CO ZA PRZYPADEK, że jego prognoza o braku dywidendy (XD) i reszta błyskotliwych uwag nie znalazły potwierdzenia w reakcji inwestorów. Tam pewnie cytując memy "nie nadążają z gotowaniem bigosu na uspokojenie" :)
Ale nie łamcie się! Będzie można znów trollować gdy z 20 zł zjedzie na 18 by znów odpocząć kurs.
Wtedy też coś wymyślicie.
Może, że Jaworzno będzie wstrzymane bo chińczyk lub Koreańczyk będzie mieć kaprys albo, że te kontakty wojskowe to w 2035 się skończą :) dacie radę coś wymyślić.
A dla niezorientowanych informacja kontekstowa (wydaje mi się, że czasem warto tu coś takiego dodać bo nie każdy śledzi spółkę i forum):
Na tym forum już od 1 zł na kursie pojawiałaby się trole, które wieściły koniec świata gdy kurs osiągał jakiś połap a potem cofał się o np.20%. Straszyli, pisali bzdury bez pokrycia i pewnie na niektórych to działało. Można było robić kółeczka na akcjach lub po prostu swoje problemy życiowe przelewać na forum.
Było wiele nicków jak krzanu, luis, kris, gamoń i wszyscy milki gdy kurs odjeżdżał. Tak jest i teraz. Ale tak jak pisaliśmy gdy skoczyło z 7 na 11 lub kiedyś z 3 na 8… teraz skacze na 15 i dalej można zarobić sporo! Do 30 to 100%. A kurs mirbudu spokojnie może i powinien sięgnąć 50 zł + w perspektywie kilku lat :) małych lat
Dnia 2025-04-25 o godz. 12:42 ~Rtu napisał(a): > Kris i luis poklepują po plecach xD > > > > Ale nie łamcie się! Będzie można znów trollować gdy z 20 zł zjedzie na 18 by znów odpocząć kurs. > > Wtedy też coś wymyślicie. > > Może, że Jaworzno będzie wstrzymane bo chińczyk lub Koreańczyk będzie mieć kaprys albo, że te kontakty wojskowe to w 2035 się skończą :) dacie radę coś wymyślić. > > > > A dla niezorientowanych informacja kontekstowa (wydaje mi się, że czasem warto tu coś takiego dodać bo nie każdy śledzi spółkę i forum): > > Na tym forum już od 1 zł na kursie pojawiałaby się trole, które wieściły koniec świata gdy kurs osiągał jakiś połap a potem cofał się o np.20%. Straszyli, pisali bzdury bez pokrycia i pewnie na niektórych to działało. Można było robić kółeczka na akcjach lub po prostu swoje problemy życiowe przelewać na forum. > > Było wiele nicków jak krzanu, luis, kris, gamoń i wszyscy milki gdy kurs odjeżdżał. Tak jest i teraz. Ale tak jak pisaliśmy gdy skoczyło z 7 na 11 lub kiedyś z 3 na 8… teraz skacze na 15 i dalej można zarobić sporo! Do 30 to 100%. A kurs mirbudu spokojnie może i powinien sięgnąć 50 zł + w perspektywie kilku lat :) małych lat
Dokładnie. Jak rosło z 3zł na 9zł a spadło na 6zł to miało wrócić na 1zł, jak z 6zł urosło na 15zł i spadło w okolice 10zł to miał być powrót na 3zł, teraz po wzrostach i zdrowej korekcie z poziomu kto wie, może 20-25zł, znowu będzie płacz, ze czas na 6zł "BO COŚ TAM". Musi chłopaków boleć ten kurs :)
Dziękuję wszystkim za serdeczne życzenia i miłe słowa. Czuję się znakomicie. Mnie wzrost ceny akcji "Mirbudu" nie martwi. Wręcz przeciwnie. Co do dywidendy, to niezmiennie uważam, że za 2024 r. nie należy jej wypłacać.
Tyle samo warta uwaga co i ta z wczoraj o stagnacji:) tłumaczy ci każdy o potencjale i niedoszacowaniu a ty gamonisz swoje dalej.
Dywidenda będzie w przedziale 20-30 groszy. Należy ją wypłacić choćby dla utrwalenia relacji z inwestorami, aby nie wywołać zamieszania i aby podziękować inwestora tak instytucjonalnym jaki i indywidualnym.
Więc podkreślam! twoje wypociny o dywidendzie są tyle samo warte co i wczorajsza satagnacja jaką ogłaszałeś przy kursie 13,7. Mówiłeś że można się strzepnąć na pół roku. Zrób więc tę przysługę i na pół roku zniknij :)
Jeśli będzie tu 10 zielonych łapek to uznaj to za aprobatę mojego wniosku
Cieszę się razem z wami wzrostami, ale niezmiennie przystaje przy swoim. Wyników firma nie poprawiła, a należy mieć na uwadze gdzie wygenerowano najwięcej zysków. JHM podkreślam. Na koniec marca 2024 przekazano 155 mieszkań aktami notarialnymi, na koniec marca 2025 tylko 75. W tym czasie w 24 było podpisanych umów przedwstępnych około 350, a w 25 tylko 150. To jest zatrważający spadek i będzie miał odniesienie w wynikach. Ceny mieszkań też nie będą już tak wyśrubowane o czym w internecie można było nie raz przeczytać bo nie będzie taniego kredytu na których żerowali deweloperzy windując ceny. W kolei mirbud startuje od chyba końca 2023 i nadal zero kontraktów, prezes mówi że 1mld byłoby dobrze gdyby było. Czy to aż tak dużo żeby podniecać się wejściem w kolej. Moim zdaniem nie.
Ty ciągle o jednym.. ja mam w dupie wasz kurs.. to nie jest temat mojej wypowiedzi.. Ja tylko ciągle podkreślam, że firma nie poprawia wyników i cały czas do tego się odnoszę. A tutaj pełno wróżbitów, ze w maju kurs osiągnie 20zł że 25 teraz byc powinno.... pytam to ile w końcu być powinno jeśli przez 4 lata spółka nie poprawila wynikow ? Mirbud jest ciągniony otoczeniem inwestycji w branżę w której funkcjonuje, a to czy wyjdzie z tego obronna ręką czy nie czas pokaże. póki co dużo szumu, ale efektów nie widać. Dlatego jaranie się poziomem kursu mnie nie interesuje, bo chcę prowadzić konwersację rzeczowo, a nie przyklaskiwac komus bo ma walor i mu kurs rośnie. Gratuluję i nie zazdroszczę. Podkreślałem wielokrotnie, że JHM spory kawałek tortu wnosiło do wyników, a tym roku ponad dwukrotnie mniejsza sprzedaz mieszkań. Nawet jeśli mirbudowi udałoby się w jego działalności osiągnąć lepsze wyniki to całokształt nadal będzie stał w miejscu, bo JHM mniej wniesie. jak myślicie dużo będzie tu cierpliwych gdy 5 rok z rzędu wynik będzie na tym samym poziomie. Nie sądze. Gdy był kurs a zanizony to mialo prawo rosnąc, ale juz jest napompowany i takie jest moje zdanie. kolej na wyniki. 22 sa za I kwartał wiec zobaczymy.
gamoń wczoraj bełkotał, że dopeiro za pół roku znów przebije 16 zł xD
Nie mogę się doczekać aż będzie pisać za rok: ale 40 zl to juz na bank nie przebije xD
Przypomnę, że ten stritegvinwestycji zwany również wyrocznią z pier dzi Szewa zapoczątkował swój byt na tym forum pisząc o stagnacji i spadkach miesiąc temu gdy kurs było po 13 zł xd xd xd
Dalej się produkuje i wczoraj ogłosił, że 16 zł to już nie będzie.
Przy okazji ponamawiam aby nie pisać na jego konwersacji gdzie rozmawia sam ze sobą :)
A mirbud idzie! Najpewniej czekają nas niebawem pierwsze wygrane kontrakty kolejowe. A jeśli to nie pod wygrane tylko po prostu kurs się urealnia do właściwiej ceny z przedziału 24-28 zł to co to dopeor będzie jak wpadną zapowiedziane przez prezesa kontrakty na łącznie min. 2 mld zł do końca tego roku. A są to i tak skromne zapowiedzi z takim potencjałem i przy takim froncie inwestycyjnym jaki się szykuje w kraju
Do JFC :P Trzymasz się tam... lawina się zaczyna.. nie na północ a południe. Mówiłem, że tu nie ma wyników.. no chyba na warunki pogodowe dla potrzeb budowlanych mirek nie mógł narzekać w I kw.