Jw.
Prezentuje tygodniowe odczyty ze sklepu Super_Klima na allegro.
Kazdy odczyt to ilosc nowych unikatowych ocen on klientow na zamknieciu danego tygodnia.
Wedlug mnie jest to ich glowny punkt na allegro. Oczywiscie maja zdecydowanie wiecej marketplaceow w polsce i zagranica, ale dla sledzenia dynimika zmiana wklejam Super_Klima jako przedsmak do pozostałych.
W powyzszym punkcie sprzedawane sa produkty pod makra Clima Set. Od jakiegos czasu rozkrecaja nowy glowny punkt AC FIX, ktora to nowa marka w aktualnym sezonie fajnie zasili wyniki grupy. Z tego co pisali, marka AC FIX ma znaczący udział w całym polskim rynku. Wyników nowych ocen tego nowego oficjalnego punku nie bede jeszcze wklejal, bo po prostu nie ma co wklejac, bo ma za krotka historie. AC FIX sprzedawal sie i sprzedaje sie dalej mocno zdywersyfikowanymi kanalami, co wynika z moich obserwacji. No i mamy tez AC Doctor, marke ktora glownie fajnie zre zagranica, patrz ktorys z innych tematow o Ac Doctor eBay Niemcy. Prosze sie wygodnie rozsiasc w fotelu na zablizajacy sie sezon. Pozdrawiam.
Prowadziłem tabelkę Bionicare, ale przestałem. Tam maxymalny odczyt tygodniowy byl jakos w listopadzie/ grudniu 2024 i pozniej kolejne odczyty po roznych korektach trzymaly sie blisko ath, dalej nie sledzilem. Wroce po sezonie, w pazdzierniku np.
Hm, co do zysku netto, to trudno jest mi cos konkretnego obstawiac, i powstrzymam sie od tego.
Link powyzej potwierdza, ze BSH wykazuje regularnie niesamowitą rentownosc, na tle branzy, zwlaszcza ROA i ROE.
Zysk ze sprzedazy w stosunku do przychodow, w 2q24 i 3q24 to wartosc miedzy 30% a 35%. Dla mnie operacyjnie sa swietni, i robia to praktycznie bez zadnego zadluzenia, czy tam minimalnego, co zwlaszcza robi wrazenie nt rentownosci. Wiec co do tego, to sie powstrzymam. Licze na to, ze utrzymaja mniej wiecej podobny poziom.
Natomiast, obserwujac aktywnosc na ich marketplaceach, mysle ze moge spokojnie obstawic przychody 2q, ze przebija 10 milionow. Ile dokladnie? Ciezko stwierdzic, ale stawiam powiedzmy na 12 milionow przychodow w 2q, a co mi tam. :D
Tak, dynamika opinii robi wrazenie, i ich skala rozwoju dzialalnosci w ecommerce. Czuc, ze nie chca spoczac na laurach, tylko ida po jak najwiecej.
Pozdrawiam.
2q24 i 3q24 nie byl wyjatkiem pod wzgledem rentownosci. Uzupelniajc temat, w 2q23 i 3q23 rowniez zrobili podobny wynik pod tym wzgledem, wiec to sa argumenty za tym, ze wynik netto moze sie "zgadzac" w tym roku.
Ee, nic fance, nie zautomatyzowalem tego ostatecznie, choc byly takie plany, po prostu zliczam z podanej strony ilosc unikatowych i oficjalnych ocen w syystemie od poniedzialku do niedzieli, i tak kolejne tygodnie, zliczylem tak recznie od poczatku istnienia sklepu.
Poza tym, polecam liczyc dynamike glownych produktow do klimatyzacji BSH na tle konkurencji (1080 osóbkupiło ostatnio - te wartosc), ze strony https://allegro.pl/listing?string=zestaw%20do%20nape%C5%82niania%20klimatyzacji
czyli zestaw do napelniania klimatyzacji w kategorii wszystkie produkty.
Glowna konkurencja BSH na allegro, czyli sklep FixClima i ich produkt jeszcze na poczatku maja mial przewage okolo 1500 produktow w ciagu ostatnich 30 dni, wzgledem topowego produktu ClimaSet, luka ta zmniejszyla sie do okolo 300-400 w drugiej polowie zimnego maja, z czego wyciagnalem wniosek, ze BSH w tym okresie lepiej sobie poradzilo, poniewaz utrzymalismy wzglednie wysoka sprzedaz, podczas gdy sprzedaz FixClima tapnela znacznie mocniej.
BSH tez bylo na 3 miesjcu miesiac temu, teraz jest na drugim.
Dobrze patrzysz. To ma przelozenie, ale nie 1:1 wedlug mnie. Wczesniej mogli miec np. bardziej rozproszona sprzedaz, teraz moga miec bardziej skoncentrowana. Widze zmiane dynamiki, ale ciezko mi to przelozyc na szacunki przychodow. Inaczej jest np. w niemieckim marketplacie w ebayu, tam podaja ilosc sprzedanych sztuk danego sklepu, srednia cene ofertowanego towaru mozna policzyc, i dzieki temu jakis mniej lub bardziej doskonaly szacunek zrobic. To mi wychodzi, ze w tym punkcie zarrobia znacznie wiecej, niz roku temu. W ogole zagranica niezle sie rozkreca. Mysle, ze w tym roku pokaze bardzo mocna dynamike r/r. A co do calosci, to tez mysle, ze przychody 2q2025 powinny przebic 10 mln. Spojrza jak sie rozwijaja od 2023. 2023 wzgledem 2022 wykonal skok. 2024 wzgledem 2023 wykonal skok, i mysle ze teraz bedzie podobnie. Spolka nie zawodzi. Dziala na wielu polach i to z jajem. Pozdrawiam.
Myślę że na 95% przekroczą 10 mln, pytanie jak zwiększa się koszty i tutaj jestem optymista że nie będą duzo mniejsze % od wzrostu prxychodow, szykują się kolejne rekordowe kw, pytanie tylko jak duzy będzie ten skok...pozdro