• DINO znów zaskoczyło ? może was , ale nie mnie . Autor: ~Makler [89.64.50.*]
    Tak jak wcześniej pisałem, że widzę w tej spółce potencjał do wzrostów. Dalej uważam , że nic się nie zmieniło. To, że zysk nie jest tak powalający, nie jest tak ważne, jak to że Spółka jest cały czas w rozwoju. Zbliżają się wyniki za I Kw i walne z decyzją podziału zysku. Może być ciekawie .
  • Re: DINO znów zaskoczyło ? może was , ale nie mnie . Autor: ~Tom [31.0.49.*]
    A w kwestii ostatnich wzrostów na Dino na 09.04.25 r ortex pokazywał że fundusze shortujace miały do odkupienia 3,08 mln sztuk akcji a 15.04.25r było już tylko 2.73 mln sztuk więc w ciągu tych pięciu dni odkupiły około 350tys sztuk i to głównie spowodowało wzrost kursu z 450 zł na 500 zł cały czas przypominam że fundusze shortujace mają dalej do odkupienia 2.73mln sztuk akcji mimo że Marshall 2 kwietnia zszedł poniżej 0.5 % a 14 kwietnia AQR Capital też zszedł poniżej 0,5% więc mimo że shorty ewakuują się z Dino to jeszcze bardzo dużo akcji zostało do odkupienia co bardzo dobrze wróży dla kursu. Jeżeli dodamy do tego że shorty pożyczały akcje po około 400 zł to przy kursie 500 zł wszystkie te fundusze shortujace są na dużym minusie a do odkupienia zostało nadal 2,7 mln sztuk akcji. I druga sprawa analitycy są zgodni co do tego że po zakończeniu wojny na Ukr. do Polski przybędzie od 0,5-1 mln Ukraińców więc popyt na artykuły spożywcze w drugiej połowie 2025 r gwarantowany. Więc tak wygląda sytuacja na teraz dużo zależy od shortow jak dalej będą w takim tempie odkupywać akcje to niedługo i 600 zł zobaczymy na kursie.
  • Re: DINO znów zaskoczyło ? może was , ale nie mnie . Autor: ~Pabloo [31.0.76.*]
    Grubo dziś na Dino
[x]
DINOPL 0,35% 40,50 2025-12-17 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.