• Drogo Autor: ~Prorok [91.94.22.*]
    Drogo tu macie. Ale to się wkrótce zmieni...
  • Re: Drogo Autor: ~Dawno25 [83.8.54.*]
    Racja będzie jeszcze drozej
  • Re: Drogo Autor: ~Prorok [91.94.22.*]
    To dobra spółka, ale ten rok będzie płaski. Jak można zauważyć przetargi to raczej nuta końca tego roku, a najpewniej początek przyszłego. Konkurencja będzie duża przez najbliższe miesiące, więc marże niskie. Justsayin
  • Re: Drogo Autor: ~Prorok [91.94.22.*]
    Poza tym, ulica zapakowana po same bile.
  • Re: Drogo Autor: ~pg [83.11.85.*]
    kiepsko prorok naganiasz do tego tysz trza deko intelektu kpw? dzisiejszy minusik to przyklejenie do bdx kóry jest 2 x droższy od mirka wiec póki co się nie podniecaj że to coś wiekszego bedzie i się złapasz z woreczkiem na kapice bo nie workiem przecież
  • Re: Drogo Autor: ~Marcus [178.230.106.*]
    Kiedyś tutaj dobry komentarz przeczytałem.

Taki Budimex też kiedyś był po tej cenie co Mirbud.

Żebyście za parę lat nie płakali że nie kupiliście po te 15 zł.
  • Re: Drogo Autor: ~Prorok [94.254.132.*]
    Te wyniki rozstrzygną. Jak będą słabe to pozamykają wszystkie luki, jak mocne to wspinaczka na ath. Dużo nie chcę kupić - to prawda - tylko 5000.
  • Ath będzie przed wynikami Autor: ~jcf [46.134.111.*]
    Howgh
  • Re: Ath będzie przed wynikami Autor: ~Prorok [91.94.24.*]
    Podsumujmy...
    1. Mamy czerwień po wynikach.
    2. 1.6 mln akcji zakupionych powyżej dzisiejszego zamknięcia.
    3. Dywidenda 9 groszy.

12 zł welcome to...
  • Re: Ath będzie przed wynikami Autor: ~jcf [188.146.20.*]
    Podsumujmy - napisałem, że ath będzie przed wynikami. Było? Od dawna powtarzam, że na tym etapie rozwoju firmy trzeba inwestować w przeskalowanie biznesu, a nie w dywidendę. Dla mnie nie ma kompletnie znaczenia, czy dywidenda wyniesie 9, czy 19, czy 29 groszy. Chcę, żeby pieniądz został w spółce. Na dywidendy przyjdzie czas. Tu siedzi kupa naganiaczy, w tym ty, którzy się tylko czają i ślinią, żeby kupić parę groszy taniej. Sam się do tego przyznałeś. Karawana jedzie dalej, za 2 miesiące będziesz pisał, że jest luka do zamknięcia na 20,50. Tak ty i tobie podobni piszą od poziomu 2,5 PLN. Pozdro dla peronu :)
    Czerwień po wynikach też? 1.5 mln akcji, na stracie też? Wyniki super? Jak tam przetargi? Z tego co czytam to na teraz bryndza i to fakt. Tak, to bardzo dobra spółka, ale aktualnie za droga. Tak, chcę kupić 5000 akcji po 12 na longa. Zobaczymy. Jeśli się mylę, niech Wam rosnie do 20. Pozdrawiam
    Mają około miesiąca żeby zamknąć lukę na 12.06. Obniżenie ratingu długu Amerykanów w tym pomoże. Prosi się o zapięcie pasów!
  • Re: Ath będzie przed wynikami Autor: ~jcf [188.146.26.*]
    A co z luką na 6,30? Od kilku lat ta sama śpiewka, a poziomy wyższe i wyższe. Jak ktoś tego nie rozumie, to niech lepiej kupi obligacje. Serio.
    Ja też mogą zamknąć, ale zakładem, że nie tym razem. Być może postraszą, że wychodzą z długoterminowego trendu, ale raczej tego nie zrobią. Chyba że jakiś kataklizm. Wtedy rozjadą Nas wszystkich...
    Inna cegiełka to wybory. Kolorowi się boją zwycięstwa Nawrockiego, a to sternicy. Przepraszam Was, to tylko moja predykcją. Jak się mylę, zaróbcie jak najwięcej.
  • Re: Ath będzie przed wynikami Autor: ~Prorok [91.94.29.*]
    To dopiero początek...
  • Re: Ath będzie przed wynikami Autor: ~Prorok [94.254.161.*]
    Gdzie ten miszcz co mnie wyzywał od gamoni?
  • Re: Drogo Autor: ~Ehhh [46.134.43.*]
    Już to gamoń gadał na 13,5 zł 2 tyg temu

Jezu czy wy nie macie lepszych zagrań. Wystarczy zjechać kilkanaście postów niżej i dokładnie taki sam wpis sprzed 2 tyg a od tego czasu 10% plus.

Czekam aż, na 17 zł znów gluton, niemądry czy inny cymbał napisze: będzie płasko xD
[x]
MIRBUD -1,92% 13,78 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.