• wyniki 1Q Autor: ~openerem [91.220.238.*]
    ciekawe jakie wyniki pokażą za 1 Q - elektrownia w Ostrołęce miała być już rentowna - do tego pracujące OZę i wyższa opłata w dystrybucji powinno się przełożyć na wyższy wynik niż w 2024 r - tylko jak Energa pokaże zysk 500-600 milionów a Enea 1,2 miliarda podobnie Tauron to Wyniki Energi będą niczym w porównaniu do tamtych.
    Dodatkowo ciekawi jaka będzie rentowność w PGE z działającej gazówki
  • Re: wyniki 1Q Autor: ~darek [79.185.193.*]
    a mnie, oprócz wyników ciekawi czy/ile Esaliens dokupił,a może sprzedał ze stratą na tych żenujących poziomach?
  • Re: wyniki 1Q Autor: ~openerem [91.220.238.*]
    myślę że na koniec marca Essaliens miał już nawet 2 miliony akcji Energa
    Zakładam,że Esaliens dokupił 800-900 tys akcji,niektórzy twierdzą,że nie zmienił stanu posiadania,ale,tak czy inaczej
    -III kw 24' Eseliens ujawnia się w Enerdze z 900 tys akcjami,średnia notowań -14,38 zł
    -IV kw 24' Esalianas zwiększa posiadany pakiet do 1,5 mln akcji,(600 tys akcji)średnia IV kw-13,43 zl
    -I kw 25 średnia cena 13,28 zł,stan posiadania Esalens ?????(zobaczymy)
    Średnia cena z notowań od czasu pojawienia się Esaliens 13,18 zł,czyli obecna cena jest minimum 10% ponizej tej średniej
  • Re: wyniki 1Q Autor: ~tor [31.61.182.*]
    Farmy fotowoltaiczne w Hiszpani ida pod młotek po znacznie nizszych cenach - money pl To dlatego tak chetnie partyjni notable tak to chapali tylko dlaczego po wyzszych cenach Heheeee I "nasi " tez chcą to pakować i chyba dlatego brak doniesienia do prokuratury na ochoczo i drogo łykających poprzednikow A dla de..li konferencje i strategie A dywidenda moze i bedzie ale tylko jak im to bedzie wygodnre
    pewnie dlatego jest awaria i brak prądu w Hiszpani,przeinwestowanie jest równie nieodpowiedzialne jak brak inwestycji w nowe technologie,wszędzie wskazany jest zdrowy rozsądek z dywidendą tez
  • Re: wyniki 1Q Autor: ~eng [188.33.10.*]
    Esaliens podał dziś na stronie skład portfela funduszu parasol sfio na koniec marca. Ilość akcji w Enerdze bz.
  • Re: wyniki 1Q Autor: ~Maciek [83.1.176.*]
    Przynajmniej dobrze, że nic nie sprzedali, czyli liczą na pozytywny scenariusz.
  • Re: wyniki 1Q Autor: ~Akcjonariusz [94.254.130.*]
    1,5 mln akcji na 31.12,2024 Esaliens
  • Re: wyniki 1Q Autor: ~Openerem [83.6.18.*]
    Też mi się wydaje dziwne że przez cały kwartał nic nie zmieniali w portfelu - może dane jeszcze nie zostały udostępnione i zakualizowane
  • Re: wyniki 1Q Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    Na samej górze tematu macie Wielkie marzenia darka i opererem. Prześcigali się kto zaproponuje więcej a tu ZERO!!! Tobteraz ja: ESALIANS w porozumieniu z fafara wywalal od końca lutego pd 14 zl do 10,5 by potem po 11 nakupic i wyjść na zero w ilości. Zrozumnie że Fąfara chce nasz wywalić z tej łajby bo przecież nikt nie wychodzi z akcjonariatu bez zgody Orlenu!!! Super teoria spiskową?
  • Re: wyniki 1Q Autor: ~eng [188.33.28.*]
    https://www.esaliens.pl/pl/obsluga-i-pomoc/przydatne-informacje/dokumenty-do-pobrania/sklady-portfeli-funduszy
  • Re: wyniki 1Q Autor: ~Tt [31.183.167.*]
    Spokojnie, nie obkupili się na nieplynnej spółce żeby stracić
  • Re: wyniki 1Q Autor: ~Oko [94.254.237.*]
    "Warren Buffett" z Koziej Wólki - a na jakiej spółce ktoś się obkupuje, żeby stracić? :)))
  • Re: wyniki 1Q Autor: ~Tt [31.0.52.*]
    Zauważyłeś słowo : " niepłynnej " ?
    "Warren Buffett" - zauważyłem. A ty jak zwykle nie odpowiedziałeś na proste pytanie. Jeszcze raz - na jakiej spółce ktoś się obkupuje, żeby stracić?
    Widzę, że nie rozumiesz. Kwestia obkupienia się i braku płynności jest tu nierozłączna i jest powodem mojego wpisu. Nie pisałbym tego samego o Orlenie gdzie mogą bez problemu wejść i wyjść.
    Ty nie rozumiesz. Nie pytam o wejście i wyjście, tylko na jakiej spółce ktoś się obkupuje,żeby stracić. Oczywiście nie odpowiesz. Witaj w klubie farmazoa i guru :)
    Rozumiem, że ty lekką ręką wrzucasz 500 kapci na new connect tak samo jak w WIG 20 i nie widzisz różnicy
  • Re: wyniki 1Q Autor: ~Tt [31.0.52.*]
    I za prawie 20 baniek wchodzisz w spółkę gdzie zrzucasz kurs i podnosisz kilkoma tysiakami ?
[x]
ENERGA -0,11% 18,62 2026-03-11 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.