widzę że kolega diag wyprzedał się za wcześnie i teraz nie wie co robić..... powiem wiec krotko: spólka będzie rosła w tym roku zaskoczy wszystkich skalą wzrostu.
Panie Wojtek, giełda to ma do siebie że zmiana kierunku jest w najmniej oczekiwanym momencie. Raport może być tym momentem bo każdy wie że będzie dobry bo po 9mc 2024 mamy powtórzony wynik z 2023. Czyli mamy w cyfrach +25% co było wiadome w IPO. Spółka wyceniona w IPO nan105 plus te 25% czyli powinno być 125pln za akcje
Panie Polak zobacz co się dzieje w USA. Jutro wodospad. Zostaliście ubrani. Ostrzegałem. Będziecie się jutro zabijać jeden przed drugim i sypać. Pewnie widłowego trzeba będzie wołać...
panie diag, niech się pan o mnie nie martwi, wiem co kupuję i dlaczego kupuję..... poza tym moja średnia kupna akcji Diagnostyki jest dużo dużo niższa od obecnego kursu więc jestem tym bardziej spokojny, korekty będą bo to normalne na giełdzie ale kierunek mamy tu jeden....
To że Ameryka leci to nikt z nas na to nie ma wpływu . I nikt tego nie przewidzi . Ani tego co będzie jutro czy pojutrze w stanach. A że to na nas się odbije to już taka kolej żeczy .
Ja soe zastanawiam na dłuższą metę i nie widzę perspektyw dla spółki. Ma zostać uleczony nasz system zdrowotny wieć marnie to widzę. Nie widzę argumentów które miałyby powodować dalsze wzrosty kursu. Raczej spadki do ceny poniżej IPO
Wiezysz w uleczenie naszego systemu zdrowotnego .Zwłaszcza teraz brakuje kasy w NFZ i jeszcze chcą obniżyć składki . Na uzdrowieniu nikomu nie zależy bo w takim chaosie wszyscy mogą kraść.
diag -co ty tutaj więc robisz człowieku skoro tak żle to wygląda ? znajdz sobie inną, ,,lepszą" spólkę i tam wypisuj co chcesz a Diagnostykę zostaw w spokoju
panie diag, kręcisz pan tutaj i zwyczajnie kłamiesz, jestes pan całkowicie nielogiczny . przecież pisałeś wcześniej ze...cytat: ,,Spółka beznadziejna. Rok w.rok coraz gorsze wyniki. Totalna lipa. Nic z tego nie będzie."
więc poco te kiepskie gierki ? skoro spólka jest ,, beznadziejna. Rok w.rok coraz gorsze wyniki. Totalna lipa. Nic z tego nie będzie".
Panie Polak. Najważniejsza jest strategia. Niepokojąca dla mnie jest cisza na forum i brak wpisów poza naszymi:) nie ma graczy którzy mogliby podnieść kurs! Czyli będzie zjazd
diag, jesteś prawdziwym antywskażnikiem, zapowiadałeś na dzisiejszej sesji ,, Wodospad" , co mnie nieco ubawiło. Ale wyszlo ze to ja mialem rację i żadnego wodospadu nie było. Co do wpisów na forum to ich brak świadczy jedynie o tym ze akcje są skupowane nie przez tzw ulicę czyli przez drobnych inwestorów a kupowane sa przez poważnych inwestorów z grubymi portfelami , czyli przez fundusze. Przeciez fundusze nie będą tutaj codziennie wypisywać co sądzą o tych akcjach tak jak pan to robi ...... Fundusze poprostu skupują papier i cicho siedzą. O mocnej akumulacji świadczy choćby wskażnik A/D !!!!! RSI zaś jeszcze nie jest wykupiony i nie zapowiada jakiejś korekty, przynajmniej nie głębokiej.... to tak krotko zahaczyłem o AT.... Co do analizy fundamentalnej to radze przyjżeć się chocby wskażnikowi ROE, zalozylem oddzielny wpis.... korekty będą na pewno tylko wowczas radzę kupować lub dokupowac jak ktoś już ma akcję. to tyle, tak krociotko.... pzdr
Pani Polak. Pan też rzucasz przynety swoimi wpisami, myśląc że to pomoże złowić kolejną rybkę i podbić kurs. Tylko na forum cisza. Niezależnie od wszystkiego oczywiście życzę sukcesu w inwestowaniu. Mam pytanie to gdzie wg Pana dojdzie kurs po raporcie 24 kwiecień. A gdzie zamelduję się po raporcie majowym za I kwartał?
Dnia 2025-04-15 o godz. 20:42 ~diag napisał(a): > Spółka beznadziejna. Rok w.rok coraz gorsze wyniki. Totalna lipa. Nic z tego nie będzie. Trzeba sprzedawać
"Grupa Diagnostyka szacuje w 2024 r. miała 223,3 mln zł zysku netto j.d., co oznacza wzrost o 80,9 proc. rdr - podała spółka w komunikacie"
Panie Polak. Te wyniki z wczoraj dawno są w cenie. Można powiedziec że w cenie debiutu. Nie ma zaskoczenia, chyba że teraz gra jest pod wyniki za I kwartał co zobaczymy 29 maja
Panie Analityk. Można w przenośni użyć tego sformułowania, ale Ci co posiadają papier jeszcze nic nie zarobili póki nie sprzedali. Zarobią jak sprzedadzą. Wskaźnik P/E, C/Z są wysoko co oznacza: że spółka jest przewartościowana lub oczekiwania są do niej bardzo ambitne.
Dnia 2025-04-23 o godz. 20:53 ~diag napisał(a): > Panie Analityk. Można w przenośni użyć tego sformułowania, ale Ci co posiadają papier jeszcze nic nie zarobili póki nie sprzedali. Zarobią jak sprzedadzą. Wskaźnik P/E, C/Z są wysoko co oznacza: że spółka jest przewartościowana lub oczekiwania są do niej bardzo ambitT
To kupuj JSW tam masz swoje współczynniki na bardzo dobrym poziomie XD. Ja kupiłem Diagnostyke za 129 i jestem bardzo zadowolony.
Chyba muszę.zaczac pisać pozytywnie o akcjach to zaczną spadać tak jak mamy to dzis:) oddajemy całe wczorajsze podejscie a to dopiero początek. Fachowo to się pisze dystrybucja pod wyniki
Jak jest hossa wszystko jest drogie, a wystarczy że Trump będzie miał gorszy dzień lub wstanie lewą nogą i znów wymyśli jakieś cła, rozwiązanie NATO i co wtedy...? Wszyscy będą na wyścigi wypychać jeden przed drugim I sów tratować. A potem mi przyznają rację
dajcie sobie już spokuj z odpisywaniem na te brednia diaga bo diag-uś już oszalał kompletnie, jest mu zwyczajnie głupio bo od ponad miesiąca pisze ,, że Spółka beznadziejna. Rok w.rok coraz gorsze wyniki. Totalna lipa. Nic z tego nie będzie. Trzeba sprzedawać”