Mamy poczucie optymizmu — powiedział wiceprezydent USA J.D. Vance podczas wizyty w Rzymie, odnosząc się do perspektyw zakończenia wojny w Ukrainie. Wcześniej w piątek sekretarz stanu USA Marco Rubio stwierdził, że Stany Zjednoczone mogą zrezygnować z prób osiągnięcia porozumienia na linii Rosja-Ukraina, jeśli nie nastąpi postęp w rozmowach.
Umowa o surowce miała być podpisana bez względu na osiągnięcie pokoju lub nie. Raczej skąd biorą takich jak Ty, bo czepiasz się wszystkiego, żeby nagonić na spadki.
Akurat ja mam akcje I chce je sprzedać wysoko woec naganianie na spadki było by przeciwne moim interesom ,nikt nie wyślę górników do strefy walki bo ich zdronuja w 5 minut żeby odciąć Ukrainę od dodatkowego hajsu , myślisz że ruscy tak poprostu pozwolą im kopać jak do traktorzystów strzelali na polach ? I jaki cywil będzie się tam pchał jak nawet wojsko nie chce walczyć i ludzi dosłownie porywają z ulicy żeby wcielić do wojska , chce żeby kopali ale jestem realistą, jak masz rodzine to nie chcesz ryzykować życiem dla paru zł
Zanim cokolwiek zaczną kopać to minie ładnych parę lat, bo przygotowanie wszystkiego pod te wydobycia to zakładam że nie jest tydzień lub miesiąc. W ciągu tego czasu dużo może się zmienić jeśli chodzi o wojnę. I jeśli faktycznie amerykanie zaczną pracę nad tym wydobyciem to będą chcieli do minimum ograniczyć ryzyko ataków rosjan na te strefy, więc zapewne będą też rozmowy na ten temat. Myślę, że samo podpisanie umowy może ruszyć kursem, a co będzie dalej to nie wie nikt. Tak jak piszą, tutaj kupuje się przyszłość a nie to co jest teraz. Tak czy siak, życzę wszystkim którzy posiadają akcje, żeby urosło do ładnych poziomów. Pozdrawiam
Raczej tak.....Pełne i kompleksowe zawieszenie broni może zostać uzgodnione w Londynie już w przyszłym tygodniu - twierdzi "New York Post", cytując wysokiego rangą urzędnika administracji prezydenta USA Donalda Trumpa.