Skoro po obniżkach stóp, banki idą do góry. a taki CPS w dół. Dystrybucja tam jeszcze trwa.
Spokojnie, czekamy tyle czasu, to i takie zagrywki jeszcze też przetrwamy :)
Ale przyznam, że teraz z większym spokojem się to ogląda. Nawet WIBOR 6M podbili o 0,02 do 5,05% hah dobre. Czyli banki uważają, że za pół roku stopy będą po 5,05 %? brawo WIBOR. brawo banksterzy. ;) System do zaorania. jak można pracować 3-5 lat nad nowymi wskaźnikami i dalej wciskać ludziom kredyty oparte WIBOR?
Moja teoria zakładała obniżkę stóp, i tak się stało. W związku z tym, spółka będzie płaciła zdecydowanie mniejsze odsetki od obecnego zadłużenia. Czyli moja teoria się sprawdziła i była słuszna.
Twoja teoria zakładała, że Glapa zrobi psikusa wyborczego, i nie da obniżek, dzięki temu, będziecie mogli zrobić zwałkę na kursie z 5-10% i od przestraszonych odbierzecie papier. Twoja teoria się nie sprawdziła. A nawet jeżeli spadnie o 5%, to nikt normalny Wam papieru nie odda, będziecie się musieli więcej produkować na forach, i ,,mocniej walczyć z kursem, aby odzyskać papier.
Mnie nie interesują spadki i wzrosty o 5-10%, bo trend wskazuje nam drogę. Ty możesz sobie sprzedawać i kupować, robić kółeczka, Twoja sprawa. Ps. wkleisz nam dzisiaj jakiś ciekawy artykuł? Ostatnio wklejałeś, a dzisiaj nie możesz?
Tutaj się zgadzam, i nic nie rośnie wiecznie, i nic nie spada wiecznie w niebo, ale wklejanie artykułów straszących, że może nie być obniżek stóp, jest mocno dziecinne.
Korekty są były i będą i są potrzebne dla kursu. A straszenie inwestorów brakiem obniżek stóp, już niekoniecznie.
Trzeba umieć czytać ze zrozumieniem. Dlqczego łgasz ? Nie pisałem, nigdzie że nie bedzie obniżek. Podałem link do artykułu, w którym uczestnik rynku "Lewiatan"wyraziła swoją opinię w tej mierze i zadałem publicznie pytanie co sie stanie gdy taki scenariusz się zrealizuje. Skoro dziś mamy realizację zysków ( sprzedaż faktow) to co by się stało gdyby scenariusz "Lewiatana" się zrealizował? Jaki dziś byłby spadek? Tyle i tylko tyle pisałem , a gdybys uważniej czytał moje wpisy to byś zauważył, takiego scenariusza jak "lewiatan" nie zakładałem i tak samo byś doczytał, gdzie napisalem , że siedzę tu zapakowany od jesieni w liczbie ponad 46 tysi szt. papiera (podejrzewam, że znacznie wyżej niż ty)