Papier sukcesywnie zbierany i uwalany, rysujemy schodki. Przerzucanie z wora do wora i wyłapywanie niecierpliwych. Wszystko się dzieje pod kontrolą spółdzielni . Na przetarg praktycznie nie ma szans, ogólne zniechęcenie do papieru. Do wyników podciągnięty do 2 zł.
Scenariusze:
1) stx, nic nie wygra i większość o tym wie i nie jest zainteresowane papierem. Troche posypią aby wywołać panike żeby się wysypali ostatni niecierpliwi którzy czekali na wynik przetargu. Tydzień, dwa może troche dłużej jazda w góre, bo co miało sie stac już się stało, pociąg rusza - 85% szans
2) stx dojeżdza do 2zł., do wyników przetargu. Wygrywamy, pociąg rusza - 10% szans
3) marazm, trend boczny, 3% szans
4) spadek, 2 % szans
ja stx traktuje jako lokate i dobrze mi z tym kupilem w przedziale 1,48-1,55 i klepie sie to kepie ale cały czas do gory, a jak bedie jakis wystrzał to tez dobrze ale jak na razie sobie lezy, za czesc kasy dokupilem Orla zreszta w piatek o tym pisłem jestem na nim juz 25% do przodu, czas pokaze jutro pewnie nasz wig zaliczy ---minusa
życzę wszystkim zysków, ale bardziej mi pasuje "lekkie" odwrócenie i powrót najpierw na 1,55 a pózniej nieco nizej, zanim znów odbije.
ja sprzedałem po 1,72 (w piątek) a skoro merole czekają to też się kiedyś wybiorę :)
pzdr
tak bedzie Pani Aniu
po osiagnieciu pulapu 2 pln kurs przyspieszy
ja jestem z Polski poludniowej wiem co to stalowka sprzedawalem kilaklat temu po 27 PLN
pozdrawiam
zyski ze stalowki przeznaczylem na winnice
juz dojrzewaja winogrona
na wiosne sprzedam i rozbuduje
tzn. posadze nowe mam słabośc do roslin
jak osiagnie 5 PLN zapraszam na degustacje
pozdrawiam
Jeszcze rano zebrali do poziomu 1.84 i uwalili z czego wynika, że dopiero na wzrosty przyjdzie pora. Spodziewam się powrotu na zamknięciu do poziomu 1.74\1.75 .Po ruchu korekcyjnym nastąpi przebicie 1.83\1.84. Dzide zaczniemy od przebicia poziomu 2zł. Pozdrawiam
Ja zakupy już skończyłem - teraz czekam na żniwa. Mercedesa nie potrzebuję ale przebicie 2 zł jest b. realne. Jeśli uwzględnić, że MSX nie bardzo odrobił straty globalne (jako jedna z nielicznych spółke), poziom 3 zł. w przedziale miesiąc też jes możliwy.
To prawda STX jest tani i taki jeszcze długo zostanie bo tam nic się nie dzieje im nie jest potrzebny zaden wygrany przetarg bo przecież z opłat z przejazdów po autostradzie też sie dobrze żyje