Obserwowałem dzisiaj notowania i jakoś miałem wrażenie że kurs był ubijany. Na większości wskaźników jest sygnał sprzedaży poza średnimi kroczącymi. Zakres oRGR niby był do 6,60 - 6,80 PLN. Dalej spory obrót ~29 mln. Duży obrót na wysokich poziomach (a te są historycznie najwyższe uwzględniając dywidendy) - Tauron lubi zawrócić z dnia na dzień.
Z tymi łapkami tak może być bo jest tutaj wiele osób, którym pociąg odjechał i zostały na peronie. Wciąż marzą o powrocie kursu do 2 zł jak Putin o powrocie CCCP.
Link, który podesłałeś odnosi się do tenora GODZINOWEGO. To zajrzyj teraz na tenor DZIENNY. Wszystko masz Mocne KUP. Dlatego Cię zapytałem o ten tenor i o te wskaźniki bo ja na dziennym nie widzę żadnych sygnałów sprzedaży więc było dla mnie zaskakujące co piszesz. Nie ma sensu analizować akcji w horyzoncie godzinnym, chyba, że jesteś daytraderem i grasz na na bardzo krótki horyzont i lub na kontraktach i nastawiasz się małe wahnięcia kursu. W przeciwnym wypadku, ruch jaki zostanie wygenerowany z krótkiego tenora bardzo często nawet nie zwróci Ci wydanej prowizji na zakup i sprzedaż papieru. Zatem jeśli używasz do analizy tej strony, którą podałeś sugeruję patrzeć na tenor dzienny.
Moim zdaniem dobrze będzie się działo. Zobacz na stan fixingu po zakończeniu sesji. Na BIDzie zostało zlecenie kupna 20k papierów po cenie z fixingu. Są chętni do kupna i rzucają podbieraki. Pytanie ilu jeszcze im odda. Jak na każdym okrągłym poziomie tak i tutaj wytrzepią się ci co mają się wytrzepać, wysiądą na stacji pod nazwą "okolice 6 złotych" i jedziemy dalej bez nich.