Niecałe dwa miesiące temu inwestorzy nabyli w drodze emisji 1 542 556 akcji po 7 zł. Myślę że oni jeszcze trochę kursu pobronią, nawet gdyby spadł na chwilę w okolice poniżej 7 zł.
A teraz już straszą kolejną emisją (która jak/jeśli będzie to raczej pod koniec roku) i wynikami które były wiadome, widać czego chce spółdzielnia.
o to Wam chodziło aby zabijać u wszystkich wiarę w sukces. Książkowy przykład działania spekuły Jest sukces i duma - można wyczuć z wpisu ,że micha się cieszy. Gratulacje - wspaniała robota.
Co ty wygadujesz? To ja czy spółka zabija wiarę w sukces? Próba sprzedaży ID trwa ponad 2,5 roku. W tym czasie było kilka emisji. Końca nie widać. To oni mają udowodnić, że ich praxa jest warta.
Chyba ktoś tutaj jest ślepy! Wczoraj pozostały zlecenia (3) na 15.282 po 7. Dzisiaj o 10:10 nagle 1 łyk 15.000 po właśnie 7. Co to jest!? Mam tłumaczyć nowicjuszom!? Dobra. SPEKULACJA.
Ależ ja od dawna twierdzę, że jest to spółka czysto spekulacyjna. I tyle. M&A jak nie było, tak nie ma. I chyba coraz mniej ludzi w to wierzy. Co nie zmienia faktu, że ktoś akcjami obraca i próbuje w ten sposób zarobić.
A która na GPW nie jest Spekulacyjna!? Tym bardziej (o zgrozo) na NC gdzie gmt był kiedyś notowany (dzisiaj np. SDS - wszedłbyś tam?). Wszystko zależy od płynności na danej spółce.
W rozumieniu obecności na giełdzie, to każda oczywiście jest spekulacyjna. Wiadomo, kursem można bardziej lub mniej sterować. Natomiast są spółki, które generują przychody i zyski, a są do tego takie, które wypłacają dywidendy. Inwestycja w takie spółki jest zdecydowanie mniejszą loterią, a spekulacyjne wahania kursu mogą nas zupełnie nie interesować. Tutaj przedłużające m&a nie świadczy dobrze o spółce i zainteresewoaniu jej produktem.
Powinieneś przejść na ... KGHM, PKO BP albo inne molochy. Czego ty oczekujesz od takiej spółki z gamy Startup ? Ty NIE MASZ BLADEGO POJĘCIA ... co czynisz. Ale to Żadnego !!!
Ten start up ma gotowy produkt około dwóch lat i nikt go nie chce kupić. Czego tu nie rozumieć? Każdy porównuję GMT do SCPFL, a na chwilę obecną, to bliżej im do SDS. Rozumiesz?! Nie mogą przeciągać procesu w niekończoność. Może ty tu wszedłeś, żeby sponsorować kogoś fanaberie. Większość jednak chce po prostu zarobić. I wydaje się to być coraz mniej prawdopodobne. Chyba że na spekulacjach.