Zgadzam się. Discord zaczął rosnąć - juz prawie 18k członków, grafika wymiata, zainteresowanie rośnie. Codziennie przybywa ok 200 followersów na steamie Osoby ze studia potwierdzają że nie planują przesuwania debiutu Czekamy na cenę gry i lecimy ... :)
Musiałaby by być prawdziwym hitem żeby usprawiedliwiać cenę akcji powyżej tego co obecnie. Rynek już to ocenił ponieważ gra nie jest tajemnicą. Przecież niektórzy już ją testowali. GIF to nie cdprojekt to nie 11 bit to nawet nie tsgames. I nie będzie. Zapamiętajcie to sobie. Tutaj paru spółdzielców którzy kupili dawno temu akcje w okolicach 8 zł wciskali Wam kit jaka to świetna gra będzie i jak świetnie będzie się monetyzowac wcisnęli wam papier dużo wyżej i dawno się go pozbyli. Stary numer na tego typu spółkach z małą płynnością gdzie przy zaangażowaniu niewielkich w sumie środków można „ wydoić leszczy”. Kto tego tu nie widzi jest ślepcem. Na dodatek jest zwyczajnie głupi. Prościej się już chyba nie da.
to ile przeciętnie kopii sprzedają gry z 750/800k wishlisty na premierę że potrzeba niesamowicie ponadprzeciętnej sprzedaży do podbicia kursu? 30k? a zaskoczeniem jest 2mln?
Czy gra spełni oczekiwania? To zależy, jakie kto ma oczekiwania. Jeśli ktoś liczy na superprodukcję klasy AAA z ogromnym budżetem, to nie ten kaliber. Ale jeśli oczekuje dobrze wykonanej gry z unikalnym klimatem, pomysłem i potencjałem na rozwój to JDM może pozytywnie zaskoczyć. Pierwsze recenzje są mieszane, ale nie ma katastrofy. Gra działa, wygląda solidnie, ma klimat, a największe minusy to rzeczy, które mogą zostać poprawione aktualizacjami. Dużo będzie zależeć od najbliższych dni i odbioru przez graczy oraz od tempa sprzedaży. Oczekiwania są wysokie, bo zainteresowanie grą jest duże, ale na ten moment gra daje podstawy do optymizmu.
To nie jest prognoza. Ale. Jutro 9 zł a 13 maja 12 zł. I to już będzie historia na wykresie. Jaki ma sens to przekomarzanie się skoro wiadomo pod co będzie rósł kurs.
uwazam marco że nie masz racji Wydawca na rynku azjatyckim juz zapłacił za tą grę ok 6 mln pln - ta kasa dopiero wpłynie na wynik Spółki Proste pytanie - płacili by tyle kasy jakby miał to byś shit ? - wątpie Gra jest obecnie na 52 miejscu wishlisty - hello to nie jest jakaś tam platformówka tylko gra AAA z otwartym światem na silniku Unreal 5. Mnie nie przekonasz ale jak chcesz dalej jechać na Spółkę to feel free Ja jestem akcjonariuszem i czytam i piszę o spółce a ty ? Dobry samarytanin ... ? - nie sądze
Skoro w to wierzysz co napisałeś to kupuj garściami jutro będziesz miał kolejną okazję . Będziesz zarobiony po premierze. Powodzenia. Tylko żeby potem nie było że wcześniej nie przestrzegałem. Kto chce czytać ze zrozumieniem to już przeczytał. Niektórych tutaj którzy dali się nabrać mi zwyczajnie żal. Trudno ich kasa nie moja. Ja tutaj przez chwilę się pobawiłem bo widziałem co spółdzielnia wyrabia i przez parę sesji było im trochę trudniej. Odpuszczam zatem bo jak owce same idą na rzeź to nic na to nie poradzę.
JDM to solidny produkt z potencjałem. Gra nie jest rewolucją, ale daje frajdę, ma klimat i zbiera opinie, które pokazują, że jest na czym budować. Obecne spadki to typowe nerwowe ruchy rynku. Ludzie liczyli na błyskawiczne zyski, a tu potrzeba cierpliwości. Wzrosty powyżej 15 zł i 20 zł są jak najbardziej możliwe, ale nie z dnia na dzień. Trzeba dać spółce czas na pokazanie sprzedaży, aktualizacji i ewentualnych wersji konsolowych Potencjał jest, tylko trzeba wytrzymać szum.
Standardowe przekomarzanie na forum bankiera, wszyscy kupili kryształowe kule na aliexpress i teraz przyszłość prorokują: 5zł, 15, 100 :D Czy JDM to solidny produkt? Tego jeszcze nie wiemy, przecież niie było premiery, dopiero ona pokaże, czy panowie z Gaming Factory poważnie podeszli do tematu i ukończyli wszystko na odpowiednim poziomie. Potencjał gra na pewno ma inaczej nie zawędrowałaby na 52 pozycję wishlisty, ale choćby i piersze miejsce na wishliście przychodu dla spółki nie generuje. Przychód generuje miejsce w Global Top Sellers, a do tego jeszcze chwila. Skąd dzisiejsza przecena? Nie wiem tego ja, ani nikt inny na forum, może ktoś, kto zbierał po 7 PLN postanowił zainkasować pewny zysk nie czekając do premiery, bo to zawsze jest niewiadoma (powiedzenie sell in may and go away, też nie wzięło się znikąd) Pytanie czy w spółce albo wokół JDM wydarzyło się coś co taki spadek usprawiedliwia? Szacując koszty gry na poziomie 10,5 mln PLN nie licząc kasy od wydawcy zwrot kosztów powinien nastąpić przy sprzedaży ok 150 tys. egzemplarzy. Jeśli gra osiągnie podobne lub lepsze oceny jak demo Rise Of The Scorpion to myślę, że taki poziom sprzedaży będzie po pierwszym miesiącu. Podkreślę, jednak jeszcze raz założenie JEŚLI gra osągnie podobne lub lepsze oceny.
Padlo dziś hasło ze strony Firmy, że gra bedzie kosztowaç poniżej 40$, więc może szybciej zwrócą sie koszty niz wszyscy zakladali licząc przy sprzedaży po 30$ ?
Skoro globalny gracz zapłaci 5mln to koszt produkcji można uznać za 5.5mln a nie 10.5
poniżej 40 usd to może być poprzedni 30usd , choć wolałbym 35 by po przekroczeniu progu 52000 followers zniżka z okazji premiery wynosząca 15% stanowiła czynnik mobilizujący zapisanych na wishlistę przy jednoczesnym zachowaniu ogromnych przychodów. Jednoczesnie utrzymanie 30 usd będzie oznaczać jak mocno wierzą w produkt, który jest już po testach.
Nie do końca, to jest kasa, którą GIF niejako zwróci z przychodów ze sprzedaży, równy podział przychodów będzie dopiero po zwrocie koszrów współwydawcy, czyli tych 1,3 mln USD.