• Nie wiem czy to kupowac?? Autor: ~marcin [86.174.228.*]
    Mam dylemat nie wiem czy warto kupic ta spolke. Przychody z polskich projektow pokazane beda w 3kw ostatnio mieli mega strate. Nie wiem chyba sobie odpuszcze chyba ze wiecie o czyms co tu zajdzie to piszcie.
  • Re: Nie wiem czy to kupowac?? Autor: preziizerp [83.24.234.*]
    Wygląda na to, że rysuje się nowy trend - przecięły się najważniejsze średnie.
    Jeżeli nie spadniemy poniżej 8,40 to spokojnie możesz kupować.
    Ponadto developperka ma największe potencjały do wybicia.
    Najwyżej sprzedasz ;-) Ale potencjalny zysk rekompensuje potencjalną stratę - ja już kupiłem i czekam
  • Re: Nie wiem czy to kupowac?? Autor: ~burak [83.11.134.*]
    Chłopie nie pytaj tylko kupuj... zobacz ktoś tak po 1000 stoi na 8,81 , 8.50, 8.55 i tak codziennie łyka od leszczy. To że wynik za III i byc może za IVQ bedzie ok. towiadomo (bo po II maja jeszcze 40 mieszkań do sprzedazy ale może Reinhold Center przyniesie I zyski a to 55000 m.kw powierchni biurowej , teraz zaś dojdą różnice kursowe ok 10% w stosunku do IQ
  • Re: Nie wiem czy to kupowac?? Autor: ~burak [83.11.135.*]
    miało być 5500 m.kw
  • Re: Nie wiem czy to kupowac?? Autor: ~leszcz [195.94.204.*]
    Różnice kursowe nie wpłyną na wartość spółki, ale ładnie będą wyglądać na wyniku :) Mega strata to w znacznym stopniu wina różnic kursowych (tzn. drożejacego euro) a właśnie w euro spółka się rozlicza.
    Moja opinia: warto kupić, ale nie są wykluczone wachnięcia, wynik za I półrocze nie przewiduje zysku operacyjnego więc bardziej niecierpliwi mogą sprzedać licząc na większe zyski na innych spółkach i moze mają racje. Ale w dłuższej perspektywie reinhold da zarobić. Spółka dla spokojniejszych inwestorów, jak lubisz większe ryzyko i mozliwość większych zysków to popatrz na orcogroup.

Pozdrawiam
    leszcz, już nie leszczyk ;)
[x]
REINHOLD -8,33% 0,06 2025-12-03 12:09:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.