Jeszcze z listu do akcjonariuszy cytat Ważnym wydarzeniem dla Grupy Kapitałowej jest poszerzenie zakresu działania, o rynek odzieży dziecięcej - marki 5,10,15. W ubiegłym roku poświęcono dużo uwagi i pracy temu brandowi, co zaowocowało zakupem, w 2025 roku, większościowego pakietu akcji Komex S.A. W bieżącym roku będą prowadzone prace nad zmianami w sposobie działania tej marki, tak aby stała się dochodowym biznesem. Wszystko w czasie pewnie było dokładnie zaplanowane, czy to przypadek? raczej na pewno NIE Czy nie jest tak, że teraz Monnari jako główny akcjonariusz będzie pierwszym i najważniejszym przy podziale Komex? Prezes jest chyba członkiem rady Komexu
Przejrzą w takim sensie że oddają spółkę panu M za ćwierć wartości firmy bo ta CWK i tak jest moim zdaniem mocno zaniżona . Poza tym spółka wypracowała w ubiegłym roku pokaźny zysk i nie ma powodu aby podaż dalej oddawała tak nisko akcje .
Tutaj nikt świadomy tego co wiemy nie oddaje chyba akcji w tej cenie, Gdyby teraz było 15zł to by można pomyśleć że to nie za wiele, ale za 5zł oddać? za jakąś 1/3 wartości księgowej? Byłaby jazda gdyby to jakiś fundusz postanowił sobie zebrać 5% akcji ciekawe co to by wtedy uczynił włodarz
Jeśli pan M nie ma zamiaru lub mu się nie uda wycofać z GPW spółki to wtedy będzie opcja B i wypłata dywidendy i jazda z kursem w realne właściwe poziomy . 10 . 20 . 30 może wyżej czas pokaże akcje mam kupione dla dzieci więc mam czas . Chyba że mi wykupi przymusowo i zdejmie z GPW
Artysta niezły z ciebie artysta;) Ale konkretniej - jak zniknie ten straszak co przeskakuje raz na jakiś czas wyżej to będzie znak do wzrostu Ktoś go połknie jak straszący nie zdąży uciec Kierunek jest jeden po wynikach - na teraz 8zł Choć docelowo to przedział 20-30 zł należy się tutaj jak reksiowi szynka;)
Nie lubie się powtarzać ale na Monnari dopóki prezes najjaśniejszy nam panujący prowadzi kupno akcji dopóty tutaj wzrosty nie zawitają.....ot i cała filozofia
Inwestorzy zostali zrobieni w bambuko tym spadkiem do 4.60 z 7 . Wracamy do wzrostów nie ma innego wyjścia ale będa to mozolne wzrosty jak zwykle dopiero przyspieszymy bardziej powyżej 7 zł ale to dopiero pod koniec lata , przypomnę wam ten post
Będzie im ciężko dalej tak kiwać inwestorów mogli to bezkarnie robić bo przez wiele miesięcy czekaliśmy na wyniki po 4 kwartale . Czekają na zawiedzionych inwestorów dalej może im ktoś sprzeda coś jeszcze tanio ale myślę że już takich będzie coraz mniej . Nie ma powodu aby się akcji pozbywać
Co ty tu za farmazony gościu wymyślasz. Od paru lat żaden fundusz ani grubszy inwestor tego papiera nie tyka. Jedyne to drobni sobie pogrywaja po 20% od czasu do czasu. Tu nic się nie będzie działo. Śpij spokojnie.
Nikt nie wie jak może być, ale mądrych Janów jak widać nie brakuje;) I ja nie widzę powodu by swój pakiet sprzedawać Tutaj mało kto jeszcze siedzi na akcjach, sporo pewnie już skupione przez słupy co widać po volumenie Spaść za bardzo nie ma z czego 0,49 W/K;) a dla sektora odzieży średnia W/K to 2 21,5 MLN zysku za 2024 i tak by można dalej Raczej przy okazji będę dobierał niż miałbym oddać w tej cenie M choć jedną akcję
Następnej dekady już nie będzie Monnari raczej zniknie z GPW kurs jest duszony pod przejęcie ale jak obroty będą takie jak dzisiaj to będą zmuszeni zbierać powyżej 5 zł bo nic nie kupią albo znikome ilości