Zaobserwowałem ogromne zniechęcenie Indywidualnych do spółki. Zaczęło się to już na etapie przydziału tylko 5% puli poszło do nich. Potem była ogromną redukcja. A teraz poziom notowan. Przez te zawirowania spółka nie posiada drobnego akcjonariatu który byłby gotów w nią inwestować
biedy diag-us, nie rozumie tego co piszę już od dawna że tutaj na tym papierze rządzą fundusze a nie drobni inwestorzy, akcje są skupowane na wyścigi przez fundusze. Z drobnych inwestorów to znam dwóch: Wojtek i ja. Ale my jesteśmy tu już od dawna !
Przepraszam bardzo, mała korekta, z drobnych inwestorów jest jeszcze mój syn Marcin, ktorego dwa miesiące temu namówiłem na kupno akcji. Marcin nie udziela się na forum bo ma ważniejsze rzeczy na głowie ( praca zawodowa) ale pozdrawiam Go serdecznie !
Ja jestem bardzo drobna - ledwo 75 akcji na pokładzie :) Na zapisach przydzielili mi aż 2 czy 4 i tak dokupuję po 10-20... Teraz czekam na dywidendę z Orlenu i dalej dokupuję, chyba że przekroczy już do tego czasu 200 zł, co jest możliwe...
Myślę, że w perspektywie 2-3 lat śmiało będzie powyżej 250 zł stabilnie.