• Jutro raport 2024 Autor: ~PP [78.88.186.*]
    JW
  • Re: Jutro raport 2024 Autor: ~bubu [94.254.158.*]
    Wiadome że będzie lipa ,nawet szacunki obniżyli ,więc po co kupować
  • Re: Jutro raport 2024 Autor: ~Rozum [5.172.233.*]
    Raport to historia , wszystko wiadomo
    Kupuje się przyszłość ;)
  • Re: Jutro raport 2024 Autor: ~Tyt [37.31.31.*]
    Czyżby luka była poziomem dla odwrócenia trendu ?? Chyba coś tu się dzieje.
  • Re: Jutro raport 2024 Autor: ~PP [31.0.63.*]
    Ja narazie nie widzę żadnej zmiany w notowaniach. Widziałem na linkin że pojawiają się infa o magazynach i w tej chwili to jest kierunek. Poza tym dokupienie reygena żeby utrzymać aktualny poziom posiadania to też magazynowanie.
  • Re: Jutro raport 2024 Autor: ~bubu [158.179.221.*]
    Tyle komentarzy po raporcie że doczytać się nie idzie
  • Re: Jutro raport 2024 Autor: ~Qwerty [89.151.22.*]
    Bo realnie wrzucili go na stronę dopiero dzisiaj - wczoraj była tylko zajawka. Ja się w tej chwili zapoznałem z podsumowaniem - w moim odczuciu 2024 wypadł słabo. Z tym, że to jest moim zdaniem już odzwierciedlone w kursie. Szczerze mówiąc nie widzę w tej chwili żadnych powodów by ten raport miał cokolwiek zmienić - ani dalszych spadków w związku z nim się nie spodziewał, ani nie widzę w nim punktu zaczepienia by nagle zaczęło coś tutaj rosnąć. Chyba trzeba czekać na kolejne miesięczne raporty z 2025.
  • Re: Jutro raport 2024 Autor: ~PP [78.88.186.*]
    Za miesiac raport za 1kw2025 i zobaczymy jak sie trzymaja pozostałe "nogi" Photona
  • Re: Jutro raport 2024 Autor: ~Rozum [31.0.126.*]
    Najważniejsza noga to dawna Lerta, ona generuje obecnioe największe przychody przy dobrej marży i jej udział rośnie,
    Rozwój własnych projektów jest kosztowny a i nie przewidywalność operatorów sieci jak i ceny energii jest obarczony pewną niewiadomą,
    chodź zakładam że faktycznie uruchomią na nowo Rumuńskie Farmy wtedy w tym roku była by szansa na wzrost przychodów z "energii własnej" , ( w zasadzie dwa kwartały mam stracone)
    Zakładam że w 2025 przychody przekroczą 100mln euro, czy pojawi się zysk ? Na poziomie EBITA będzie i to myślę że przekroczy 10 mln euro
  • Re: Jutro raport 2024 Autor: ~ABC [5.173.29.*]
    Jak dla mnie raport spoko, cały czas zwiększają majątek generacyjny (Rumunia kuleje przez ceny), zwiększają moc obsługiwaną i mają duże zatrudnienie 335 osób. Jak widać jakiś rozwój jest co prawda powolny ale jest. Czekamy na rozwój sytuacji.
  • Re: Jutro raport 2024 Autor: ~irra [78.30.65.*]
    Oni chyba przeinwestowali, np. Onde nie szoruje tak po dnie. Miejmy nadzieję, że w końcu będzie coś z tego.
  • Re: Jutro raport 2024 Autor: ~PP [78.88.186.*]
    Wzrost przychodów oraz spadek kosztów w związku ze spadkiem oprocentowania kredytów.
    Do tego dochodzi duży projekt z Reygenem w RPA.
    Patrzac na linkin to:
    - poszukują pracowników w różnych krajach (nie wiem czy to nowe stanowiska czy rotacja)
    - pojawiły się informacje o magazynowaniu energii w akumulatorach wiec to chyba będzie kierunek rozwoju na ten moment z powodu niskich cen energii gdy jest jawiększa produkcja z PV
    - mocno działa Photon Water
[x]
PHOTON 0,75% 2,70 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.