• Z raportu...:) Autor: ~norka [81.190.251.*]
    2024 był kolejnym rokiem wzrostu przychodów i poprawy wyników. Chcę zwrócić uwagę, że osiągane wyniki Zremb realizuje w niełatwym otoczeniu rynkowym- wysoki koszt pieniądza, wysokie ceny energii, wysokie wzrosty płacy minimalnej, co ma wpływ na znaczny wzrost kosztów wynagrodzeń w Spółce. Czynniki te miały negatywny wpływ na wyniki, jednak pomimo tego udało się w znacznym stopniu w porównaniu do lat wcześniejszych powiększyć poziom przychodów oraz poprawić wyniki finansowe. To już kolejny rok począwszy od 2018 (poza spadkiem w 2020/2021 spowodowanym pandemią) kiedy Spółka notuje systematyczną poprawę przychodów i zysku. Chcę zwrócić również uwagę, że dobre wyniki finansowe osiągane są w okresie dynamicznych inwestycji w park maszynowy i poprawę infrastruktury produkcyjnej, co pozwala na bardziej komplementarne oferowanie naszych wyrobów i jednocześnie ogranicza zależność od kooperantów. Inwestycje dokonane w ostatnich latach pozycjonują Spółkę coraz wyżej jako podmiot posiadający ugruntowaną i mocną pozycję w wykonywaniu specjalistycznych kontenerów dla sił zbrojnych i typu offshore oraz trudnych konstrukcji stalowych
  • Re: Z raportu...:) Autor: ~min [185.164.140.*]
    Malo spolek na gieldzie ,ma dzisiaj takie perspektywy rozwoju i wzrost przychodow .Naprawde maja super czas na robienie wielkiej kasy .Bardzo perspektywiczny sektor w tak trudnych czasach Maja skarb w rekach
  • Re: Z raportu...:) Autor: ~autor [37.47.131.*]
    z tego samego raportu:
    "Kolejnym postępowaniem sądowym zainicjowanym w 2022 r. to sprawa z powództwa ZBM ZREMB
    Chojnice S.A. przeciwko Państwowemu Gospodarstwu Wodnemu „Wody Polskie” o zapłatę kwoty
    43.353.000,00 zł wraz z odsetkami 41.983.000 od dnia 3 grudnia2019roku, a od pozostałej kwoty od dnia
    doręczenia pozwu. Na kwotę tę składają się następujące należności:
    a) kwota23 340 000,00.zł- tytułem odszkodowania za ubytek wartości akcji Navimor-Invest S.A.
    przypadający na Zakład Budowy Maszyn ZREMB-Chojnice S.A.,
    b) kwota 18.013.000,00 zł - tytułem odszkodowania z tytułu utraconych korzyści tj. za utraconą przez
    Zakład Budowy Maszyn ZREMB-Chojnice S.A. dywidendę wynikającą z prognozy finansowej na lata 2019-
    2025 oraz szacunków za okres 2016-2018 dla Navimor-Invest S.A..
    c)kwota2.000.000,00zł (słownie: dwa miliony złotych zero groszy) tytułem odszkodowania za spłatę
    poręczonego kredytu udzielonego Navimor-InvestS.A przez Bank Handlowy, która stała się wymagalna
    względem powoda na skutek działań pozwanego.
    Pozew został wniesiony do Sądu Okręgowego w Gdańsku dnia 14 czerwca 2022 r. Dnia 4 sierpnia 2022 r.
    zostało wydane postanowienie o przekazaniu sprawy do innego Sądu. Dnia 2 listopada 2022 r. powód
    wniósł zażalenie na ww. postanowienie. Zażalenie zostało oddalone a sprawa została przekazana do Sądu
    Okręgowego w Warszawie"
    to też:
    "Podstawowy zysk na akcję liczony jest według formuły zysk netto przypadający akcjonariuszom podmiotu
    dominującego podzielony przez średnią ważoną liczbę akcji zwykłych występujących w danym okresie.
    Zysk przypadający na jedną akcję to 0,71zł."

• Re: Z raportu...:) Autor: ~Cichy [188.146.152.*]
    Zysk przypadający na jedną akcję to 0,71zł. W 2023r było 0,17zł. Aktywa większe, zobowiązania mniejsze, spółka idzie w dobrym kierunku.
  • Re: Z raportu...:) Autor: ~Zre [37.30.40.*]
    Z przystankami będzie można budować tutaj emeryturę ,powodzenia
  • Re: Z raportu...:) Autor: ~Cichy [188.146.152.*]
    Tylko w 3 kwartale zysk netto 4,376 mln. To też warto przypomnieć https://www.biznesradar.pl/a/126603,zremb-chojnice-pierwszych-piec-firm-zbrojeniowych-przystepuje-do-polskiego-holdingu-rozwoju
[x]
ZREMB 0,67% 7,56 2025-12-19 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.