Ciekawy pomysł:) Ja już go wykonałem ale myślę, że nie jest za późno na pepco jeszcze:) chociaż nie przesiadłem się z ccc tylko po prostu zainwestowałem. O CCC nie mam zmartwień
To co prawda forum o CCC, a nie o Pepco, ale dorzuce swoje trzy grosze.... jak juz kiedyś tu chyba pisałem, mam kilka znajomych osób, którym podrzucam swoje typy giełdowe. To w wiekszości moje przyjaciółki lub starsi członkowie rodziny, którzy uważają, że nie znają sie na giełdzie więc podążaja za moimi typami. A jako że do tej pory dobrze na tym wychodzą (patrz CCC :-), to chętnie słuchaja moich wskazówek. No i właśnie w temacie PEPCO - jak kurs Pepco spadł poniżej 14,50 to wysłałem wszystkim rekomendację kupna akcji PEPCO. Sam oczywiście równiez chciałem dokupić PEPCO.... ale później był raport LPP, po który kurs spadł, więc stwierdziłem, że zamiast PEPCO po 14 zł, dokupię LPP po 16 500.... cóż... bywa i tak.
Do _Pytacz_ gdzie miałem iść swego czasu? JAW? Jeśli masz na myśli JSW, to nigdy nie miałem akcji JSW. Aczkolwiek teraz o tym myślę. Wiem, że obecnie są w kłopotach, ale ja to jedyny producent w Europie węgla koksującego. Wobec prawdopodobnego zwiększenia produkcji stali w Europie (ze względu na prawdopodobny wzrost zapotrzebowania na stal do produkcji militarnej), jest szansa, że JSW czeka kilka lat prosperity.
no rejony cenowe takie ze zaczyna się robić ciekawie chętnie bym zaliczył jeszcze raz taki ruch ponad 100% w pol roku... ale jeszcze chyba trzeba poczekac?
Tak, na pewno druga połowa listopada i grudzień to sprzedaż rekordowa. Problem teraz jest taki, iż jest tydzień ocieplenia, zima póki co do końca grudnia bez śniegu. To na minus. Plus shorty, plus brak reakcji zarządu. To jak ma kurs rosnąć ? Raczej będzie takie kiszenie do wyników za ostatni kwartał.
no jedziemy w kierunku zapowiadanych trzystu złotych? hehehe raczej juz tylko trzydziestu, bo sto trzydziesci przepadło z kretesem ale wczesniej mocne wsparcie na 90 zł; tak konczy się kreatywna ksiegowosc o której pisałem ze moze być stosowana wiosną tego roku ale nikt w to nie wierzył nie mówiąc o wiadrze pomyj lanych na mój wpis - i co? heeheh Ale spoko nawet ja wtopilem bo liczyłem ze smiec odbije ze 120 zł takze jeszcze chwila spadku i sprzedam wam tanie akcje jesli nie odbije teraz na dniach Miłego dnia
Myślę że wielu graczy liczyło że odbije do 150-160 żeby wyjść, brak grubego misia co by zebrał do koszyka za paręset melo utwierdziło mnie w przekonaniu że tam jest coś więcej niże zmowa spółdzielni, nie bez powodu siedli na walorze. Gdy szorty nie odpuszczają, wiedz że coś się dzieje …