2024 był kolejnym rokiem wzrostu przychodów i poprawy wyników. Chcę zwrócić uwagę, że osiągane wyniki Zremb realizuje w niełatwym otoczeniu rynkowym- wysoki koszt pieniądza, wysokie ceny energii, wysokie wzrosty płacy minimalnej, co ma wpływ na znaczny wzrost kosztów wynagrodzeń w Spółce. Czynniki te miały negatywny wpływ na wyniki, jednak pomimo tego udało się w znacznym stopniu w porównaniu do lat wcześniejszych powiększyć poziom przychodów oraz poprawić wyniki finansowe. To już kolejny rok począwszy od 2018 (poza spadkiem w 2020/2021 spowodowanym pandemią) kiedy Spółka notuje systematyczną poprawę przychodów i zysku. Chcę zwrócić również uwagę, że dobre wyniki finansowe osiągane są w okresie dynamicznych inwestycji w park maszynowy i poprawę infrastruktury produkcyjnej, co pozwala na bardziej komplementarne oferowanie naszych wyrobów i jednocześnie ogranicza zależność od kooperantów. Inwestycje dokonane w ostatnich latach pozycjonują Spółkę coraz wyżej jako podmiot posiadający ugruntowaną i mocną pozycję w wykonywaniu specjalistycznych kontenerów dla sił zbrojnych i typu offshore oraz trudnych konstrukcji stalowych
Malo spolek na gieldzie ,ma dzisiaj takie perspektywy rozwoju i wzrost przychodow .Naprawde maja super czas na robienie wielkiej kasy .Bardzo perspektywiczny sektor w tak trudnych czasach Maja skarb w rekach
z tego samego raportu: "Kolejnym postępowaniem sądowym zainicjowanym w 2022 r. to sprawa z powództwa ZBM ZREMB Chojnice S.A. przeciwko Państwowemu Gospodarstwu Wodnemu „Wody Polskie” o zapłatę kwoty 43.353.000,00 zł wraz z odsetkami 41.983.000 od dnia 3 grudnia2019roku, a od pozostałej kwoty od dnia doręczenia pozwu. Na kwotę tę składają się następujące należności: a) kwota23 340 000,00.zł- tytułem odszkodowania za ubytek wartości akcji Navimor-Invest S.A. przypadający na Zakład Budowy Maszyn ZREMB-Chojnice S.A., b) kwota 18.013.000,00 zł - tytułem odszkodowania z tytułu utraconych korzyści tj. za utraconą przez Zakład Budowy Maszyn ZREMB-Chojnice S.A. dywidendę wynikającą z prognozy finansowej na lata 2019- 2025 oraz szacunków za okres 2016-2018 dla Navimor-Invest S.A.. c)kwota2.000.000,00zł (słownie: dwa miliony złotych zero groszy) tytułem odszkodowania za spłatę poręczonego kredytu udzielonego Navimor-InvestS.A przez Bank Handlowy, która stała się wymagalna względem powoda na skutek działań pozwanego. Pozew został wniesiony do Sądu Okręgowego w Gdańsku dnia 14 czerwca 2022 r. Dnia 4 sierpnia 2022 r. zostało wydane postanowienie o przekazaniu sprawy do innego Sądu. Dnia 2 listopada 2022 r. powód wniósł zażalenie na ww. postanowienie. Zażalenie zostało oddalone a sprawa została przekazana do Sądu Okręgowego w Warszawie" to też: "Podstawowy zysk na akcję liczony jest według formuły zysk netto przypadający akcjonariuszom podmiotu dominującego podzielony przez średnią ważoną liczbę akcji zwykłych występujących w danym okresie. Zysk przypadający na jedną akcję to 0,71zł."
Tylko w 3 kwartale zysk netto 4,376 mln. To też warto przypomnieć https://www.biznesradar.pl/a/126603,zremb-chojnice-pierwszych-piec-firm-zbrojeniowych-przystepuje-do-polskiego-holdingu-rozwoju