Ja narazie nie widzę żadnej zmiany w notowaniach. Widziałem na linkin że pojawiają się infa o magazynach i w tej chwili to jest kierunek. Poza tym dokupienie reygena żeby utrzymać aktualny poziom posiadania to też magazynowanie.
Bo realnie wrzucili go na stronę dopiero dzisiaj - wczoraj była tylko zajawka. Ja się w tej chwili zapoznałem z podsumowaniem - w moim odczuciu 2024 wypadł słabo. Z tym, że to jest moim zdaniem już odzwierciedlone w kursie. Szczerze mówiąc nie widzę w tej chwili żadnych powodów by ten raport miał cokolwiek zmienić - ani dalszych spadków w związku z nim się nie spodziewał, ani nie widzę w nim punktu zaczepienia by nagle zaczęło coś tutaj rosnąć. Chyba trzeba czekać na kolejne miesięczne raporty z 2025.
Najważniejsza noga to dawna Lerta, ona generuje obecnioe największe przychody przy dobrej marży i jej udział rośnie, Rozwój własnych projektów jest kosztowny a i nie przewidywalność operatorów sieci jak i ceny energii jest obarczony pewną niewiadomą, chodź zakładam że faktycznie uruchomią na nowo Rumuńskie Farmy wtedy w tym roku była by szansa na wzrost przychodów z "energii własnej" , ( w zasadzie dwa kwartały mam stracone) Zakładam że w 2025 przychody przekroczą 100mln euro, czy pojawi się zysk ? Na poziomie EBITA będzie i to myślę że przekroczy 10 mln euro
Jak dla mnie raport spoko, cały czas zwiększają majątek generacyjny (Rumunia kuleje przez ceny), zwiększają moc obsługiwaną i mają duże zatrudnienie 335 osób. Jak widać jakiś rozwój jest co prawda powolny ale jest. Czekamy na rozwój sytuacji.
Wzrost przychodów oraz spadek kosztów w związku ze spadkiem oprocentowania kredytów. Do tego dochodzi duży projekt z Reygenem w RPA. Patrzac na linkin to: - poszukują pracowników w różnych krajach (nie wiem czy to nowe stanowiska czy rotacja) - pojawiły się informacje o magazynowaniu energii w akumulatorach wiec to chyba będzie kierunek rozwoju na ten moment z powodu niskich cen energii gdy jest jawiększa produkcja z PV - mocno działa Photon Water