• Jakaś dziwna sesja Autor: ~Michał [217.119.64.*]
    Obserwowałem dzisiaj notowania i jakoś miałem wrażenie że kurs był ubijany.
    Na większości wskaźników jest sygnał sprzedaży poza średnimi kroczącymi.
    Zakres oRGR niby był do 6,60 - 6,80 PLN.
    Dalej spory obrót ~29 mln. Duży obrót na wysokich poziomach (a te są historycznie najwyższe uwzględniając dywidendy) - Tauron lubi zawrócić z dnia na dzień.

• Re: Jakaś dziwna sesja Autor: ~dealer [83.7.115.*]
    A na jakich wskaźnikach i na których tenorach widzisz ten sygnał sprzedaży?
    A za co ta łapa w dół?
  • Re: Jakaś dziwna sesja Autor: ~Michał [217.119.64.*]
    No nie będę wypisywał wszystkich.
    Ale po sesji MACD, RSI zmieniły się na KUP

Można zerknąć : https://pl.investing.com/equities/tauron-polska-energia-technical

Mój błąd wskazniki godzinowe wyglądają kiepsko, dzienne i tygodniowe są bardzo OK.

Zauważyłem że tutaj jak napisze się o spadkach to masz łapkę w górę a jak o wzrostach to łapka w dół.
    Z tymi łapkami tak może być bo jest tutaj wiele osób, którym pociąg odjechał i zostały na peronie. Wciąż marzą o powrocie kursu do 2 zł jak Putin o powrocie CCCP.
    Link, który podesłałeś odnosi się do tenora GODZINOWEGO. To zajrzyj teraz na tenor DZIENNY. Wszystko masz Mocne KUP. Dlatego Cię zapytałem o ten tenor i o te wskaźniki bo ja na dziennym nie widzę żadnych sygnałów sprzedaży więc było dla mnie zaskakujące co piszesz. Nie ma sensu analizować akcji w horyzoncie godzinnym, chyba, że jesteś daytraderem i grasz na na bardzo krótki horyzont i lub na kontraktach i nastawiasz się małe wahnięcia kursu. W przeciwnym wypadku, ruch jaki zostanie wygenerowany z krótkiego tenora bardzo często nawet nie zwróci Ci wydanej prowizji na zakup i sprzedaż papieru. Zatem jeśli używasz do analizy tej strony, którą podałeś sugeruję patrzeć na tenor dzienny.
    Tak tak, napisałem że mój błąd, obserwujemy dalej co się będzie działo
    Moim zdaniem dobrze będzie się działo. Zobacz na stan fixingu po zakończeniu sesji. Na BIDzie zostało zlecenie kupna 20k papierów po cenie z fixingu. Są chętni do kupna i rzucają podbieraki. Pytanie ilu jeszcze im odda. Jak na każdym okrągłym poziomie tak i tutaj wytrzepią się ci co mają się wytrzepać, wysiądą na stacji pod nazwą "okolice 6 złotych" i jedziemy dalej bez nich.
[x]
TAURONPE 2,36% 8,24 2025-09-23 17:03:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.