• Nie spać Autor: ~Kris [94.254.175.*]
    Aof zaczyna się wyprzedawać?
  • Re: Nie spać Autor: ~tony [216.105.168.*]
    AOF, biorąc pod uwagę długość inwestycji, inflację i jakiś sensowny zysk minimum 10% rocznie. To aby to osiągnąć musiałby sprzedawać w okolicy 4-5 zł, a żeby wrzucić w rynek 36mln papiera po 5zł to musiałby go najpierw wywindować na jakieś 10 zł
    i robiąc obroty powili spuszczać i upłynniać akcje.

takie są fakty
    i faktem jest też że AOF, czy jakikolwiek inny fundusz, nie zainwestowałby w akcje aby zgarnąć marne 10%, które by mógł mieć bez większego ryzyka na obligacjach skarbu państwa

myślę że AOF celuje aby wyjść minimum po 10zł za akcje, a aby to zrobić kurs musi być wywindowany na jakieś 15-20zł i mega obroty robione jakich jeszcze tu nigdy nie było
  • Re: Nie spać Autor: ~Kris [94.254.175.*]
    Ok.wszystko to prawda co napisałeś
    Jest jedno ale oni kupowali od 1,50 do 2zł za akcję więc 4 zł 100% zysk.
    może według twojej prostej matematyki, ale wziąć pod uwagę inflację, i to że trzymają te akcje już 3 rok, to ich zysk przy 4 zł będzie mizerny, a i żeby sprzedać 36 mln akcji po 4 zł ulicy to trzeba kurs wyciągnąć na jakieś 10zł i powoli spuszczać upychając, aby ulica łykała po 4zł myśląc że to okazja bo przecież było po 10zł, i analogicznie jak będą chcieli sprzedać po 10zł to musza wywindować na 20-30zł aby stworzyć wrażenie że 10zł to okazja.
    A i to nie będzie takie proste, bo oprócz tych 36mln AOF będą jeszcze inni chętni na sprzedaż np. Ty i Ja, dlatego tak ważne jest aby gdy jest sentyment wzrostowy to pompować kurs ile się da tak robią inwestorzy na innych spółkach bo wiedzą, że wszystko płynie, a niewykorzystane okazje się mszczą, granie pod prąd to strzał w swoje kolano.
    Trzeba rozgrywać sentyment i korzystać z okienek jakie się otwierają, a nie na złość matce odmrażać sobie uszy, tylko po to aby ktoś inny nie zarobił.
    ja już trzymam te akcje 3 lata podobnie jak AOF i trzeba być, potężnym imbecylem aby myśleć że stracę cierpliwość i sprzedam,
    mój próg bólu już dawno został przekroczony, i pewnie jest tutaj więcej takich inwestorów jak ja
    fundusze które sobie umyślały, że da się nas wyleszczyć z akcji, powinny zmienić zarządzających, bo nie znają się na psychologii
    psychologicznie taki inwestor po przekroczeniu bólu jest już na dobre i na złe, będzie czekał na upragniony poziom nawet za cenę bankructwa
  • Re: Nie spać Autor: ~Flo [31.61.242.*]
    Trzeba byc… 3 lata i co za tanio bylo po 7zl i zostales ?
    7 mnie nie urządza, tak jak nie urządzało AOF.
    sprzedac Cigames po 7 to tak jak mieć cdprojekt po 5zł a oddać po 20zł

cel to 3 cyfry
  • Re: Nie spać Autor: ~Flo [31.61.242.*]
    Jasne…
    Zabraknie zapewne
  • Re: Nie spać Autor: ~ja [84.40.157.*]
    Dnia 2025-05-02 o godz. 13:34 ~tony napisał(a):
    > może według twojej prostej matematyki, ale wziąć pod uwagę inflację, i to że trzymają te akcje już 3 rok, to ich zysk przy 4 zł będzie mizerny, a i żeby sprzedać 36 mln akcji po 4 zł ulicy to trzeba kurs wyciągnąć na jakieś 10zł i powoli spuszczać upychając, aby ulica łykała po 4zł myśląc że to okazja bo przecież było po 10zł, i analogicznie jak będą chcieli sprzedać po 10zł to musza wywindować na 20-30zł aby stworzyć wrażenie że 10zł to okazja.

ta "ulica" po czytaniu postów na bankierze to już same wilki z "wall street" to oni będą upychać akcje a nie im ... nie lekceważ ulicy :)
[x]
CIGAMES 3,89% 3,07 2025-09-16 17:04:08
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.