• Do krzana i gamonia Autor: ~jcf [80.54.213.*]
    Chłopaki, trzymajcie się tam :D
  • Re: Do krzana i gamonia Autor: ~foxinvestor [217.119.70.*]
    CO ZA PRZYPADEK, że jego prognoza o braku dywidendy (XD) i reszta błyskotliwych uwag nie znalazły potwierdzenia w reakcji inwestorów. Tam pewnie cytując memy "nie nadążają z gotowaniem bigosu na uspokojenie" :)
  • Re: Do krzana i gamonia Autor: ~Rtu [31.61.249.*]
    Kris i luis poklepują po plecach xD

Ale nie łamcie się! Będzie można znów trollować gdy z 20 zł zjedzie na 18 by znów odpocząć kurs.
    Wtedy też coś wymyślicie.
    Może, że Jaworzno będzie wstrzymane bo chińczyk lub Koreańczyk będzie mieć kaprys albo, że te kontakty wojskowe to w 2035 się skończą :) dacie radę coś wymyślić.

A dla niezorientowanych informacja kontekstowa (wydaje mi się, że czasem warto tu coś takiego dodać bo nie każdy śledzi spółkę i forum):
    Na tym forum już od 1 zł na kursie pojawiałaby się trole, które wieściły koniec świata gdy kurs osiągał jakiś połap a potem cofał się o np.20%. Straszyli, pisali bzdury bez pokrycia i pewnie na niektórych to działało. Można było robić kółeczka na akcjach lub po prostu swoje problemy życiowe przelewać na forum.
    Było wiele nicków jak krzanu, luis, kris, gamoń i wszyscy milki gdy kurs odjeżdżał. Tak jest i teraz. Ale tak jak pisaliśmy gdy skoczyło z 7 na 11 lub kiedyś z 3 na 8… teraz skacze na 15 i dalej można zarobić sporo! Do 30 to 100%. A kurs mirbudu spokojnie może i powinien sięgnąć 50 zł + w perspektywie kilku lat :) małych lat
  • Re: Do krzana i gamonia Autor: ~foxinvestor [217.119.70.*]
    Dnia 2025-04-25 o godz. 12:42 ~Rtu napisał(a):
    > Kris i luis poklepują po plecach xD
    > >
    > > Ale nie łamcie się! Będzie można znów trollować gdy z 20 zł zjedzie na 18 by znów odpocząć kurs.
    > > Wtedy też coś wymyślicie.
    > > Może, że Jaworzno będzie wstrzymane bo chińczyk lub Koreańczyk będzie mieć kaprys albo, że te kontakty wojskowe to w 2035 się skończą :) dacie radę coś wymyślić.
    > >
    > > A dla niezorientowanych informacja kontekstowa (wydaje mi się, że czasem warto tu coś takiego dodać bo nie każdy śledzi spółkę i forum):
    > > Na tym forum już od 1 zł na kursie pojawiałaby się trole, które wieściły koniec świata gdy kurs osiągał jakiś połap a potem cofał się o np.20%. Straszyli, pisali bzdury bez pokrycia i pewnie na niektórych to działało. Można było robić kółeczka na akcjach lub po prostu swoje problemy życiowe przelewać na forum.
    > > Było wiele nicków jak krzanu, luis, kris, gamoń i wszyscy milki gdy kurs odjeżdżał. Tak jest i teraz. Ale tak jak pisaliśmy gdy skoczyło z 7 na 11 lub kiedyś z 3 na 8… teraz skacze na 15 i dalej można zarobić sporo! Do 30 to 100%. A kurs mirbudu spokojnie może i powinien sięgnąć 50 zł + w perspektywie kilku lat :) małych lat

Dokładnie. Jak rosło z 3zł na 9zł a spadło na 6zł to miało wrócić na 1zł, jak z 6zł urosło na 15zł i spadło w okolice 10zł to miał być powrót na 3zł, teraz po wzrostach i zdrowej korekcie z poziomu kto wie, może 20-25zł, znowu będzie płacz, ze czas na 6zł "BO COŚ TAM". Musi chłopaków boleć ten kurs :)
  • Re: Do krzana i gamonia Autor: ~gamoń [83.175.183.*]
    Dziękuję wszystkim za serdeczne życzenia i miłe słowa.
    Czuję się znakomicie.
    Mnie wzrost ceny akcji "Mirbudu" nie martwi.
    Wręcz przeciwnie.
    Co do dywidendy, to niezmiennie uważam, że za 2024 r. nie należy jej wypłacać.
  • Re: Do krzana i gamonia Autor: ~Idzspac [79.184.28.*]
    Tyle samo warta uwaga co i ta z wczoraj o stagnacji:) tłumaczy ci każdy o potencjale i niedoszacowaniu a ty gamonisz swoje dalej.

Dywidenda będzie w przedziale 20-30 groszy. Należy ją wypłacić choćby dla utrwalenia relacji z inwestorami, aby nie wywołać zamieszania i aby podziękować inwestora tak instytucjonalnym jaki i indywidualnym.

Więc podkreślam! twoje wypociny o dywidendzie są tyle samo warte co i wczorajsza satagnacja jaką ogłaszałeś przy kursie 13,7. Mówiłeś że można się strzepnąć na pół roku. Zrób więc tę przysługę i na pół roku zniknij :)
    Jeśli będzie tu 10 zielonych łapek to uznaj to za aprobatę mojego wniosku
  • Re: Do krzana i gamonia Autor: ~Krzanu1988 [193.192.177.*]
    Cieszę się razem z wami wzrostami, ale niezmiennie przystaje przy swoim. Wyników firma nie poprawiła, a należy mieć na uwadze gdzie wygenerowano najwięcej zysków. JHM podkreślam. Na koniec marca 2024 przekazano 155 mieszkań aktami notarialnymi, na koniec marca 2025 tylko 75. W tym czasie w 24 było podpisanych umów przedwstępnych około 350, a w 25 tylko 150. To jest zatrważający spadek i będzie miał odniesienie w wynikach. Ceny mieszkań też nie będą już tak wyśrubowane o czym w internecie można było nie raz przeczytać bo nie będzie taniego kredytu na których żerowali deweloperzy windując ceny. W kolei mirbud startuje od chyba końca 2023 i nadal zero kontraktów, prezes mówi że 1mld byłoby dobrze gdyby było. Czy to aż tak dużo żeby podniecać się wejściem w kolej. Moim zdaniem nie.
  • Re: Do krzana i gamonia Autor: ~jcf [80.54.213.*]
    Nieustająco życzę dużo zdrowia :)
    Dnia 2025-05-12 o godz. 12:24 ~jcf napisał(a):
    > Nieustająco życzę dużo zdrowia :)

Dziękuję.
    Tylko dlaczego od czasu tych życzeń kurs zjechał ponad 3%?
  • Re: Do krzana i gamonia Autor: ~jcf [46.134.111.*]
    Żebyś nie fiknął od razu :)
  • Re: Do krzana i gamonia Autor: ~Krzanu1988 [185.41.129.*]
    Ty ciągle o jednym.. ja mam w dupie wasz kurs.. to nie jest temat mojej wypowiedzi.. Ja tylko ciągle podkreślam, że firma nie poprawia wyników i cały czas do tego się odnoszę. A tutaj pełno wróżbitów, ze w maju kurs osiągnie 20zł że 25 teraz byc powinno.... pytam to ile w końcu być powinno jeśli przez 4 lata spółka nie poprawila wynikow ? Mirbud jest ciągniony otoczeniem inwestycji w branżę w której funkcjonuje, a to czy wyjdzie z tego obronna ręką czy nie czas pokaże. póki co dużo szumu, ale efektów nie widać. Dlatego jaranie się poziomem kursu mnie nie interesuje, bo chcę prowadzić konwersację rzeczowo, a nie przyklaskiwac komus bo ma walor i mu kurs rośnie. Gratuluję i nie zazdroszczę. Podkreślałem wielokrotnie, że JHM spory kawałek tortu wnosiło do wyników, a tym roku ponad dwukrotnie mniejsza sprzedaz mieszkań. Nawet jeśli mirbudowi udałoby się w jego działalności osiągnąć lepsze wyniki to całokształt nadal będzie stał w miejscu, bo JHM mniej wniesie. jak myślicie dużo będzie tu cierpliwych gdy 5 rok z rzędu wynik będzie na tym samym poziomie. Nie sądze. Gdy był kurs a zanizony to mialo prawo rosnąc, ale juz jest napompowany i takie jest moje zdanie. kolej na wyniki. 22 sa za I kwartał wiec zobaczymy.
  • Re: Do krzana i gamonia Autor: ~xxx [91.150.221.*]
    wyniki JHM za I kwartał od paru dni są znane, a tu taka dyskusja
  • Re: Do krzana i gamonia Autor: ~Krzanu1988 [185.41.129.*]
    Dzięki, faktycznie nie popatrzyłem.. Jak widać miałem rację. Co więcej.. 2 kw JHM zaczął jeszcze gorzej bo sprzedaż mieszkań w kwietniu to dramat
  • Re: Do krzana i gamonia Autor: ~Hohi [31.61.240.*]
    gamoń wczoraj bełkotał, że dopeiro za pół roku znów przebije 16 zł xD

Nie mogę się doczekać aż będzie pisać za rok: ale 40 zl to juz na bank nie przebije xD

Przypomnę, że ten stritegvinwestycji zwany również wyrocznią z pier dzi Szewa zapoczątkował swój byt na tym forum pisząc o stagnacji i spadkach miesiąc temu gdy kurs było po 13 zł xd xd xd
    Dalej się produkuje i wczoraj ogłosił, że 16 zł to już nie będzie.

Przy okazji ponamawiam aby nie pisać na jego konwersacji gdzie rozmawia sam ze sobą :)

A mirbud idzie! Najpewniej czekają nas niebawem pierwsze wygrane kontrakty kolejowe. A jeśli to nie pod wygrane tylko po prostu kurs się urealnia do właściwiej ceny z przedziału 24-28 zł to co to dopeor będzie jak wpadną zapowiedziane przez prezesa kontrakty na łącznie min. 2 mld zł do końca tego roku. A są to i tak skromne zapowiedzi z takim potencjałem i przy takim froncie inwestycyjnym jaki się szykuje w kraju
    Nie w szczepionkę... ;p
  • Re: Do krzana i gamonia Autor: ~Krzanu1988 [193.192.177.*]
    Do JFC :P Trzymasz się tam... lawina się zaczyna.. nie na północ a południe. Mówiłem, że tu nie ma wyników.. no chyba na warunki pogodowe dla potrzeb budowlanych mirek nie mógł narzekać w I kw.
    Ja mam się dobrze.
    Piękny był dzień na giełdzie.
    Dla mnie zielony.
    Cześć. Było ciężko, ale pakiecik udało się dobrać. Krzanu - dzięki. Jesteś prawdziwym kolegą :).
[x]
MIRBUD -0,89% 10,06 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.