• daliscie sie ubrac bez mydla Autor: ~debica [95.40.96.*]
    j.w.
  • Re: daliscie sie ubrac bez mydla Autor: ~mintaj [83.31.145.*]
    Taki post byłby zasadny jutro wieczorem w przypadku braku wezwania.
    Na razie wszyscy czekamy i nikt nie czuje się ubrany w akcje...

Dziś za to dywidenda za 2008 zostanie nam przyznana.
  • Re: daliscie sie ubrac bez mydla Autor: ~tom [193.138.241.*]
    Jak jestem sceptycznie nastawiony do wezwania po 120-200 itp
    To nie uwazam iz debica za 60 zł to zla iwestycja.
    Pewna firma pewne zyski,nie rozumiem tej opini,wiadomo plynnosci brak,lecz jesli cokolwiek zacznie sie dziac ,debica szybko odrobi straty kursu.

A wezwania na 99,9% nie bedzie
  • Re: daliscie sie ubrac bez mydla Autor: ~ad [91.150.161.*]
    no to chyba czas sprzedawać skoro ta dębica to takie nic - dzięki za radę
    dokładnie :)
    Powinni napisać: WYWALAĆ PKC!!!!!
    Ale to już teraz, czy do jutra można poczekać? :))

Dobrze że mamy takich doradców.
  • Re: daliscie sie ubrac bez mydla Autor: ~waldi [79.191.31.*]
    GM nie sprzeda opla dobra wiadomość dla goodyear a jak sprzeda to będzie w rękach amerykańskich najświeższa wiadomość,wezwanie jutro zostanie ogłoszone do godziny 24,tylko idiota by wywalił jak by nie było wezwania i nie kupił s powrotem,sam bym złożył zlecenie sprzedaży i zarazem kupna akcji przed 31 Sierpnia.
    przed nami ostatnie półgodziny ostatniej nudnej sesji...
    Jutro zapewne będzie znacznie ciekawiej obojętnie od tego czy będzie wezwanie czy nie. (mimo że wszystko wskazuje że wezwanie będzie na Giełdzie nie ma nic na 100%)

Waldi przed ostatnią godzinę przeglądałem wpisy z 2008. Twoją prognozę 140 podałeś już pod koniec lutego 2008. Jeżeli się to sprawdzi to WIELKI Szacunek a jeżeli nie, bo nic nie jest na 100% na GPW to i tak jestem pod wrażaniem Twojej wiedzy, zorientowania w temacie i wytrwałości.

Mam nadzieję że jak GoodYear zrobi wezwanie i będą z tego sensowne pieniądze będziesz uprzejmy podzielić się swoją wiedzą i zaproponujesz jakieś przyszłe inwestycje?

pozdrawiam

• Re: daliscie sie ubrac bez mydla Autor: ~waldi [79.191.31.*]
    Właśnie czekam na wezwanie bo bym od razu przed wezwaniem połowę sprzedał o te 10 zł mniej i kupił nowe akcje ,spółka pewna w przeciągu pół roku da mi znów co najmniej 100% to byłby najgorszy scenariusz nie wiem czy zdążę ale chyba tak.Jak kupię to Ci dam znać jaka to jest spółka. Wzrosty będą na GPW do końca września bo w tym czasie nastąpi ustalenie wartości EURO do złotego tj 1 października dotyczy rolnictwa,prawdopodobnie będzie w tym czasie EURO do złotego między 3,83 a 3,90 bo dla państwa korzystna cena odnośnie dopłat., później będzie zwała i twym czasie trzeba iść już na całego teraz jeszcze nie.
    dzięki,
    Waldi napisze później z tego samego IP moj adres e-mailowy.
    Żeby nikt Cie nie posądził o naganianie lepiej takich informacji nie publikować na forum. :)

teraz czekamy na wezwanie bogatsi o dywidende!

pozdrawiam

• Re: daliscie sie ubrac bez mydla Autor: ~XXL [89.76.208.*]
    Akcje należy w takiej sytuacji kupić najpóźniej na 3 dni sesyjne przed dniem dywidendy. Tak więc, jeżeli dniem dywidendy jest poniedziałek akcje należało kupić najpóźniej w środę . Trzydniowe przesunięcie wynika z zasad rozliczania transakcji na GPW; prawnym właścicielem akcji inwestor staje się trzy dni po ich zakupie na rynku.
  • Re: daliscie sie ubrac bez mydla Autor: ~Dębica [89.76.208.*]
    Goodyear podtrzymuje plan wezwania na resztę akcji Dębicy w 2009 r.

Warszawa, 08.04.2008 (ISB) - Goodyear SA, spółka zależna The Goodyear Tire & Rubber Company, skupiła w ogłoszonym w lutym wezwaniu, 844.728 akcje, stanowiące 6,12% kapitału Firmy Oponiarskiej Dębica, osiągając w niej 65,99% udziałów, podała Dębica w komunikacie. Goodyear podtrzymał też plany ogłoszenia wezwania na pozostałe walory - ma to nastąpić do 25 sierpnia 2009 roku.

"Zgodnie z otrzymaną informacją, obecnie Goodyear pośrednio posiada łącznie 9 108 820 akcji spółki stanowiących 65.99 % udziału w kapitale zakładowym spółki i dające prawo do 9 108 820 głosów, stanowiących 65.99 % ogólnej liczby głosów" - podano w komunikacie.

"Jednocześnie Goodyear oświadczył, iż zamierza dołożyć wszelkich rozsądnych starań, aby ogłosić wezwanie do zapisywania się na sprzedaż wszystkich pozostałych akcji spółki do dnia 25 sierpnia 2009 r. pod warunkiem że ogłoszenie takiego wezwania będzie możliwe bez wykorzystywania znaczących zasobów finansowych ze strony Goodyear" - czytamy dalej.

Goodyear SA ogłosił wezwanie na 844.728 akcji Dęcbicy po cenie 120 zł za sztukę. Wówczas koncern deklarował, że chce w ciągu 18 miesięcy ogłosić wezwanie na pozostały walory Dębicy.

Ogłoszenie wezwania jest efektem porozumienia Goodyear z akcjonariuszami mniejszościowymi, w tym PZU Asset Management. Amerykański koncern Goodyear został inwestorem strategicznym Dębicy w 1995 roku.

Dębica opublikowała wcześniej w lutym prognozę, według której w 2008 roku jej zysk netto wyniesie 90 mln zł przy 1.616 mln zł przychodów ze sprzedaży. W 2007 roku spółka miała 57,07 mln zł zysku netto. (ISB)

• Re: daliscie sie ubrac bez mydla Autor: ~cierpliwy [87.204.87.*]
    a ja mam nadzieje ze wezwania nie bedzie, pojdzie panika i dokupie akcji taniej :P
  • Re: daliscie sie ubrac bez mydla Autor: ~daero [83.10.149.*]
    dnia 25 sierpnia 2009 r. pod warunkiem że ogłoszenie takiego wezwania będzie możliwe bez wykorzystywania znaczących zasobów finansowych ze strony Goodyear" - czytamy dalej.
  • Re: daliscie sie ubrac bez mydla Autor: ~waldi [79.191.38.*]
    Z tego artykułu nasuwa się prosty wniosek jak dziś nie ogłoszą to będzie przesunięcie wezwania o 1 miesiąc w czasie,tzn.wezwanie odbędzie się od 1 listopada do 30 listopada a wypłata za wezwanie razem z dywidendą 17 grudnia, i to ma sens. Tak jak pisałem z uwagi na sezonowość u Goodyear.
  • Re: daliscie sie ubrac bez mydla Autor: ~realista [77.112.165.*]
    marzenia, trzeba zejsc na ziemie. W tym roku wykupu nie bedzie ze wzgledu na kryzys. a i to spolce nie byloby na reke. A i wyniki debicy tez nie beda jak tu optymisci pisza szalowe, duze szanse ze beda mniejsze niz w zeszlym roku.
[x]
DEBICA 0,99% 81,30 2025-10-09 16:49:02
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.