• Zaskoczony aby przebić 90 trzeba mieć 100 Autor: ~rudolf [95.203.59.*]
    tyle w temacie, póżniej już jest pustka.
  • Re: Zaskoczony aby przebić 90 trzeba mieć 100 Autor: ~rudolf [95.203.59.*]
    osobiście obstawiam, że do 90 groszy może być do zebrania jeszcze 120 tysiecy akcji, po przełamaniu złotówki z dobrym komunikatem mamy 1,4 w jeden dzień a w 3 może nawet 2 poparte dobrym raportem za 1 kwartał.
    Branża bardzo rozwojowa. Teraz zaczyna się dla niej złoty sezon. Jak 18 wygra trzaskowski to będzie szło.
  • Re: Zaskoczony aby przebić 90 trzeba mieć 100 Autor: ~Posiadacz [95.203.40.*]
    Rudolf powiedz skąd masz takie przypuszczenia? Przyznam że zaskoczony jestem trafnej analizy sprzedaży akcji przez dificoś tam jak się on tam nazywa jak również sprzedazy jakiej ja dokonałem. Dlaczego sądzisz że powyżej 1 złotówki już będzie pustka?
  • Re: Zaskoczony aby przebić 90 trzeba mieć 100 Autor: ~zaskoczony [83.249.125.*]
    Rudolf na podstawie własnych obserwacji:
    Dziś na rynku nie widać dużych pakietów po 3–5 zł, ale wiadomo, że kilku graczy może mieć takie ilości akcji. Patrząc na roczny wolumen — całkowity obrót wyniósł około 5,28 mln akcji — można podejrzewać, że duża część z tego to transakcje grubszych inwestorów, chociaż trudno powiedzieć, kto dokładnie je realizował.
    Nie wiadomo też, czy osoby, które pokazywały pakiety po 488 000, 450 000 czy 670 000 akcji, to te same osoby, czy może różni inwestorzy. Możliwe, że to właśnie te transakcje wpłynęły na kurs, który ustabilizował się w przedziale 65–70 groszy, ale to tylko moje przypuszczenia.
    Na forum pojawiały się informacje, że Pan D kupił 126 tys. akcji, Pan P około 60 tys., a Pan R prawdopodobnie sprzedał 300 tys. — co sugeruje, że ich obrót odpowiada za około 600 tys. akcji. Ja sam miałem około 100 tys. w transakcjach.
    Zatem, kto pozostał? Ci sami gracze, czy ktoś jeszcze? Tego dokładnie nie wiadomo. To tylko spekulacje oparte na obserwacjach. 
    Powyższy wpis to tylko moja opinia na podstawie publicznych danych i spekulacji związanych z rynkiem. Nie stanowi to rekomendacji inwestycyjnej ani porady inwestycyjnej. Każdy inwestor podejmuje decyzje na własne ryzyko, a inwestowanie wiąże się z możliwością utraty kapitału. Zalecam ostrożność i rozważenie konsultacji z doradcą finansowym przed podjęciem jakichkolwiek decyzji inwestycyjnych. Tyle w temacie FF
  • Re: Zaskoczony aby przebić 90 trzeba mieć 100 Autor: ~zaskoczony [83.249.125.*]
    Warto także zwrócić uwagę na wolumeny. Na wzrostach wolumeny są znacząco wyższe niż na spadkach. Może to sugerować, że przy rosnącym kursie pojawia się większe zainteresowanie inwestorów, być może z strony tych, którzy chcą "wchodzić" w akcje przy wzrostach. Z kolei mniejszy wolumen na spadkach może oznaczać, że nie ma aż takiej presji do sprzedaży. Może to być znak, że inwestorzy są wstrzemięźliwi lub nie widzą potrzeby szybkiego wyjścia z akcji.
    Ale tak jak mówię powyższy wpis to tylko moja opinia. Nie stanowi rekomendacji.
[x]
FOTOVOLT 4,26% 0,64 2025-09-10 16:38:14
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.