A masz już założone konto maklerskie np. w swoim banku? Teraz obroty Compremum są zawieszone pewnie do czasu publikacji raportu z danymi z dotychczasowej realizacji zamówienia na GSM-R dla PKP PLK, bodajże do 23 maja, to itak teraz się nie da kupić. A obsługa strony lub aplikacji maklerskiej jest w miarę intuicyjna, to można się w tym połapać. Np. żeby kupić akcje zwykle trzeba wejść w zlecenia, wpisać nazwę firmy, ilość akcji, cenę po jakiej chcesz je kupić, np. aktualną, wysłać zlecenie i czekać na jego realizację.
Dnia 2025-05-09 o godz. 12:33 ~Don_Ciawory napisał(a): > Jako ze jestem swiezakiem tutaj to moze ktos mnie wtajemniczy jak nabyc akcje tej spolki bo nie ukrywam ze mam z tym problem
Chwile po tym jak KNF odwiesi notowania (wątpliwa sprawa w najbliższym czasie, KNF i prokuratura potrzebuje więcej czasu), papier spadnie na 18 groszy. Wtedy udam się do Warszawy na ul. Książęcą 4 i może wydadzą mi akcje w formie papierowej to zakupię większą ilość i dostaniesz ode mnie ryzę tych akcji. Kupię, bo to taniej niż papier toaletowy. Drugą ryzę zostawię w najbliższym ToiToi-u z nadzieją, że nie będą wydrukowane na papierze kredowym.
Widzisz Marku jak Leszcz trafnie CI to wszystko wytłumaczył. Poza tym nie będzie trzeba tak długo czekać, wkrótce będzie sporo chętnych na te akcje. Będą się zabijać przez odwieszeniem, a ja sobie chętnie razem z OFE NN poczekam ;)
Qbq będzie Ciekawie jak odwieszą dopiero po ugodzie z PKP PLK. Wszystkie te nasze trolle spadkowe tyle się tu na pracują nadaremnie haha bo nie kupią już wtedy tanio.
Ja się cieszę bo mam akcje, panikować będą Ci co będą próbowali kupić po ogłoszeniu ugody z PKP PLK.
Och skoro NN tak dobrze się spisuje sprzedając po 1 zł akcje które kiedyś kupowali po 4 zł to po co tu siedzicie i czekacie na tą spółka inwestujcie w NN będziecie zachwyceni ich poczynaniami na giełdzie haha.
Ja tu siedzę i czekam aż będę mógł sprzedać wszystkie akcje. Może wiesz kiedy będzie można to zrobić. Po wynikach widać, że ze spółką nie jest za dobrze i pewnie za to ją zawiesili
Franz od kiedy jesteś na GPW? Nie wiesz kiedy KNF zawiesza spółki po wynikach rocznych ? Był komunikat spółki, nawet tutaj wielokrotnie o tym pisano na forum.