Witam na pokładzie w okolicach 7 zł zaznaczyłem sobie 5 zł do zakupu, nie spodziewałem się że to się tak szybko wydarzy ale udało mi się, uważam to za dobrą cenę. Ewentualnie przy 4 dokupię drugie tyle, ale może się to nie wydarzyć. Przychody ładnie rosną, zysk słaby w 4 kwartale, stąd ta przecena, oby jednorazowa wpadka. Powodzenia!
Dokupiłem drugie tyle jak powiedziałem, średnia 4,5zł, ale więcej nie dokładam. Czuję że za chwilę jakiś trup z szafy wypadnie, niedługo się dowiemy o co chodzi
Ok, jestem w punkcie wyjścia, na zero. Pytanie czy dołek już za nami czy to tylko odbicie które się zdarzyć musiało. Sporo akcji się przemieliło w okolicach 4 zł, kto kupuje wiemy, ale kto tak gwałtownie się akcji pozbywał, wystraszony drobny akcjonariat?
Jeśli nie drobny akcjonariat, to może Lemuria czy jak tam się nazywa ta maltańska spółka, która 11 kwietnia zeszła poniżej progu 5% i może wytrzepała się do zera spuszczając kurs poniżej 4 zł??? Ale generalnie to sam z zakupami czekałem do okresu wynikowego, bo 2 miesiące bez sternika w postaci skupu akcji i możliwości zakupu przez zarząd czy radę nadzorczą sprawiły, że kurs opadał pod własnym ciężarem. Po wynikach zarząd od razu ruszył do zakupów i pokazał, że jest dla nich tanio. Kasa na skup jest, kolejne wyniki dopiero 30 września, czyli mogą skupować nieprzerwanie do końca sierpnia... Kupione zakopane, nie wiem co musiałoby się wydarzyć w najbliższych tygodniach żebym myślał o wywaleniu po tym odbiciu
wygląda na to że jest tak jak oceniałem i niestety skup musi przyspieszyć bo niedługo w tych cenach nie będzie co brać wygląda że Zarząd wie co robi i to bardzo sprytnie pownie ten co wychodził troszkę mu w tym pomógł ale najważniejsze to dynamiczny rozwój a tej jak widać jest niepodważalny Skoro skupowali po o wiele wyższych cenach to dlaczego nie mieli by brać w takiej promocji ,
Skoro taki grubas wchodzi to znaczy, że widzi potencjał do zarobku. Nie znany oczywiście jest horyzont jego inwestycji. Ale póki co trzeba się cieszyć z tego espi.
20.08.2018 r Krzystof Moska ujawnil sie z pakietem 6,69 akcji Polawaxu, kurs by ok 4,5 zl, pozniej juz tylko w dol, teraz jest 1,5 zl. Szukam informacji o nim ale poki co wyglada jak aniol zaglady.
"Zarząd gastronomicznej spółki deklaruje, że spróbuje wyprowadzić ją na prostą. Na to liczy też akcjonariusz Krzysztof Moska. Nie sprzedam akcji - mówi w rozmowie z "Parkietem"" I po polskim jadle zostalo tylko wspomnienie.