A cóż to za powody do przyspieszonego postępowania układowego ma likwidator ? Przecież 2 lata temu już miał być koniec ? To jakieś drugie czy trzecie dno się pokazuje jak ktoś tu wcześniej wieszczył?
Raport bieżący numer: 14/2025 Wysogotowo, 5 maja 2025 r. Temat: Postanowienie Sądu w sprawie otwarcia Przyspieszonego Postępowania Układowego Likwidator PBG S.A. w likwidacji w restrukturyzacji z siedzibą w Wysogotowie (dalej „PBG”) w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 3/2025 z dnia 14 lutego 2025 roku, informującego o złożeniu w dniu 14 lutego 2025 roku: (i) wniosku o otwarcie przyspieszonego postępowania układowego oraz (ii) wniosku o ogłoszenie upadłości, informuje o powzięciu w dniu 5 maja 2025 roku informacji o wydaniu w dniu 5 maja 2025 roku przez Sąd Rejonowy Poznań – Stare Miasto w Poznaniu, XI Wydział Gospodarczy do Spraw Upadłościowych i Restrukturyzacyjnych Postanowienia w sprawie pod sygn. akt. PO1P/GR/12/2025, zgodnie z którym, wskazany Sąd: I. otworzył przyspieszone postępowanie układowe wobec PBG; II. wyznaczył nadzorcę sądowego w osobie ZFR Warszawa Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (KRS nr 0000988854); III. wskazał, że podstawą jurysdykcji sądów polskich jest art. 3 ust.1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2015/848 z dnia 20 maja 2015 r. w sprawie postępowania upadłościowego (Dz. U. UE. L. z 2015 r. Nr 141, str. 19 z późn. zm.), a postępowanie ma charakter główny. Postanowienie nie jest prawomocne, w części dotyczącej jurysdykcji sądów polskich (pkt. III powyżej). Podpis osób reprezentujących Kinga Banaszak - Filipiak – likwidator PBG S.A. w likwidacji w restrukturyzacji
wg mnie najgorzej z tym akapitem " oraz (ii) wniosku o ogłoszenie upadłości," w czy chodzi o przyspieszenie ogłoszenia upadłości czy przyspieszenie wycofanie tego wniosku ? zawsze ich komunikaty są tak napisane że na trzeźwo nie rozgryziesz... ale przed walnym jak rozmawiałem nie formalnie z kimś ze spółki ...to "0" nadziei , ale jak zawsze takie info bez "identyfikacji" źródła nic nie znaczy, wg mnie akcjonariusze którzy objęli akcje za długi, raczej powinni -dążyć do kontynuacji w kontekście "własności" w akcjach ..Rafako,.wszak coś się tam dzieje, tylko niby nikt nie wie co ..Tak jak tutaj :(
Co ty myślisz że ci podadzą dobre info na tacy by całą hołota się rzuciła na tanie akcje zrobią popłoch jak kurs poszybuje wtedy ulicy wepchnął swoje akcje ale na szczycie
Czy nie jest tu słowem kluczowym "w restrukturyzacji"? Co oznacza likwidacja w połączeniu z restrukturyzacją?
Różne kursy kończyłem (np. na rady nadzorcze spółek skarbu państwa), ale czegoś takiego nie widziałem. No, ale dzisiaj młodzież mi tłumaczy, że w międzyczasie to i wzór na pole koła mocno się zmienił.
PBG: Ogłoszenie o zwołaniu Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki PBG S.A. w likwidacji w restrukturyzacji na dzień 27 czerwca 2025 roku oraz projekty uchwał.