"Następnie spółka, po podwyższeniu kapitału o 27 mln zł i zmianie nazwy na RFK sp. z o.o., po uzyskaniu zgody na koncentrację na dzierżawę przejmie kluczowe aktywa Rafako S.A"
Będzie RFK sp. z o.o. a z o.o. nie są notowane . Czyli akcyjna znika a z nią i akcje.
Drugie - macie wyraźnie napisane że biorą wybrane aktywa czytaj kąski ze spółki notowanej a reszta piach.
Nie da się prościej tego wytłumaczyć.
Jedyna szansa dla Was że za np. za 3 tyg zmienią zdanie i wymyślą od nowa plan naprawczy.
Dlatego większość akcji wczoraj sprzedałem i kupiłem Blackrose , ktora wg mnie jest mocno niedoszacowana a ma wielkie plany na przyszłość!
Wczoraj zaczął się rajd!!!
Prawie 50 procent wzrostu!!!!!
Stara zasada dywersyfikacji portfela. Rafako czysto było grą pod spekulację. Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem może jeszcze coś tam wybije. Osobiście polecam BORYSZEW ( będzie dywidenda). Miłej majówki
ale nie nazywaj mnie proszę trolem spadkowym, 20 lat jestem na GPW i 20 lat spekuluje na takich spółkach bo dają najwięcej zarobić. Nie mniej ZAWSZE powtarzam że 9/10 takich spółek idzie do piachu i trzeba grać baaardzo ostrożnie. To samo było na Urusie, Vistalu, Yolo, Próchniku, Almie i 50 innych gdzie spekulowałem.
Dla mnie sprawna jest jasna i nie potrafię inaczej wytłumaczyć Tobie tego co napisałem w poście nr 1, nie mniej idąc Twoim tokiem rozumowania jeśli Rafako przetrwa ale nie będzie miało nic- bo wszystko odda/wydzierżawi do RFK sp. z o. o.i tam pójdą kontrakty, przychody, pracownicy itp. to ile będzie warta spółka która tylko dzierżawi jakiś tam majątek? Bo na moje oko prosto i szybko licząc 5-10% od dzisiejszej wyceny. Co daje cirka 10-15 gr
Ale po co im to tłumaczyć ,zatwardziali "inwestorzy" nie rozumieją espi zostają przy swoim zdaniu ,że rafako będzie uratowane i będzie pompa przekonają się o tym w lipcu na własnej skórze co niektórzy