• Dziwna sesja przed wynikami. Autor: ~Onn [188.146.15.*]
    O co chodzi z tymi 15 akcjami co minutę?
  • Re: Dziwna sesja przed wynikami. Autor: ~Mieszko [193.42.98.*]
    Automat jest nastawiony na korektę + inwazja propagandy wielonickowej. Tylko czekać aż nastąpi zmiana kierunku. Najprawdopodobniej zbiegnie się ona ze startem marketingu. Wyniki są totalnie nieistotne w kontekście zbliżającej się premiery JDM
  • Re: Dziwna sesja przed wynikami. Autor: ~Raistlin [89.64.32.*]
    Nie no wyniki są istotne. Wiele osób pozbędzie się akcji jak będzie słabo. No dla ludzi co widza w jdm dobra produkcję, to będzie czas by sobie dobrać.
  • Re: Dziwna sesja przed wynikami. Autor: aczuk [178.215.207.*]
    Dla mnie lepiej, żeby raport jednak był OK. Bo wtedy jest sygnał, że firma ma zaplecze, a nie że wszystko na jedną kartę ze zgliszczy - albo wóz albo przewóz.
  • Re: Dziwna sesja przed wynikami. Autor: ~Raistlin [89.64.32.*]
    Wiadomo że lepiej by było ok. A jak będzie zobaczymy. Nie widze super wodospadu dziś więc może tragedii nie będzie :D
  • Re: Dziwna sesja przed wynikami. Autor: ~dzik [78.30.83.*]
    trzeba być geniuszem żeby spodziewać się zysku po odpisach na 4mln które są jawną informacją od 3 tygodni XD
    No dobra dziku,

doczytałem uważnie, że decyzja sprzed 3 tyg. wpłynie (jednak) na wynik sprzed 4 mies. OK, skoro tak mogą, to będzie minus netto.
    Ale to małe piwo.

Soczewka na przychody ze sprzedaży. Jeśli trend wzrostowy został utrzymany, to wiara w zaplecze tego geszeftu jest zasadna.
    w q4 wyszedł puppet house na pc i konsole oraz slavic punk na konsole. W raporcie za q3 w listopadzie zleakowali że sprzedało się ponad 4k a to było chyba jeszcze przed black friday i całym grudniem, więc przychody za q4 powinny być ok. Jeśli chodzi o boost raportowy to ciekawe może być q1 gdzie przy dużej promocji w styczniu elektryk wybił nowy peak 1800 graczy pobijajac wynik z premiery o około 100%, potem jeszcze dobry peak na promocji w marcu. Raport q1 będzie 29 maja po premierze jdm, więc może podbić ewentualną euforię. Co do odpisów to jakby chcieli orżnąć rynek zrobiliby odpisy w q1 albo na koniec 2025 żeby pomniejszyć podstawę do dywidendy.
    Ładny masz wgląd w te szczegóły. Dzięki.
    Dlaczego ktoś straszył niskim tko, a potem wycofał zlecenie przed otwarciem? Nie wiem, choć się domyślam
    Zbierają. Wcześniej blokowali wzrosty. Ktoś mógł im sporo odebrać, mam nadzieję że to również ktoś o zapatrywaniach długoterminowych.
  • Re: Dziwna sesja przed wynikami. Autor: ~Marco [83.26.45.*]
    U Ciebie cały czas zbierają . Po 12 zł zbierali przed odpaleniem. Po 11 zł zbierali przed startującą rakietą . Przy 10 zł dalej będą zbierać przed wystrzałem. Strzel baranka może pomoże bo wszystkie argumenty do Ciebie nie docierają. Może kup parę sztuk w końcu to rakieta wystartuje.
  • Re: Dziwna sesja przed wynikami. Autor: ~Ja [95.160.146.*]
    Przyznam, że też dałem się nieco uwieść narracji o wielkich zyskach.
    Kwiecień miał być miesiącem odpału, a na razie jest to jedna ze słabiej zachowujących się spółek na GPW.
    Martwi mnie też cisza wokół JDM. Były ciekawe trailery i teraz powinien być przyrost materiałów, a nic takiego nie ma miejsca.
    Nie do końca tak to sobie wyobrażałem.
  • Re: Dziwna sesja przed wynikami. Autor: ~SpokoPl [89.64.24.*]
    Kurs zrobił krok naprzód
  • Re: Dziwna sesja przed wynikami. Autor: ~SpokoPl [89.64.24.*]
    Nie będę piał z zachwytu tak jak nie płaczę przy spadkach, ale może jednak nie będzie 10,00 zł
  • Re: Dziwna sesja przed wynikami. Autor: ~Zabawa [91.102.183.*]
    Jakiego odpału. Przecież to idzie identycznie jak 11bit przed This War. Identyczny wykres, identyczne prawie kwoty. Identyczne opory. Będziesz miał po premierze to samo i da to powrót sentymentu i to co w ostatnich miesiącach fundy brały różne walory na nizinach sprzedając na topach banki. Było o tym ostatnio mówione na kilku kanałach, ale ulica i tak będzie tą ostatnią która się zorientuje. Frajernia bierze deweloperkę i banki mądrzy nabierają ciekawe spółki gamedev.
    Dnia 2025-04-24 o godz. 16:13 ~Zabawa napisał(a):
    > Jakiego odpału. Przecież to idzie identycznie jak 11bit przed This War. Identyczny wykres, identyczne prawie kwoty. Identyczne opory. Będziesz miał po premierze to samo i da to powrót sentymentu i to co w ostatnich miesiącach fundy brały różne walory na nizinach sprzedając na topach banki. Było o tym ostatnio mówione na kilku kanałach, ale ulica i tak będzie tą ostatnią która się zorientuje. Frajernia bierze deweloperkę i banki mądrzy nabierają ciekawe spółki gamedev.

Brawo Zabawa Głos rozsądku, zgadzam się ze wszystkim poza używaniem epitetów.
[x]
GAMFACTOR 0,00% 6,48 2025-12-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.