Na wynik negatywnie wplyneła operacja z SCM oznaczona w raporcie przy regionach "Other" jako strata 14.5 mln na stronie12. Co do samych regionow, Polska ma rekord, Hiszpabia ma rekord,Francja w koncu w miare ogarnieta ale nowa zakała to Niemcy. Jest OK, w sumie nic nowego. Malo otwarc ale to zima byla. Juz piszą o pozytywnym wplywie obnizek stóp na ich zadluzenie.
Leszcz zobaczyl spadek zysku i oddał na podstawie wynikow vs konsensusu, ja napisalem skad to wynika. Leszcze jest niewazny i zrobi obroy max 3mln, tu i tak fund nada kierunek
Lol sam mam tych akcji za kilkaset k po dzisiejszym dobraniu, i uwazam sie za leszcza. Ale oddawajcie śmiało, przeciez zysk mniejszy niz konsensus ekspertow
Ja nie sprzedałem również ale 1 kwartał wyszedł źle a nie OK jak pisałeś. Nie dość że pierwszy kwartał najgorszy to wiadomo, to jeszcze sporo poniżej tego co zakładali więc to nie napawa optymizmem. Czekam do Sierpnia. Jak nie będzie ruchu w górę to wychodzę tego interesu.
Ok. odnośnie konsensusu. Ale szukam z imienia i nazwiska analityka co zajmuje się Amrestem i wydaje rekomendacje z uzasadnieniem. Patrzę np. na Biznesradar i nie widzę nikogo kto się zajmuje Amrestem. Jeśli znacie biuro maklerskie co na temat Amrestu ma coś sensownego do powiedzenia to proszę o podanie.
Ja nie mam takiego biura. Kupiłam spekulacyjnie. Pół roku czekałam żeby w jeden dzień stracić 5-6% Odnoszę się do ggggg bo chyba na siłę chce wmówić że jest ok. Tymczasem już trzy i pół bańki obrotu a jesteśmy przed obiadem. I ciągnie w dół jak kamień u szyi.
Odnośnie rekomendacji: nawet nie żartuj. Pierwsze z brzegu: Grupa Azoty: rekomendacja przy 19 zł - mocne sprzedaj, cena docelowa 17. Zobacz czy Azoty są po 17pln