no i super. teraz nie jest czas na organizowanie osobnych protestów, teraz trzeba na różnych wiecach wyborczych te banery pokazywać, a ludzie (nawet nie akcjonariusze) podłapią temat bo dla mieszkańców trójmiasta to nie jest sprawa obojętna
może, szybka reakcja Pomaski jest dlatego by te banery jak najszybciej zniknęły z ulic,słyszałem,że po Gdańsku a pewnie Trójmieście jeżdzi 2 busy z przyczepami na których są wielkie banery. TUSKU MUSISZ
Ty zrozum co napisali: "Po alarmującej opinii ze środowiska przedsiębiorców" przedsiębiorców a nie akcjonariuszy. Jeszcze raz przedsiębiorców którzy mają większe i mniejsze lokalne interesy i interesiki aby pozostało tak jak jest boją się że gdyby Orlen przejoł całą Energę to by potrącili kontakty i wpływy. Kiedy to zrozumiesz. Za zamówienia przenieśli by do Płocka i po ich firemkach które za nic biorą miliony !!!
Piszę o układach, układzikach, interesach w Enerdze. Przedsiębiorcy się boją że stracą wpływy w Eneerdze bo wszystkim zarządzałby Orlen. Ani słowa o akcjonariuszach chyba że pomaska nie odróżnia przedsiębiorcy od akcjonariusza a to całkiem możliwe
to wlasnie Ty i Oko nie rozumienicie. nie ma znaczenia czy chodzi o przedsiebiorcow, akcjonariuszy, prezydenta czy ze teren energii zamieszkuje zagrozony gatunek nietoperza. chodzi o efekt końcowy
Tu masz tych żalacych się przedsiębiorców zz którymi spotyka się weekendowo-https://wybrzeze24.pl/aktualnosci/agnieszka-pomaska-i-jej-maz-w-firmie-szkolacej-ministerstwa
Jakoś nie komentujecie tego artykuły Pomaska i mąż powiązani z PZU. Jedna babka.która nic nie ma.do.powiedzenia coś tam plecze o Enerdze. Ład korporacyjny, komunikacja a takie rzeczy to prezes Orlenu powinien określić i przekazać. KABARET
Tak tak następny mądry. Już jednemu tu tłumaczyłem że ponadprzeciętne zyski rozłożone na dziesiątki lat to są nie zyski tylko stata. 5000% rozłożone na 10 czy 30 lat to ile procent wiesz? I ten 1000% to już nie jest super zysk roczny
Nie wiem czy skumasz
Niestety ale takie są fakty że gdyby Orlen dziś wykupił Energę po wk dostalibyśmy kasę z którą można byłoby coś zrobić a tak dywidendy nie będzie do 30 r może nawet do 35 r bo orlen tej dywidendy nie potrzebuje - to co zarabia Energa i tak ma w swoich raportach a przy rakim stanie rzeczy jaki jest dziś niczego nie zyskujemy w czasie bo jak widać po wypowiedziach polityków jedną decyzją mogą zabrać zyski
pepe spójrz trochę dalej niż czubek własnego nosa,<50%Orlenu w Enerdze,to Orlen nadal rządzi,Energa się rozwija,Pomorze ma swoją perłę,są fundusze,jest dywidenda kurs jest przynajmniej w okolicach wk,daj sobie szansę
~xxx - to jeszcze powiedz jak zwykły, przeciętny człowiek, który nie jest akcjonariuszem Energii i pójdzie na więc wyborczy tego czy innego kandydata ma zrozumieć ten baner? Co zrobić z tą "wiedzą", że Orlen pokrzywdził akcjonariat obywatelski Energii w kontekście nadchodzących wyborów prezydenckich? Na kogo zagłosować? Albo na kogo nie zagłosować? Bo to jest bardzo ciekawe...
~xxx - kolejny beton, który nie potrafi odpowiedzieć na proste, konkretne pytania - i taki mamy tu akcjonariat obywatelski - zupełnie jak jeden kandydat na prezydenta - też obywatelski :) I też pochodzi z Gdańska :) Powinniście na niego głosować - będziecie mieli i Premiera i Prezydenta z Gdańska - to już na pewno obaj razem, wspólnie zatroszczą sto Energę i o was (nas) akcjonariat obywatelski :) Beton - ale obywatelski :)
no szkoda ze w takich warunkach mieszkasz... widocznie słabo za wpisy płacą a na skręcaniu długopisów oszukali. jedz kiedys do trojmiasta zobacz jak jest pieknie ;-D
Znam Trójmiasto - jest piękne. I tylko żal, że Energa ma taki akcjonariuszy "beton kryty strzechą" co nie rozumieją prostych pytań, prostych wypowiedzi i nie sa w stanie merytorycznie się wypowiedzieć - takich xxx - tak właśnie kiedyś analfabeci się podpisywali - nic się nie zmieniło :)
~xxx - dużo rzeczy wiem, o których ty nie wiesz i nawet ci się o nich nie śniło. To nie ja podpisuję się "xxx" ale ty - to ty jesteś analfabetą, nie ja :)
Dnia 2025-04-17 o godz. 16:09 ~Oko napisał(a): > ~xxx - kolejny beton, który nie potrafi odpowiedzieć na proste, konkretne pytania - i taki mamy tu akcjonariat obywatelski - zupełnie jak jeden kandydat na prezydenta - też obywatelski :) I też pochodzi z Gdańska :) Powinniście na niego głosować - będziecie mieli i Premiera i Prezydenta z Gdańska - to już na pewno obaj razem, wspólnie zatroszczą sto Energę i o was (nas) akcjonariat obywatelski :) Beton - ale obywatelski :)