Z chwilą kiedy MACD doszedł w pobliże linii zero, nastąpiło odreagowanie i kurs w swoim max osiągnął 4,14. Wyraźnie jednak nie towarzyszył temu wzrost obrotów, co ewidentnie świadczy o braku zainteresowania kupnem tego waloru. Można się w tej chwili spodziewać co najwyżej brnięcia kursu w bok i próby utworzenia na tym poziomie jakiejś formacji kontynuacji. Możliwe jest jednak zejscie poniżej 3,70 i utworzenie podwójnego szczytu, ponieważ jeden szczyt od drugiego byłby w czasie oddalony a i wysokość tej formacji jest całkiem nie mała, więc i korekta musiałaby być znacząca.
Jednak dopóki nie nastąpi wyraźne przebicie linii szyi trzeba przyjmować że trend będzie kontynuowany, czego wszystkim posiadaczom tych akcji życzę.
Mam nadzieję , że kolega który tak się na mnie skarżył, bo kupił PKN jest jednak zadowolony, bo teraz te akcje przynoszą mu już zysk. Czy go stać na kilka słów przeprosin to już inna sprawa.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy
Co niestety potwierdza tylko moją tezę, że brak jest chętnych do zakupu skoro tak małe zlecenie sprzedaży mogło zablokować ewentualne jak piszesz wzrosty.
Zastanów się proszę nad tym co sam napisałeś a przyznasz mi rację.
Chodzik Księżycowy
Witaj CK
Jak mnie kojarzysz to wiesz że zamierzam nabyć od jakiegoś czasu netię. Ustawiłem się na 3.66 ale wszystko jak i netia mi uciekło. Skoro nie masz netii a jesteś net-menem to też będziesz ją kupował. Podaj jakieś okno czasowe do udanych zakupów. (najwyżej się nie sprawdzi)
Jak będziesz miał już coś gotowego, umówmy się, że wrzucisz w tym wątku, ok ?
Dodam jeszcze, że od strony fundamentalnej spółka ta wygląda naprawdę dobrze. Od strony wszelakich wskaźników, widoczne jest jej niedowartościowanie a C/WK to tylko 0,44...
EFH co to takiego jest ?
nie mam żadnej wiedzy o tym potworze, więc jedyne co mogę zrobić to spojrzeć na spółkę z punktu widzenia analizy technicznej a wygląda to dla mnie tak:
Widzę wyraźny trójkąt spadkowy i wybicie do góry ( a powinno być w dół )
Trójkąty jednak szczególnie w trendzie spadkowym dają fałszywe sygnały odwrotne do tego jak się potem zaczyna kurs zachowywać. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że właśnie z takim stanem rzeczy mamy do czynienia. Jeśli tak ma być to kurs spadnie jeszcze znacznie i będzie to pięciofalowy spadek ostry i bolesny. Jedno czym się można tu pocieszyć to znaczne pokonanie spadkowej linii trójkąta oraz znaczące obroty w momencie wybicia. Gdybym się miał zdecydować na zakup tej właśnie spółki zrobiłbym to jedynie po pokonaniu przez nią poziomu ostatniego szczytu czyli 1,62. Dopiero to przebicie i to wyraźne mogłoby zaprzeczyć tym wszystkim rzeczą jakie widzę patrząc na ten wykres. Silnym oporem jest dół białej świecy na wysokości 1,34 oraz poziom 1,23 jaki stanowi obecnie linia opadająca trójkąta. Reasumując nie jest to spółka na teraz do kupowania ale do obserwacji, ponieważ jeśli nastąpią w dalszym ciągu radykalne spadki będzie ona w przyszłości bardzo dobra do zarobienia kasy i na dodatek łatwo będzie można obliczyć kiedy w nią wejść i kiedy wyjść.
Co do naszej Netii to naprawdę nie widzę potrzeby aby się z czym kolwiek śpieszyć a już na pewno nie należy moim zdaniem odkupować jej akcji. Korekta trwa w najlepsze i niech tak na razie będzie.
Chodzik Księżycowy
ja właśnie przy 1,34 kupowałem ( mimo, że tegoż dnia to i 1,33 było ) i puki co czekam. Bardziej ( ze względów fundamentalnych ) podejżewam wkrótce przebicie 1,62. Już zdażało się intradeday, że było to widoczne, ale nigdy tak nie potrafiło się zamknąć. Istotnie, bardzo mocny opór, ale jak już pęknie... :)
nie chcę być niemiły, ale czy nie moglibyście nie mieszać do tego Netti ?
znajdzie sobie jakiś gg, albo inny watek, bo ja jak otwieram wątek NET to spodziewam się coś o niej przeczytać . A NIE O JAKIŚ INNYCH SPÓLKACH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A propos wypowiedzi chodzika chcialbym zauwazyc, ze Netia jak spada, jak np. dzisiaj, to tez na bardzo miernym wolumenie - ergo - nikt rowniez nie chce jej oddac.
Mysle, ze PLN 4.00 to wartosc wokol ktorej bedziemy sie na jakis czas obracac, bez wybitnych szans na straty lub zysk.
Dzisiejsze wahania 3.96-3.99 wydaja sie potwierdzac moja uwage. Ewidentnie animator rynku sie bawi kursem na dozwolonych poziomach zysku. Up and down, up and down.