Właśnie nie jak co roku , ten rok jest przełomowy . Jak czytam co niektórych to wydanie DK. To wtopa finansowa katastrofa itd. A to sukces z którego jeszcze nie było przychodów na koniec pierwszego kwartału . I tyle już niebawem zacznie się długi marsz na północ .
śmiesznie się zrobi jak przychody netto zrównają się z kapitalizacją a po czasie zysk przewyższy kapitalizację ? pamiętać tylko należy że tutaj kurs jest POCHODNĄ UKŁADU ,ot tak dla przypomnienia
A ty znowu ze swoimi urojeniami o układzie. Kurs jest pochodną kłamstw zbyszka i ciągłego przekładania premier. Spółka nie dojezdza finansowo w stosunku do kapitalizacji. Ot cała tajemnica
prosty temat ,porównaj dowolną spółkę z segmentu /płacącą dywidendę/ np. BLOO i napisz jak wskażniki się maja do kapitalizacji ,UDOWODNIJ że ja się mylę
od kiedy notowana na parkiecie ? ale przyjmijmy że masz rację ,,,,,,to co tutaj robisz ? tam inwestuj i tam zarabiaj ,dodaj jeszcze ile tam shortów było i co do tamtego zarządu to MASZ CAŁKOWITĄ RACJĘ ,oni grają do jednej bramki ,nasi ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,? mój wpis na megapixel wiecznie żywy /aktualny/.
Wszystko rośnie łącznie z NC a for mocno spadkowy to nie jest normalne ale też rozumiem, jak coś może rosnąć przy tak małych zyskach i 6 gr dywidendy. Akcje 30zl i 6 gr dywidendy to jaka to stopa zwrotu ?
Chciałeś spółkę, dostałeś. Powtarzam tutaj hamulcem są kłamstwa prezesa. Tylko tyle, nie jakieś spiski, kacyki czy shorty. Zbychu kasę że spółki premiami wyciągnie, a nam zostaje patrzeć jak kurs jest coraz niżej i nizej
11bit zanotowal 6,3mln straty netto w Q1, kapitalizacja 538 mln zł
Forever Entertainment zanotował 2,0mln zysku netto w Q1, kapitalizacja 102 mln zł
I powiedzcie mi że giełda ma jakikolwiek związek z wynikami spółek heh. Banda oszustów i krętaczy. Fundy pompują kursy do absurdalnych wycen ubierając frajerów na górce, lub szortują spolki do absurdalnych poziomów żeby skupić akcje i się obłowić w przyszłości. Tak to działa.
Wszystko jest dobrze
Jest pełno spółek niedowartościowanych o których oczywiście nie raczysz wspomnieć, żeby pasowało Ci do narracji. Kapitał i sentyment rządzą. Forek nie budzi sentymentu, bo, obawiam się że nie rozbudza nadziei na przyszłość. Ludzie patrząc tutaj widzą jedna wielka stagnację w przychodach
I ja niestety się w to wpakował po same kule
Dnia 2025-05-15 o godz. 18:45 ~zszokowany napisał(a): > 11bit zanotowal 6,3mln straty netto w Q1, kapitalizacja 538 mln zł > > Forever Entertainment zanotował 2,0mln zysku netto w Q1, kapitalizacja 102 mln zł > > I powiedzcie mi że giełda ma jakikolwiek związek z wynikami spółek heh. Banda oszustów i krętaczy. Fundy pompują kursy do absurdalnych wycen ubierając frajerów na górce, lub szortują spolki do absurdalnych poziomów żeby skupić akcje i się obłowić w przyszłości. Tak to działa.
PCF - 2023 -74mln, 2024 - 174mln, wycena 338mln CIGames - '23 +6mln, '24 -6mln, wycena 400 mln CDprojekt- '23 +481mln, '24 +469mln, wycena 23 mld (dywidenda 1 zł) ZE PAK- '23 +745mln, '24 +262mln, wycena 1262 mln ( w zeszłym roku kapitalizacja prawie zrównała się z zyskiem).