Diagnostyka podtrzymała poziom wydatków inwestycyjnych na ten rok w wysokości ok. 150 mln zł (wobec 132,7 mln zł w 2024 r.). W tej kwocie uwzględnione są przejęcia innych podmiotów (80-100 mln zł). Spółka prowadzi rozmowy w sprawie akwizycji m.in. ze średnimi lub małymi podmiotami w dziedzinie diagnostyki obrazowej. Będzie to sfinansowane z własnych przepływów pieniężnych – firma nie ma potrzeby sięgania po emisję nowych akcji lub obligacji. Zarząd spółki ocenił, że jeżeli chodzi o diagnostykę obrazową i laboratoryjną liczba celów przejęć może być mniejsza niż 10 (w każdym z obszarów).
biedny diag....marudzisz tak od 125zł !!! i twierdzisz że dystrybucja.... co do dywidendy to jak dla mnie nie musi istnieć, wystarczy jak kurs akcji wzrośnie co tydzień srednio o JEDNĄ ZŁOTÓWKĘ, więcej nawet nie chcę. powtarzam : 1 zł na tydzień.....i dla mnie będzie super
diag-uś, posługujesz sie do swojej wyceny zbyt prostymi metodami ( czyli wskaznikem c/z i c/wk). Ale to nie jest wcale MIARODAJNE. Kluczem jest wycena przyszłości spółki, a nie jej teraźniejszości. Żeby to zrobić trzeba posłużyć się nieco innymi wskaźnikami niż te klasyczne, czyli twoje. musisz się trochę douczyć!
Jesteśmy w szczycie hossy. Strać się bać gdzie wylądujemy jak tylko ktoś sypnie a napewno tak zrobi żeby zebrać jak najwięcej akcji. Jeśli ma zdrowo rosnąć musi najpierw wymęczyć innych I zebrać ile się da. To nie było jeszcze ty grane. Będzie. Pytanie tylko kiedy?
Tak naprawde to klamalem bo mam bardzo dużo akcji i zaraz będę je sprzedawał i będzie wodospad wiec kto chce daje szansę na ewakuację po rozsądnej cenienie
diag-uś, nie kręć, nie kręć ! od dawna piszesz że ,,Spółka beznadziejna. Rok w.rok coraz gorsze wyniki. Totalna lipa. Nic z tego nie będzie. Trzeba sprzedawać". A ja piszę zupełnie coś innego, wręcz przeciwnie do ciebie.... pisales że nie masz akcji bo spólka beznadziejna.... potem , jak widzisz że rośnie to ci głupio i zmieniasz swoje klamstewka pisząc że masz akcje.
Dzisiaj pisałerś że ZARAZ sprzedasz i kurs zanurkuje w dól.... no i co ? zoabaczyls że nie chce spadac to znowu zmiana wpisów. NIE KOMPROMITUJ SIĘ !
co do akcji, to jeśli masz to pochwal się ile ich masz wowczas wszystko będzie jasne....
diaguś przypominam co pisałeś ,,Mam coraz mniej co widać jak wywalam:) w tym tepie tydzień mi to zajmie".... wiec jak nie masz akcji to super , żegnamy i znajdz sobie inną spolkę gdzie będziesz smrodził...