• przyspieszone?? Autor: ~thiago [83.24.77.*]
    A cóż to za powody do przyspieszonego postępowania układowego ma likwidator ? Przecież 2 lata temu już miał być koniec ? To jakieś drugie czy trzecie dno się pokazuje jak ktoś tu wcześniej wieszczył?

Raport bieżący numer: 14/2025 Wysogotowo, 5 maja 2025 r. Temat: Postanowienie Sądu w sprawie otwarcia Przyspieszonego Postępowania Układowego Likwidator PBG S.A. w likwidacji w restrukturyzacji z siedzibą w Wysogotowie (dalej „PBG”) w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 3/2025 z dnia 14 lutego 2025 roku, informującego o złożeniu w dniu 14 lutego 2025 roku: (i) wniosku o otwarcie przyspieszonego postępowania układowego oraz (ii) wniosku o ogłoszenie upadłości, informuje o powzięciu w dniu 5 maja 2025 roku informacji o wydaniu w dniu 5 maja 2025 roku przez Sąd Rejonowy Poznań – Stare Miasto w Poznaniu, XI Wydział Gospodarczy do Spraw Upadłościowych i Restrukturyzacyjnych Postanowienia w sprawie pod sygn. akt. PO1P/GR/12/2025, zgodnie z którym, wskazany Sąd: I. otworzył przyspieszone postępowanie układowe wobec PBG; II. wyznaczył nadzorcę sądowego w osobie ZFR Warszawa Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (KRS nr 0000988854); III. wskazał, że podstawą jurysdykcji sądów polskich jest art. 3 ust.1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2015/848 z dnia 20 maja 2015 r. w sprawie postępowania upadłościowego (Dz. U. UE. L. z 2015 r. Nr 141, str. 19 z późn. zm.), a postępowanie ma charakter główny. Postanowienie nie jest prawomocne, w części dotyczącej jurysdykcji sądów polskich (pkt. III powyżej). Podpis osób reprezentujących Kinga Banaszak - Filipiak – likwidator PBG S.A. w likwidacji w restrukturyzacji
  • Re: przyspieszone?? Autor: ~tvnmaniak [91.214.2.*]
    wg mnie najgorzej z tym akapitem " oraz (ii) wniosku o ogłoszenie upadłości," w czy chodzi o przyspieszenie ogłoszenia upadłości czy przyspieszenie wycofanie tego wniosku ? zawsze ich komunikaty są tak napisane że na trzeźwo nie rozgryziesz...
    ale przed walnym jak rozmawiałem nie formalnie z kimś ze spółki ...to "0" nadziei , ale jak zawsze takie info bez "identyfikacji" źródła nic nie znaczy, wg mnie akcjonariusze którzy objęli akcje za długi, raczej powinni -dążyć do kontynuacji w kontekście "własności" w akcjach ..Rafako,.wszak coś się tam dzieje, tylko niby nikt nie wie co ..Tak jak tutaj :(
  • Re: przyspieszone?? Autor: ~Hitler [46.112.92.*]
    Co ty myślisz że ci podadzą dobre info na tacy by całą hołota się rzuciła na tanie akcje zrobią popłoch jak kurs poszybuje wtedy ulicy wepchnął swoje akcje ale na szczycie
  • Re: przyspieszone?? Autor: ~Jacek [93.159.55.*]
    "PBG S.A. w likwidacji w restrukturyzacji"

Czy nie jest tu słowem kluczowym "w restrukturyzacji"?
    Co oznacza likwidacja w połączeniu z restrukturyzacją?

Różne kursy kończyłem (np. na rady nadzorcze spółek skarbu państwa), ale czegoś takiego nie widziałem.
    No, ale dzisiaj młodzież mi tłumaczy, że w międzyczasie to i wzór na pole koła mocno się zmienił.
  • Re: przyspieszone?? Autor: ~romario [109.231.6.*]
    Toż tak , teraz i telewizje w likwidacji mamy i Sądy które nie są Sądami i td. można tak cały dzień wymieniać
  • Re: przyspieszone?? Autor: ~thiago [83.31.184.*]
    może w czerwcu....bo biurokracja sądowa wolno działa
  • Re: przyspieszone?? Autor: ~Hitler [46.112.116.*]
    Teraz w czerwcu jest walne a KNF mimo wyników dalej nie odwiesza ,co za banda
  • Re: coś jednak się dzieje Autor: ~thiago [83.24.253.*]
    PBG: Ogłoszenie o zwołaniu Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki PBG S.A. w likwidacji w restrukturyzacji na dzień 27 czerwca 2025 roku oraz projekty uchwał.
[x]
PBG 5,88% 0,02 2024-09-25 12:19:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.