No właśnie też odłożyłem trochę środków i czekałem na jakiś chwilowe tąpnięcie poniżej 50 żeby sobie znowu coś dokupić i teraz się zmartwiłem że możliwe że nie dokupię za tak małą cenę
A co ma wojna do Text? 2 lata temu jak wojna już trwała walor był wyceniany powyżej 150 pln, dziś 1/3 tego. Bardziej obawiałbym sie tego co znowu wymyśli DT.
bo z tej spółki odszedł plankton i teraz by odkupic akcje trzeba miec od kogo; jesli faktycznie maja do oddania ok 400tys akcji to mają powazny problem, bo jesli jakis fund im tego nie sprzeda to w arkuszu sprzedazy jest ok 200 tys akcji do zakupu z ceną do 300zł /szt pytanie ile jest zlecen ukrytych?
mogą odkupić moje po 150zł/szt, nie mam nic przeciwko. Zlecenie wystawione, więc nie mogą już moich akcji pożyczyć. A jak nie chcą, to niech płacą odsetki za pożyczenie od innych.
mogą pozyczyc cena jest tak wysoka ze mozna wyjsc z załozenia na dzien dzisiejszy ze przez 2 mies tych akcji nie sprzedasz w tej cenie, wiec spokojnie mozna dac je w pozyczkę; a gdyby cena nagle mocno urosła to przypadkiem anuluja zlecenie sprzedazy także spoko w PL wszystko mozliwe, ja tak mialem z pepco wystawione zlecenie do konca roku i nagle znikło bo pepco urosło chyba z 15% jednego dnia 6 marca i zlecenie znikło ale zorientowałem sie i sprzedałem papier po 19 zł
Słusznie zauważył M. Ciepły, że short to nie nic innego jak odroczony popyt. Niestety głupi ludzie nakarmili na sprzedaż, a teraz będą karmić tanimi akcjami ciesząc się zyskiem rzędu 10%...