Cieszę się ze mogłem dokupić dość sporo akcji w przyzwoitych cenach . Już kiedyś pisałem ze Poltronic to porządna spółka i jeśli ma z czego to dzieli się zyskiem i jest warta przyzwoitej ceny aby mogła się rozwijać. No ale jak widać dla niektórych 5 gr to i tak mało i wolą balony giełdowe z obiecanymi zyskami i jedna nogą w zawieszeniu notowań .
Jaką masz średnią? Też trochę tutaj jestem (3 lata) a średnia zbliżona do obecnego kursu, na innych spółkach pewnie dało się sporo więcej zarobić, nie będę pisał ticketów z mojego portfela, bo to wątek konkretnej spółki a nie miejsce do naganiania na inne ;)
Ja jestem na tej spółce od pięciu lat i nie rozumie fenomenu kursu na którym ta spółka się teraz znajduje regularnie płaci dywidendy widać jednak że inwestorzy jeszcze tego nie dostrzegli
Ja patrzę jeszcze z innej perspektywy 15 lat.
Troszkę należy patrzeć na prezesów słowność i uczciwość . I długoterminowo bardzo dobrze na tym się wychodzi .
ew. małą jego częścią zwiększać lub zmniejszać portfel.Szczególnie spółek rokujących ,płacących dywidendy.
To bardziej domysły akcji mało wysypali się pracownicy lub coś w tym rodzaju.Z kawy ciężko wywróżyć ale z ostatnich cen i stopie dywidendy jest lux. To troszkę i kara dla wyprzedzający dobry walor z portfela.
Czas wszystko zmierzy.