Czat się odbył, fajerwerków nie ma. Grunt, że chociaż są podstawy do bieżącej wyceny. Depo rentowne, z perspektywą podwojenia liczby klientów do konca przyszlego roku(do konca tego roku o 50%). Carpathia zaspawana dopóki nie bedzie hossy, ale samo INC i DM już ciut lepsze perspektywy, więksi klienci i ciekawe spółki. Np Satrev, który już z sukcesami umieszcza satelity na orbicie. Jakoś tak bez energii ten czat, jesli ktos liczyl na game changer to sie obszedl smakiem, chociaz decenic nalezy, ze sie odbył.
Duże oczekiwanie przed, duże rozczarowanie tym co powiedzieli. Śliwiński chociaż Internet by sobie porządny załatwił, bo z takim to chyba INC zostaje w tyle. Ja tu niestety pozytywów nie dostrzegłem, a mam problem, bo kupowałem akcje nawet w okolicy 10 złotych. Długo się będę na Śliwińskiego leczyć, długo
Maja 23 fundusze w obsludze depo
Kazdy fundusz to okolo 12 tys netto mc
Czyli 23x 12= 276.000 zl mc x 12 miesiecy = 3,312.000 zl rocznie z samego Depp
Do konca roku chca miec 30
Przy 50 funduszach to masz 7,2 mln zysku z samego depo
A banki odchodzs od obslugi depo bo to dla nich zaden zysk
Policz ile to będzie przy 100 funduszach a ile przy 1000 Patrz na świat realistycznie, a nie życzeniowo, jeśli zakładają że mogą mieć 30, to na pewno nie będzie to więcej, a co najwyżej mniej. Konkurencja na tym rynku też jest dość mocna. Realnie jeśli zakładają 30 to pewnie uda się dobić do 25 do końca roku i takie założenia bym przyjął.
Przy 20 osiągają rentowność czyli wychodzą na zero, a każdy kolejny to już w większości czysty zysk, bo dalsi klienci nie generują większych kosztów INFORMACJA z webinaru, nie naginaj znowu rzeczywistości
Czyli zakładając że osiągną te 30 funduszy do końca roku, to zysk przyjmując te 12tys miesięcznie, wynosić będzie 1 440tys zł. Oczywiście w skali roku, a te ewentualne 30 przez pełny rok płacił nie będzie. Zysk licz dopiero od każdego funduszu powyżej 20.
Aja pamiętam jak INC planował wprowadzić na giełdę 21 spółek w 2021 i z tego chyba udało się wprowadzić trzy lub cztery i tak samo będzie tym razem, plany planami a rzeczywistość jest taka ze wielu tu wisi od dawna na grubych hakach i ja razem z nimi pozdrawiam .