Dnia 2025-05-05 o godz. 16:06 ~abc napisał(a): > zamiast kupowac pod dywidende to wyprzedaja... :( > > i teraz nie dosc ze bedzie odciecie po dywidendzie to jescze strata na akcjach... a dywidenda nie wyrowna strat ,a to jełopy bedzie zależało od was ,czy będziecie sprzedawali za pół darmo
biorąc pod uwagę: - jeden z najniższych C/Z, - wysokie dywidendy 50-75% - wzrastające zyski, - raczej powolne obniżki stóp proc. - 90% kredytów ze stałą stopą proc, - impuls od PPK.
TAK, to jest pół darmo. Obecnie najlepsza lokata 3-msc (nie dla nowych) to 4.8% i za miesiac już takich nie będzie - raczej ponieżej 4%. TAK, ten bank jest mega tani i raczej w ciągu kilku lat zwróci się zakup a akcje nadal w ręku zostaną.
Tak, na pewno wstrzeliles się w najniższa wycenę i później już nie dobierałeś. Średnia piękna pytanie na jakim wolumnie. Mercatora też pewnie kupiłeś w okolicach 10 i opchnales na górce covidowej po 700
Pekao kupiłem w 2020 roku w różnych cenach. Po 60 parę i po 40 parę ze średnia 54 zł. I trzymam cały czas. Pekao to jedynie niecałe 14% mojego portfela. I nie widzę powodu dlaczego miałbym sprzedać. Mercatorza nie kupowałem jak ty sugerujesz po 10. Ale mabion po 25 zanim był po 128. I niestety mabion mam do tej pory w okolicy średnie 23 zł. Ale to nie zmienia faktu że Pekao mam od 2020 ze 54 zl