• Czyli jeszcze spółek bankowych nie opchnęli.. Autor: ~Irek [194.146.4.*]
    Skoro po obniżkach stóp, banki idą do góry. a taki CPS w dół.
    Dystrybucja tam jeszcze trwa.

Spokojnie, czekamy tyle czasu, to i takie zagrywki jeszcze też przetrwamy :)

Ale przyznam, że teraz z większym spokojem się to ogląda.
    Nawet WIBOR 6M podbili o 0,02 do 5,05% hah dobre.
    Czyli banki uważają, że za pół roku stopy będą po 5,05 %? brawo WIBOR. brawo banksterzy. ;)
    System do zaorania. jak można pracować 3-5 lat nad nowymi wskaźnikami i dalej wciskać ludziom kredyty oparte WIBOR?
  • Re: Czyli jeszcze spółek bankowych nie opchnęli.. Autor: ~Zyzy [37.248.224.*]
    I co mędrcu pisałeś wczoraj o mnie? Te twoje teorie, czytaj dzieciom na podwórku
  • Re: Czyli jeszcze spółek bankowych nie opchnęli.. Autor: ~Irek [194.146.4.*]
    hehe ooo wróciłeś, Mędrcu, a co z Twoim brakiem obniżek stóp? Już artykułów nie wklejasz, że jednak może nie być obniżek?

Moja teoria zakładała obniżkę stóp, i tak się stało. W związku z tym, spółka będzie płaciła zdecydowanie mniejsze odsetki od obecnego zadłużenia.
    Czyli moja teoria się sprawdziła i była słuszna.

Twoja teoria zakładała, że Glapa zrobi psikusa wyborczego, i nie da obniżek, dzięki temu, będziecie mogli zrobić zwałkę na kursie z 5-10% i od przestraszonych odbierzecie papier.
    Twoja teoria się nie sprawdziła. A nawet jeżeli spadnie o 5%, to nikt normalny Wam papieru nie odda, będziecie się musieli więcej produkować na forach, i ,,mocniej walczyć z kursem, aby odzyskać papier.

Mnie nie interesują spadki i wzrosty o 5-10%, bo trend wskazuje nam drogę.
    Ty możesz sobie sprzedawać i kupować, robić kółeczka, Twoja sprawa.
    Ps. wkleisz nam dzisiaj jakiś ciekawy artykuł?
    Ostatnio wklejałeś, a dzisiaj nie możesz?

• Re: Czyli jeszcze spółek bankowych nie opchnęli.. Autor: ~hea [185.212.67.*]
    caaaaały miesiąc CPS non stop rósł to i korekta się należy
    Tutaj się zgadzam, i nic nie rośnie wiecznie, i nic nie spada wiecznie w niebo, ale wklejanie artykułów straszących, że może nie być obniżek stóp, jest mocno dziecinne.

Korekty są były i będą i są potrzebne dla kursu. A straszenie inwestorów brakiem obniżek stóp, już niekoniecznie.

• Re: Czyli jeszcze spółek bankowych nie opchnęli.. Autor: ~Zyzy [37.248.224.*]
    Trzeba umieć czytać ze zrozumieniem. Dlqczego łgasz ? Nie pisałem, nigdzie że nie bedzie obniżek. Podałem link do artykułu, w którym uczestnik rynku "Lewiatan"wyraziła swoją opinię w tej mierze i zadałem publicznie pytanie co sie stanie gdy taki scenariusz się zrealizuje. Skoro dziś mamy realizację zysków ( sprzedaż faktow) to co by się stało gdyby scenariusz "Lewiatana" się zrealizował? Jaki dziś byłby spadek? Tyle i tylko tyle pisałem , a gdybys uważniej czytał moje wpisy to byś zauważył, takiego scenariusza jak "lewiatan" nie zakładałem i tak samo byś doczytał, gdzie napisalem , że siedzę tu zapakowany od jesieni w liczbie ponad 46 tysi szt. papiera (podejrzewam, że znacznie wyżej niż ty)
[x]
CYFRPLSAT -0,25% 14,15 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.