Obstawiam, że nie przebije 200 do DD (chciałbym się mylić). Zastanawiam się nad redukcją pozycji, zważywszy na odcięcie dywidendy i prawdopodobny zjazd wyceny po obniżce stóp. Jak Wy obstawiacie?
Zalezy czy przeforsuja ~18 zł dywidendy jesli tak to raczej bedzie przebicie 200 zł w strone 220 zł, jesli dojdzie do tego majowe porozumienie z Rosja i Ukraina to moze byc na poczatku maja pik
A jednak nie wytrzymałem ciśnienia, wyszedłem w okolicach 192. Podtrzymuję opinię, że nie przekroczy do DD 200. Teraz zobaczymy czy będę frajerem, czy wyrocznią z Omaha. Podstawowa zasada ,,po pierwsze nie trać pieniędzy'' została jednak zrealizowana, pozostaje pytanie czy w optymalnym momencie.
Dnia 2025-04-25 o godz. 11:55 ~Bafet napisał(a): > A jednak nie wytrzymałem ciśnienia, wyszedłem w okolicach 192. Podtrzymuję opinię, że nie przekroczy do DD 200. Teraz zobaczymy czy będę frajerem, czy wyrocznią z Omaha. Podstawowa zasada ,,po pierwsze nie trać pieniędzy'' została jednak zrealizowana, pozostaje pytanie czy w optymalnym momencie.
To zależy czy wyszedłeś całą kwotą, czy np. połową?
Wcisnąłem trigger all out, na usprawiedliwienie dodam, że mam inny projekt, ale teoretycznie z decyzją mogłem poczekać do 5.05.
Nic to teraz, trzeba cieszyć się zrealizowanym zyskiem, choć ten potencjalnie niezrealizowany może śnić się po nocach i boli bardziej niż drzazga we .....
Wygląda na to że na tym poziomie jest dystrybucja do rynku docierają obniżki stóp żeby nie było to mam ale do dewidendy nie wytrzymam obawiam się wyników po tym co pokazał Alior