21.8.Warszawa (PAP) - Analitycy Ipopemy, raportem z 19 sierpnia, rozpoczęli wydawanie rekomendacji dla akcji Astarty od zlecenia "sprzedaj", cena docelowa została ustalona na poziomie 25,51 zł.
W dniu wydania rekomendacji za akcje spółki płacono 26,94 zł, a na piątkowym zamknięciu notowań były one warte 27,5 zł. (PAP)
================================================
Komuś bardzo zależy ,żeby kurs nie szedł teraz do góry , dołowanie kursu przez wystraszonych leszczy przy tak mizernych obrotach jest nic nie znaczące .
Cierpliwosci jednym slowem , powtórzyć tylko za autorem tego tematu .
The Company will publish its consolidated semi-annual report for the 1st half of 2009 (including 3 months ended 30 June 2009 financial results) on August 28, 2009 instead of August 31, 2009.
Consolidated interim report for the 3 rd quarter of 2009 will be published as announced on November 12, 2009.
Legal grounds: par. 100(2) of the Ordinance of the Minister of Finance dated 19 October 2005 on the Current and Periodical Information to be Provided by Issuers of Securities.
ciekawe co im tak pilno podzielić się z nami raportem ? hmmmm ciekawe. .....
wypadałoby jakąś pompkę z kursem do piątku zrobić, jutro?pojutrze?
zbieranie na przeszłość trwa Mat, oni wiedzą co dobre...:)
dla mnie najwazniejsze jest to ,że polskie anale w końcu zauważyli naszą spolke, a że cena jaka podali jest taka sobie, to nic nie szkodzi, pierwszy krok zrobili...:)
Co warto kupic ? polecam -+++++MCI+++++ wazny opor pokonany na 6.25zł
-31sierp wyniki i prognoza podniesiona
-opor pokonany na 6.25zł
- wywiad z prezesem (dzisiejszy)
-dobre plany na kolejne miesiące
-sprzeda kilka spółek (jak opisane w raporcie informacyjnym)
-kolejne opory 6.81 /7.50 / 8 / 8.20 8.50 9zł i najwazniejszy to 10zł
-opinia BLOG http://mci-drobniakcjonariusze.biznes.net/blogposts/view/17639-AT_MCI_-_szansa_na_dalsze_wzrosty.html
----------------------------------------------
do zarobienia min.15% / 25% / 35% /45%
------------------------------------------------
Obecnie Wig wszedł w faze korekty ale nie na dł. wiec mci powinno powoli piąc sie (obroty mówią za siebie) i wkoncu akcje powinny wystrzelic na jakies 20% moze nawet w 2sesje.Jak widac Ameryka juz na plusie ,tylko WIG dał sie zrobic tak mocno w balona .Jutro obstawiam odrabianie strat na wig-u .MCI przez dł. czas kisiło sie i nie zdązyło ustanowic waznego wybicia na min.40% co by mogło pozniej wejsc w krotką faze korekty.(obserwowac obroty ,wazny opor pokonany na 6.25 cel 8.80zł jakze realny) Pozdrawiam
Astarta miała 190,40 mln UAH zysku netto w II kw. 2009 r., wzrost o 103,1% r/r
Warszawa, 28.08.2009 (ISB) - Ukraiński producent cukru, spółka Astarta Holding miała 190,40 mln UAH skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w II kw. 2009 roku wobec 93,72 mln UAH zysku rok wcześniej, podała spółka w raporcie.
Zysk operacyjny na poziomie grupy wyniósł 205,03 mln UAH wobec 79,73 mln UAH zysku rok wcześniej.
Skonsolidowane przychody wyniosły 265,17 mln UAH wobec 175,94 mln UAH rok wcześniej.
Narastająco w I-II kw. 2009 roku grupa miała 200,59 mln UAH zysku wobec 130,90 mln UAH zysku rok wcześniej przy obrotach odpowiednio 498,95 mln UAH wobec 326,60 mln UAH.
witajcie fani Astarty :-))) ja też posiadam sporo papiera od okolic 15 pln , co do wyników to powinniśmy chyba wziąść poprawkę na kurs hrywny ktory polecial i to sporo przez ostatni rok , de facto wzrost procentowy w euro jest jednak mniejszy .... na nic nie naganiam ale to wazne chyba .... jesli się mylę poprawcie mnie proszę ... pozdrowionka :-))
skoro masz jeszcze jakieś obawy :), to zrob odrobine wysiłku i zajrzyj do wyników (odnosnik podałem), tam masz i wyniki podane w EURO...:)
mnie to wystarcza :)
Astarta zrobila coś naprawde wielkiego, w I kw. miała ledwie niecaly 1 mln zysku, a tylko w II kw. zrobili ok. 18 mln EURO zysku netto i zwiekszyli przychody,
Zrobili lepszy wynik teraz, niż w rewelacyjnym okresie 2008 r.
Mam w d... anali, i moje prognozy sa 100 % lepsze niż ich kłamstwa...
Poczekajcie, trochę a we wrzesniu pójdziemy dalej...niech tylko ochłona :)
P.S. jak ja mam wolne to zawsze jest jakaś zadyma na akcjach, ktore mam..i tak już ja mam...chyba wprowadzę swoja spółke na gieldę..., ciekawe czy kupilibyscie jej akcję, co ~Mat ...:) ?
~Migiel
nie przejmuj się, myślę że zdążysz odkupić taniej. Dzis raczej dobrze wysiąść z PEPu niż gonić, ale moge sie mylic. Wskazniki przegrzane, musi byc korekta RSI ostygnie i dalsze wzrosty będą.
wyjście z PEPu było konsekwencją, ogólnej realizacji zysków i ochrony kapitału, było już 8 sesji wzrostowych w stanach, w końcu będzie głębsza korekta, panika i będzie można trochę dokupić, chociaż po tym co się dzieje teraz to wygląda jakbyśmy mieli rosnąć w niskończoność...
widzę, że mocno wierzysz w RSI... z czego uczysz się analizy technicznej? swoją drogą też student ;)
Początków AT (wskaźników) uczył mnie pewien inwestor o nicku :D za co jestem mu do dziś bardzo wdzięczny (choć obrałem odmienną strategię inwestycyjną niż tą którą on polecał. A szkoda, bo nie straciłbym tylu nerwów i włosów miałbym więcej :)
Później zacząłem przeglądać blog Bidiego oraz czytać książki o AT ściągniete z sieci -leży troche tego na torentach.
Polecam analizy metodą świec japońskich + amibroker/metastock + crack :)
Ale i tak giepewu.blogspot.com RULEZ.
Pozdrawiam wszystkich cierpliwych
(cierpliwości uczył mnie Mat :))
podaję za kolegą z innego forum, jak z tej informacji wynika o dalsze ZYSKI na naszej Królowej możemy być spokojni...:)
Dalsze trudności z ustabilizowaniem sytuacji na ukraińskim rynku cukru
2009-08-28
Gabinet Ministrów Ukrainy poinformował o zakończeniu niepowodzeniem prowadzonych z białoruskim rządem negocjacji w sprawie dostaw na Ukrainę cukru z Białorusi. Negocjacje te - rozpoczęte w związku z koniecznością ustabilizowania sytuacji na rynku cukru na Ukrainie (w ciągu ostatnich kilku miesięcy cena cukru na Ukrainie wzrosła dwukrotnie - z 4 UAH/kg do 8 UAH/kg) - nie przyniosły spodziewanych wyników ze względu na zbyt wysoką cenę cukru zaproponowaną przez rząd Białorusi (550 USD za 1 tonę).
Zakładane dostawy cukru z Białorusi miały stanowić ważne uzupełnienie możliwości zaspokojenia popytu na cukier ze źródeł wewnętrznych. Na dzień dzisiejszy ukraińskie cukrownie nie posiadają bowiem zapasów cukru - wyprzedano je jeszcze wiosną po obniżonej cenie - co sprawia gwałtowny wzrost cen tego produktu. Sytuacji nie stabilizują również sprzedaże interwencyjne, prowadzone przez Państwowy Fundusz Rolny.
Ministerstwo Polityki Rolnej Ukrainy ocenia, iż w październiku bieżącego roku ceny cukru na Ukrainie zmaleją. Za takim stanowiskiem przemawia fakt, iż aktualne zapasy cukru na Ukrainie wynoszą 600 tys. ton, planowany na rok 2010 poziom produkcji cukru stanowi 1,5 mln ton, a średnioroczna konsumpcja cukru na Ukrainie wynosi 2 mln ton.
Natomiast w ocenie niezależnych ekspertów nie należy oczekiwać spadku ceny cukru w bieżącym roku marketingowym ze względu na deficyt tego produktu na świecie.
Gabinet Ministrów Ukrainy planuje wznowić rozmowy dot. zakupu około 100 tys. ton cukru ze stroną białoruską w listopadzie 2009 r.
~bidi,
dziękuję za Twoją analizę, :) osobiście mam nadzieję, że po przestudiowaniu raportu przez anali ruszymy dalej, ale tak to juz jest , ze dobre społki potrzebują czasu na rozbujanie...:)
~student,
obecnie w swojej stajni ze spółek niespekulacyjnych :) posiadam Astartę, Forte, Zremb i Msx, którego pewną część zredukowałem w zeszłym tygodniu
Nie maiłem jeszcze czasu aby poczytać dokładnie raport Zrembu..., jak coś znajdę niepokojącego to napiszę...:)
Obawa przed większą korektą na szerokim rynku zdaje się skłoni paru do realizacji wysokich zysków, "na wszelki wypadek". Jeśli ktoś regularnie sprawdzał wysokość papierowych zysków, to może mieć ciężkie dni w ciągu najbliższych tygodni ;)
jak tam zaloga, ktos dobral w promocji ?
teraz caly swiat zwrocony na stany, od nich zalezy co dalej, chwila niepewnosci, wstrzymujemy oddech i czekamy....czekamy na koniec tej RZEŹNI !
Nie wiem dlaczego, ale spokojny jestem o ten papier,dzis dokupiłem po 25,10.
Jak jeszcze obleci- jeszcze dokupię- trochę obniżę średnią mam komfort-połowę w gotówce.Do wiosny napewno będę zarobiony.
Pozdrawiam tych ,którzy trwają.
Witam wszystkich "Astartowiczów'
Może i ja wniosę jakiś wkład do tego wątku.
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Najlepsze-okazje-inwestycyjne-w-sierpniu-2011271.html
Życzę wszystkim słodkiego ,milego życia ,aby do wiosny,
Pozdr.