Bo nic nie rozumiem z tych komunikatów dot. PIOTRKOWA.
CASTORAMA działa i postawiona na działce RaNka. Rank ciągle pisze że będzie tu start parku Handlowego razem z marketem budowlanym i Meblowym.
Nie było espi że RNk sprzedał część gruntu Castoramie czy Castimowi. To o co tu do ch... chodzi?
O dzierżawie też nie było info ale może z uwagi na to że roczny koszt dzierżawy do kapitałów własnych to transakcja nie kwalifikująca się?
Czyli sprzedaż całego projektu po rozbudowie? Czy to jest zaplanowane na ren rok?
Dnia 2025-04-19 o godz. 19:53 ~Longterminvest napisał(a): > No i nie wiem jaka była odpowiedź:( > > Już usunięta
Zapytam dlaczego. Ogólnie rzecz ujmując była o tym że PR leży .Podałem bezpośredni numer telefonu ze strony Ranka do działu relacje inwestorskie - p.Adam Musiał . Kiedyś w innej sprawie tam dzwoniłem i troszeczkę więcej zrozumiałem niż to , że wszystko jest w komunikatach spółki i wszelkie rozliczenia finansowe są zgodne z zasadami księgowości .Radziłem Ci tam zadzwonić. Nadmieniłem że teraz nie wnikam w szczegóły rozliczeń ,wiem co mam ,trzymam i dobieram.
Przecież to nie ma sensu.
W mojej ocenie to nie jest zgodne z prawem.
To Emitent powinien ogłosić w oficjalnym komunikacie. ŻADNEMU interesaruszowi nie udostępnią indywidualnie informacji poza rynkiem.
Dnia 2025-04-19 o godz. 22:05 ~Longterminvest napisał(a): > Przecież to nie ma sensu. > > W mojej ocenie to nie jest zgodne z prawem. > > To Emitent powinien ogłosić w oficjalnym komunikacie. ŻADNEMU interesaruszowi nie udostępnią indywidualnie informacji poza rynkiem.
Masz rację ,ale na pytania ogólne np czy było lub powinno być jakieś espi na taki a taki temat lub czy dany grunt należy do Ranka powinna jakaś odpowiedź paść Oczywiście że poza rynkiem nie można udzielać istotnych informacji ..Z tego co pamiętam na moje pytania ogólne otrzymałem ogólne odpowiedzi z których wynikało że błędnie sobie coś interpretuję .Dla mnie i to było dobre . Wiem że tobie chodzi o konkretną odpowiedź .Jeżeli nie ma jej w espi to niczego konkretnego nie usłyszysz
Rozterminowania rat kredytów inwestycyjnych na nieruchomości komercyjne, na okres amortyzacji nieruchomości to normalna praktyka.
Natomiast te aktywa gruntowe i co się z nimi dzieje to mega ważna sprawa. To wielkie aktywa do spieniężenia i źródło reinwestycji l dywidend.
Nie lubię tylko sytuacji kiedy funkcjonują jakieś alternatywne byty bez informacji co się zadziało.