• Stary sprzedali Idea bank Ukraina Autor: ~RRRrrr [77.222.245.*]
    https://www.bankier.pl/amp/wiadomosc/GETIN-Sprzedaz-Idea-Bank-Ukraina-8929552
  • Re: Stary sprzedali Idea bank Ukraina Autor: akcjoinm [78.30.81.*]
    Dobrze, że sprzedali. Będzie kasa dla Zarządu i Czarneckiego oraz na dodatkowe wynagrodzenia i premie wpisane w kontraktach :)
    Dla was Czarnecki rzyci pewnie ok 30-40 gr które i tak odetną id kursu akcji.
    W zasadzie to nie eiem czy coś będzie bo nis wiem czy Czarnecki nie ma komornika i blokady na akcjach Getinu więc kto to przegłosuje? A może kasa pójdzie na zobowiązania?
    Niestety nie śledzę ostatnio getinu bo tak jak pisałem wiele razy od 2003/2004-2007/2008 dał mi zarobić średnio 600%, następnie sporo w 2019 s w 2020 strata 120 k zł ale odrobiona i to wielokrotnie na 4Mass w lipcu 2020.

Porównując to ile miałem Getinu i wartość portfela na dzień czerwiec 2020 a na dzień kwiecień 2025 to by to wyrównać dziś Getin musiałby kosztować tak mniej więcej 3,5-4 zł.

Tak więc wisi mi dziś z getin a i o czarneckim zmieniłem zdanie po oszustwach z lojatami Getbzck w IdeaBanku czy aferach w HomeBtoker. Dziś czarnecki jest nikim w bankowości i niech sobie tam w tym Miami siedzi;)
  • Re: Stary sprzedali Idea bank Ukraina Autor: ~RRRrrr [77.222.245.*]
    Lepiej być nikim w Miami niż być nikim na podlasiu i udawać kogoś na forum invention :-)
    Wyj dalej.Ja idę wieszać plakaty Trzaskowskiego.
    Dla mnie możesz wieszać i trzaskowskiego i siebie :)) ani jedno ani drugie mnie nie interesuje :)
    A tęczowy Rafał może lepiej i niech wygra to przynajmniej może do naiwniaków za jakiś czas dotrze jak ich oszukali i w sumie może i bym tego chciał bo na kryzysach państwa i gospodarki będzie sie zarabiać najlepiej. Mi to wisi bo żaden z nich i tak nie wpłynie już na to co mam chyba, że Tusk z Trzaskowskim będą obywatelom majątki i nieruchomosci wywłaszczać :)

Na szczęście jest UE i regulacje i biznesy można prowadzić i z pięknej Pragi czy równie uroczego Wilna :)

Na Miami mnie jeszcze nie stać ;)
    ale to ty z podlasia jesteś a nie ja :)
    Odpisałem ci na forum getinu bo tu forum inventiona

Jeśli uważasz, że bycie „kimś” świadczy wielkość konta, ilość oszukanych i pokrzywdzonych ludzi przez Czarneckiego i jego biznesy w IdeaBanku, GetinNoble, HomeBroker, TaxCare, OpenFinance, LCCorp itd. to rzeczywiście Czarnecki jest „wielki” a o jego wielkości niech świadczy fakt, że każda z tych firm już nie istnieje :)))))

To ja tam wolałbym skromnie nawet na tym podlasiu
    Szkoda ze pamiętasz o tych co stracili 2,5 mld zł na getbacku nadzorowanego przez pisowski nadzór knf.
    To doczytaj kto wałki na getbacku robił a następnie kto bez zezwoleń sprzedawał obligacje, wydawał rekomendacje itd. 
    Nie mam ani czasu ani ochoty na politykowanie.

2,5 mld? ORLEN stracił w 2024 r 20 mld zł w porównaniu do rządu Obajtka i tego złego PiSu :) a dolicz straty w Lasach Państwowych, JSW czy innych państwowych to dojdzie tego 2-3 x więcej !
    Dziękuje stary.Widzę ze się zgadzamy w istotnych kwestiach.Oby wygrał Rafał i sprzedaż banku na Ukrainie również dobrą informacją.Dzięki i cześć!
    Dalej żyj w swojej baśni.
  • Re: Stary sprzedali Idea bank Ukraina Autor: ~Hehe [31.0.54.*]
    A czy staryosioł to nie był specjalista od zysków Carcade Rosja:)
    Nie zaprzątam sobie głowy czymś co mnie to już nie dotyczy. A co do Getinu wiedziałem i wiem o nim więcej niż wy wszyscy razem wzięci :)
    Zawsze zes o nim dużo wiedział dlatego właśnie puściłeś go po 0,8 przed trzema rekordowymi na gpw dywidendami oraz sprzedażą ukraińskiego biznesu.
    I po co kłamiesz RRRrrr, średnia sprzedaży Getin jak dobrze pamiętam ok 1,2 zł więc ściemy o 0,8 to kolegom na forum podawaj.
    Zresztą już ci pisałem, że gdybym do dziś miał Getin to moja wartość portfela była by z 5 x mniejsza uwzględniając te twoje dywidendy misiu.
    Jarasz się Getinem chłopcze s w tym czasie inne banki jak np Alior urósł z 400 %
    A getin ile urósł??1 zł dywidendy 0,58 i 0,27 a teraz 0,7 zł kurs +sprzedaż banku to razem wychodzi 2,55 złotego a w 2018 roku mogłeś kupować po 0,1-0,2 złotego.
    brednie RRRrrr te twoje wyliczenia, 0,1-0,2? A nie uwzględniasz scalenia na akcjach x 4 ? dobry z ciebie manipulant i cwaniaczek

a co do "mogłeś kupować" to ja ci odpiszę,,,,mogłeś kupować tak jak ja w czerwcu 2020 4Mass nawet po 0,15 a ja miałem średnią zakupu 0,186 zł i sprzedawać w licpu po 4 zł...2800% zysku - widzisz różnicę chłopcze?
    Te akcje miałem...wcześniej na Lubawie nawet z rafcykiem, on zarobił mniej a ja pod covid, maski, namioty zrobiłem 100% ale wtedy jeszcze akcje getinu miałem.

A na innych...mogłeś kupować Mercator po 5-10-15-20 zł i sprzedawać po 770 zł...policz sobie zysk :)

Chłopcze analiza wsteczna zawsze jest skuteczna. I by nie było...ja akcje 4Mass niestety nie oddałem po 4 zł ale w okolicach 1 zł bo gdybym oddał po 4 zł to miał bym ok 2,5 mln złotych dodatkowego zysku czyli łącznie ponad 3 mln zł zysku a cóż na otarcie łez mój zysk z 4Mass to 0,6 mln zł :(

[x]
INVENTION 1,35% 0,11 2026-05-29 16:08:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.