• -10% w pięć minut, niezła panika. Autor: ~Karolina [31.183.180.*]
    Ciekawe czyja to zasługa.
  • Re: -10% w pięć minut, niezła panika. Autor: ~Re [37.248.253.*]
    Ekipy tuska
  • Re: -10% w pięć minut, niezła panika. Autor: ~Karolina [31.183.180.*]
    Za Morawieckiego było niżej.
  • Re: -10% w pięć minut, niezła panika. Autor: ~Re [37.248.253.*]
    Kurs Tauronu zniżkuje o ponad 8 proc., a PGE traci 6,5 proc.
    PAP - Biznes
    15 kwi 2025, 10:39

15.04.2025, Warszawa (PAP) - Kurs Tauronu spada o ponad 8 proc., a PGE traci 6,5 proc. Spółki te należą do najsłabszych na GPW. Kurs Enei zniżkuje o 2,8 proc. W tym czasie WIG20 rośnie o ok. 1,4 proc., a mWIG40 idzie w górę o ok. 0,7 proc.
    Spółki Skarbu państwa, także notowane na giełdzie, niekoniecznie mają maksymalizować zysk, mają służyć obywatelom - poinformował premier Donald Tusk w trakcie wystąpienia.
    "Miałem wczoraj spotkanie, niełatwe, z managerami największych spółek energetycznych. (...) Co jest zadaniem państwowego managera, nawet jeżeli stoi na czele giełdowej spółki? Jego pierwszym zadaniem, np. w przypadku spółki energetycznej jest zapewnienie państwu polskiemu bezpieczeństwa energetycznego, polskim (...) gospodarstwom domowym, przedsiębiorcom - możliwe taniej energii i powszechnie dostępnej. Niekoniecznie maksymalizacja zysku spółki Skarbu Państwa. Gdyby tylko maksymalizacja zysku spółki Skarbu Państwa miała sens, to właściwie po co państwo w takiej spółce" - powiedział premier. (PAP Biznes)
  • Re: -10% w pięć minut, niezła panika. Autor: ~ubek [194.53.61.*]
    To nie są Spółki Skarbu Państwa, tylko SPÓŁKI Z UDZIAŁEM SKARBU PAŃSTWA!!! Czy Pan Premier nakłania szefów tych Spółek do działania na ich szkodę, na szkodę wspólników???? Czy nakłania ich do popełnienia przestępstwa???? Proponuję zrobić wezwanie, odkupić akcje, które kiedyś sprzedaliście (z odpowiednią premią) i wtedy RÓBTA CO CHCETA...
  • Re: -10% w pięć minut, niezła panika. Autor: ~Beka [130.41.144.*]
    Patologia co się z tą giełdą stało, a myślałem, że wig to już dno dna. Widzę wzorce z ameryczki są dodatkowo jeszcze brane i teraz każde słowo polityka oznacza -10% i +10%. Szkoda nerwów Panie i Panowie, lepiej pograć w pokera albo iść do kasyna, różnicy nie ma, a zabawy dużo więcej.
  • Re: -10% w pięć minut, niezła panika. Autor: ~Krokodyl [94.254.152.*]
    Oj jo joj a ja myślałem że to do góry dziś podskoczy
  • Re: -10% w pięć minut, niezła panika. Autor: ~Beka [130.41.144.*]
    a widze ssacze trumpa tu się znajdują ;) Spokojnie, mam po 2.9 zeta ten papier, także możecie sobie podskakiwać robaki
  • Re: -10% w pięć minut, niezła panika. Autor: ~lookylook [134.255.242.*]
    Dwa Donaldy? W sumie metody te same tylko ze my to struga a tam Orinoko. . Panstwowe spólki nie muszą maxymalizowac zysku ? Bardzo odkrywcze tylko ze nawet Mormoni wiedza i rozumieją jak sie swiat kreci i kto wygrywa..PRL juz byla i tak samo myslalo. ale nastepnym razem sie uda.Czekam jeszcze na czarnego goscia z karabinem i bedzie wype/niony scenariusz. Naprawde debatowac i tylko takie wnioski? Porazajace
[x]
TAURONPE 0,70% 10,00 2025-10-31 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.