Z przyjemnością i nadzieją na zyski donoszę jako pierwszy ne tym forum, że USA i Ukraina podpisały umowę o partnerstwie ekonomicznym!
Jak widzicie ciąg dalszy?
Ogólnie to jest dobra opcja dla Ukrainy. W tej chwili USA nie przestaną wspierać Ukrainy. A najważniejsze w tej umowie jest to że osoby lub państwa które wspierały Rosję nie skorzystają na odbudowie Ukrainy. To powinien być mocny sygnał wzrostowy dla Kernela ale tak jak pisałem tutaj kurs i Arkusz to jest fikcją. Jeden wielki wałek na zleceniach
Wojna prędzej czy pozniej się skończy. Spodziewam się takiego Infa szybkiego jak o zawieszeniu broni ostatnio z Bloomberga. Putin ogłosi zakończenie działań wojennych i po zabawie.
Ciekawsza sprawa to że mamy już 2 maja i dalej nie ma espi o sell oucie :) jeszcze kilka dni i dla mnie stanie się jasne że są ogromne problemy w sadach z tym szfondlem
Knf nie miał żadnych uwag do wyprowadzenia z ofe 1 miliarda złotych, wiec jakis sedzia nie jest problemem na oligarchy, a jezeli to moze isc na emeryture czy zostac zwolniony
Dnia 2025-05-02 o godz. 14:28 ~Kolber napisał(a): > Tutaj do niczego nie ma żadnych uwag mniejszościowi są najgorsi i powinni oddać najlepiej za darmo albo za te prorokowe 7.5
Proroctwo okazało się farmazonem.
Trzeba prawo zmieniać tak aby w myśli prawa mniejszościowych wobec większościowych uległy przemianie.
Dopóki nie będzie jakichkolwiek decyzji w Luxemburgu kurs sztucznie będzie utrzymywany w przedziale 18-21 zł. Wydaje mi się ,że nie ma ryzyka kupując w tych widełkach bo w najgorszym scenariuszu będzie 27. Ale każdy sam decyduje. Ja ostatnio dobrałem 2000 szt. poniżej 19- na więcej nie miałem kasy.