Nikt nie wie ile będzie wynosić płatność jednorazowa nazywana upfront payment. Ten proces, mam nadzieję trwa i jest przeprowadzany przez trzeci, niezależny podmiot , w badaniu due diligence. Raport z tego badania jest przedstawiany stronom i albo go przyjmą, albo odrzucą. W procesie DD określana jest określana wartość godziwa takiej transakcji. Proces DD uruchamiany zawsze w tego typu transakcjach. Średni czas trwania procesu ok 6-9 miesięcy. W tym przypadku, mam nadzieję, na ok. 6 miesięcy, i mam nadzieję, że trwa. Jeszcze jedna, ważna uwaga - taki proces objęty jest klauzulą informacji poufnej w rozumieniu rozporządzenia MAR. Stąd też Strony procesu są zobowiązane do zachowania w tajemnicy informacji poufnej o DD, ujawnienie podlega wysokiej karze pieniężnej nakładanej przez KNF. Dlatego konieczna jest cierpliwość i wiara w to, że takie DD jest realizowane.
Nieprawda, kwestia umowy czy decydują powiadomić że przeprowadzają dd czy też nie, a nie z góry zakaz. Tym bardziej spółka mogłaby powiadomić że taki proces rozpoczyna ale z spółka x y z, jak nie wierzysz to sprawdź raporty ile spółek na samym gpw powiadomiło o rozpoczęciu procesu dd nawet podawało spółki. Sam proces równiez tyle nie trwa nie wiem skąd masz takie informacje błędne
Więc sądząc po prezesie który gada za dużo i jest pierwszy jak jest coś pozytywnego to podejrzewam że by się chwaliła w końcu zdradził że w esketamine mają 7 zainteresowanych a w przełomowym nowym projekcie mają az 2 zainteresowanych z którymi toczą zaawansowane rozmowy. Szkoda gadać
Ale czy ja nie napisałem że nie poprzedzają DD? Nauczycieli cię czytać ze zrozumieniem? Masz chociaż mature ? Napisałem że o badaniu DD można poinformować, a nie że nie musi, ba jak spółka nie robi takiego badania a zawiera większą transakcje to jest nieodpowiedzialna.
Więc rozumiem jak ktoś pisze nieprawdę ale w jakikolwiek prostująca sytuację Celona to jest ok, ale jak ktoś krytykuje to na siłę trzeba szukać że piszę głupoty :))))))