Na przekór temu co tu wielu pisze zwiększyłem dziś swój pakiet COMPR o 18% - zresztą jak widzę sporo osób kupuje w dniu dzisiejszym pomimo majówki i "obawiam się", że to nie koniec moich zakupów tej spółki.- zrobiło się 15% mojego portfela.
Ps. Zredukowałem zaangażowanie w Termo2Power i zwiekszyłem COMPR. Jak widać lubię ryzyko ;)
Dnia 2025-05-02 o godz. 14:03 ~Qbq napisał(a): > Na przekór temu co tu wielu pisze zwiększyłem dziś swój pakiet COMPR o 18% - zresztą jak widzę sporo osób kupuje w dniu dzisiejszym pomimo majówki > i "obawiam się", że to nie koniec moich zakupów tej spółki.- zrobiło się 15% mojego portfela. > > Ps. Zredukowałem zaangażowanie w Termo2Power i zwiekszyłem COMPR. Jak widać lubię ryzyko ;)
Zaraz Ci tu napiszą ze źle zrobiłeś bo Compremum wyrzucą z jakiegoś skończonego już kontraktu haha np z tego:
W okresie sprawozdawczym, w czerwcu 2024 roku Spółka działając jako Partner Konsorcjum, którego Liderem była spółka ALUSTA S.A. zrealizowała na rzecz PKP PLK S.A. zadanie pn. “Wykonanie prac projektowych i robót budowlanych na linii kolejowej nr 281 Oleśnica – Chojnice na odcinku Koźmin Wlkp. – Jarocin w torze nr 1 od km 78,352 do km 92,175, w ramach projektu pn.: „Prace na liniach kolejowych nr 281, 766 na odcinku Oleśnica – Łukanów – Krotoszyn – Jarocin – Września – Gniezno” o wartości ok 44,2 mln PLN netto.
Lub tego:
Po dniu bilansowym, w marcu 2025 roku Spółka, jako generalny wykonawca, zakończyła realizację robót budowlanych w ramach umowy z 2022 roku na wykonanie inwestycji związanej z budową infrastruktury rurociągowej solanki w ramach dwóch zadań tj. „zadania I pn. Budowa rurociągu solanki z komory zasuw w Broniewicach do KS i PMRiP Góra oraz zadania II pn. Budowa rurociągu solanki z KS „Mogilno” “na rzecz spółki Inowrocławskie Kopalnie Soli „Solino” S.A. [IKS Solino], należącej do Grupy Kapitałowej ORLEN. Wartość umowy wynosi ok. 154,5 mln zł netto. Na dzień zatwierdzenia niniejszego Sprawozdania rozpoczęły się procedury odbiorowe przedmiotowej infrastruktury, w tym trwa uzupełnianie przez Inwestora dokumentacji niezbędnej do uzyskania pozwolenia na użytkowanie, zgodnie z podpisanymi 27 marca 2025 r. przez Spółkę oraz IKS Solino protokołami odbioru technicznego dla zadania I i zadania II.
Albo tego:
W 2024 roku Emitent zrealizował zawartą w dniu 21 czerwca 2024 roku z PreZero Zielona Energia Sp. z o.o. umowę na wykonanie robót budowlano - montażowych na podstawie dokumentacji projektowej przygotowanej przez Zamawiającego dla przedsięwzięcia przebudowy i modernizacji oraz rozbudowy w zakresie budowy ściany pożarowej istniejącej hali/wiaty odpadów zbelowanych zlokalizowanej na terenie ITPOK w Poznaniu. Wartość kontraktu wyniosła 4 049 tys. zł netto. Kontrakt został zakończony i rozliczony w II półroczu 2024 roku.
Musa - miło Czasami ryzyko nie jest szaleństwem tylko logicznym i strategiocznym myśleniem Zakar - co tam królewicze piszą to mnie już to jak to mówią lotto ;)
Dzięki Qbq. Często dobry inwestor tam gdzie ryzyko widzi szansę. Chciałem jeszcze sprzedać troszkę Cormay i dokupić Compremum, ale się nie doczekałem na realizację zlecenia sprzedaży i w końcu z tego zrezygnowałem. Ale kto wie, może jeszcze kiedyś dokupię CPR jak będzie okazyjny kurs.
Jeżeli od kilku lat powiększacie swoje pakiety, to jaką macie średnią, że już po 2 zeta będziecie zarobieni. Taka perła a w portfelach macie po kilka procent. A poza tym spraw w sàdach mają więcej niż pomysłów na biznes
Chyba kolegę Highhunter coś boli skoro tak jęczy ;) Leszcz - nie kompromituj się, bo Ty nigdy nic nie miałeś, więc to że masz 0szt jest zgodne z prawdą, ale to że sprzedałeś już nie, bo nigdy nic nie miałeś. Tyle ...
Dnia 2025-05-02 o godz. 14:03 ~Qbq napisał(a): > Na przekór temu co tu wielu pisze zwiększyłem dziś swój pakiet COMPR o 18% - zresztą jak widzę sporo osób kupuje w dniu dzisiejszym pomimo majówki > i "obawiam się", że to nie koniec moich zakupów tej spółki.- zrobiło się 15% mojego portfela. > > Ps. Zredukowałem zaangażowanie w Termo2Power i zwiekszyłem COMPR. Jak widać lubię ryzyko ;)
A tymczasem KNF nie lubi ryzyka i zażądała zawieszenia...
Tak do czasu aż biegły nie wyda opinie o sprawozdaniu finansowym, więc pewno do końca uzgodnień z PKP przecież mieliście to w bilansie opisane że biegły wyda opinie do 23 maja jak będzie miał dane dotyczące ugody z PKP PLK
Kupicie sobie akcje dopiero po porozumieniu z PKP PLK
Ponadto Biegły rewident wskazał, że ostateczne sprawozdania potwierdzone przez Emitenta zostały dostarczone w dniu 29 kwietnia br., co Emitent uzasadnia głównie prowadzonymi mediacjami z PKP PLK S.A. dotyczącymi Kontraktu, które na dzień publikacji (tj. 30 kwietnia br.) nie zostały jeszcze zakończone, a których ustalenia mogą mieć istotny wpływ na ocenę sprawozdań.
W związku z powyższym przygotowanie sprawozdań z badania przez Biegłego rewidenta powinno nastąpić w terminie do 23 maja br., pod warunkiem dostarczenia z odpowiednim wyprzedzeniem wymaganych dokumentów.
Spółka zależna Cornetto Baltic sp. z o.o. jest spółką celową powołaną do realizacji projektu deweloperskiego polegającego na budowie budynku hotelowo-wielorodzinnego w Rogowie. Spółka zależna jest właścicielem działki pod planowaną inwestycję, zlokalizowaną w odległości ok. 350m od plaży morskiej i ok. 1,2 km od plaży nad jeziorem Resko Przymorskie. Spółka Cornetto Baltic sp. z o.o. posiada ważne pozwolenie na budowę, ponadto posiada projekt architektoniczno-budowlany budynku oraz projekt zagospodarowania terenu. Spółka zależna posiada przyznany kredyt na realizację inwestycji. W dniu 31 marca 2025 roku Inwestor zawarł umowy na realizację inwestycji z generalnym wykonawcą. Inwestycja budowy budynku hotelowo-wielorodzinnego obejmuje budowę 110 apartamentów i mieszkań o łącznej powierzchni ok. 4 250 m2 PUM (powierzchni użytkowo-mieszkalnej). Spółka zakłada zakończenie inwestycji w drugiej połowie 2026 roku.
Cornetto Baltic to spółka zależna od Heleny Fic. To ta co była w Rafako i PBG. Ciekawe powiązania. Kr, a od kogo ona jest zależna skoro widzisz w tym szansę na przychody dla Compremum?
Dnia 2025-05-06 o godz. 18:03 ~Niemiec napisał(a): > To dobra wiadomość dla wierzycieli bo majątek spółki wejdzie do masy upadłościowej
Wszystko zastawione jest już. W przeciwnym wypadku MBank nie przedłużyłby spłaty kredytu o 6 miesięcy. Banki trzymają na tym łapę. Tam nie ma pieniędzy na wadium, dlatego nie podchodzą do przetargów.
Jak wiemy jedną fabrykę magazynów energii już postawili, haha.
Dnia 2025-05-06 o godz. 17:33 ~Niemiec napisał(a): > Cornetto Baltic to spółka zależna od Heleny Fic. To ta co była w Rafako i PBG. Ciekawe powiązania. Kr, a od kogo ona jest zależna skoro widzisz w tym szansę na przychody dla Compremum?
Babcia Helenka to partnerka Dariusza Szymańskiego związanego bardzo z Compremum. Już teraz wiadomo, gdzie są pieniądze z defraudacji w PBG. Kto nie pamięta lub nie wie to może się dowiedzieć:
Dnia 2025-05-06 o godz. 22:30 ~Mariusz napisał(a): > Dnia 2025-05-06 o godz. 17:33 ~Niemiec napisał(a): > > Cornetto Baltic to spółka zależna od Heleny Fic. To ta co była w Rafako i PBG. Ciekawe powiązania. Kr, a od kogo ona jest zależna skoro widzisz w tym szansę na przychody dla Compremum? > > Babcia Helenka to partnerka Dariusza Szymańskiego związanego bardzo z Compremum. Już teraz wiadomo, gdzie są pieniądze z defraudacji w PBG. Kto nie pamięta lub nie wie to może się dowiedzieć: > > https://www.youtube.com/watch?v=N0cyI3RGRTI > >
Mariusz to jest forum bankiera a nie konkurs na to kto jest najmłodszy. Babcią to jest się jak ma się 80 lat a wiek dojrzały jest najlepszy dla kobiety. Można być młodszą ale np. grubaską i co wtedy pewnie jest fajnie .... Był tu taki na forum co nagminnie pisał wulgaryzmy w stosunku do jakiejś Tamary. Widać jesteś jego kolegą. Obrażanie kobiet jest oznaką największego prymitywizmu.