Skoro tych co dzisiaj kupują nazywasz leszczami a sam dzisiaj kupiłeś to także jesteś leszczem, przynajmniej tak wychodzi z twojej definicji. A realnie patrząc to ci co dzisiaj kupują jeszcze bardzo dobrze na tym zarobią bo Tauron jest skrajnie niedowartościowany, Oddając po 10 może się okazać, że wyszedłeś jak wspomniany przez ciebie leszcz.
bardzo ładnie jesteś do przodu, moje gratulacje . Ja pamiętam jak pisałeś żeby kupować po 1 zł, 2 zł , 3 zł . Nie wiem jak Bruce ale jesteś ostatni z starej gwardii, bardzo dużo się od was nauczyłem.
Jak czytam kto ile ma akcji to muszę powiedzieć że wyglądam tu bardzo blado. Mam zainwestowany tu cały kapitał. Nie wiem czy godzien jestem z wami rozmawiać.:-)
Dnia 2025-04-23 o godz. 10:45 ~gall333 napisał(a): > Jak czytam kto ile ma akcji to muszę powiedzieć że wyglądam tu bardzo blado. Mam zainwestowany tu cały kapitał. Nie wiem czy godzien jestem z wami rozmawiać.:-)
Kiedyś przyszło do restauracji kilku bardzo poważnie wyglądających biznesmenów. Tak się złożyło że siedziałem przy sąsiednim stoliku. Głośno rozmawiali o milionach ,o swoich wielkich planach biznesowych a gdy skończyli te swoje brednie to nie miał kto za herbatę zapłacić.:-)
Jak czytam takie wypowiedzi to śmiech, trzymać akcje 6 lat , ile pieniądz był warty wtedy a teraz nie wiem czy nawet 6zł za akcje wyrówna straty inflacyjne.
Dnia 2025-04-23 o godz. 17:32 ~Mario napisał(a): > Jak czytam takie wypowiedzi to śmiech, trzymać akcje 6 lat , ile pieniądz był warty wtedy a teraz nie wiem czy nawet 6zł za akcje wyrówna straty inflacyjne.
kurs 5.50 pln
Tauron 10 zł
zysk 81 % Na 6 lat = 13.5 % na rok Czyli mówisz że bedziemy mieli inflacje ponad 14 % rocznie przez kolejne 6 lat xD ? haha
zupelnie sie z tobom zgadzam kolega moj.
Jednak ja kupowalem akcje usredniając nie patrzonc na cene.
Ciezko jest przewidziec ze w miedzyczasie byl covid, wojna i pomysly pisu.
Kupowalem i sie nie przejmowalem. Z perspektywy czasu zawsze latwo jest oceniac co bylo. gdyby nie te losowe zdażenia których nie da sie przewidziec, mysleze 6 byloby duzo wczesniej a i teraz nawet 10 by bylo. Ale oczywiscie sie zgadzam, inflacja od 2019 pewnie ze ~30% na luzie. Ale ja tutaj mam zysku sporo. 3,5zł/ akcje. Jak na nicnierobienie to calkiem ok :) spolka kiedys byla wyceniana >0,2 CWK