Skoro dotychczas gra się nie zwróciła, to kiedy? pakowanie dodatkowych kosztów w łatanie cały czas zwiększa budżet i oddała break even. A wy nadal nie zadajecie pytań, tylko łykacie każdy tweet jak zapowiedź rychłej manny z nieba. Lordsy, tak jak dziesięć lat temu, okazały się porażką finansową. A przy następnej grze cig będzie się dzielił przychodami z Epickiem... równia pochyła
Dnia 2025-04-14 o godz. 19:58 ~Tre napisał(a): > Poczekajmy do czwartku na grę z patchem 2 0 jak będzie przyjęta przez graczy. Ich opinie się liczą a nie twoje farmazony.
To przedstawiciel gatunku niekumatych, który dopiero co odkrył słownik angielsko-polski i dowiedział się co oznacza słowo "entrance"
"pakowanie dodatkowych kosztów' to pakowanie w "kolejną część" LotF. Muszą dopracować trochę rzeczy, np. mechanikę. Przetestować nowe rozwiązania, itp.
Mi bardziej chodziło o to że najpierw coś delikatnie mówiąc nie dopracowali, ściągnęli za to hajs. Naprawili (choć jeszcze nie wiadomo) i oddają "za darmo". Powinni to zrobić z opuszczona głową i nuta wstydu, a nie jak na jarmarku. Nie mniej uważam że napędzi to trochę sprzedaż, zwłaszcza jak przyjęcie gry będzie pozytywne. Chociaż po takim czasie....
Dnia 2025-04-15 o godz. 11:00 ~Qb napisał(a): > Mi bardziej chodziło o to że najpierw coś delikatnie mówiąc nie dopracowali, ściągnęli za to hajs. Naprawili (choć jeszcze nie wiadomo) i oddają "za darmo". Powinni to zrobić z opuszczona głową i nuta wstydu, a nie jak na jarmarku. Nie mniej uważam że napędzi to trochę sprzedaż, zwłaszcza jak przyjęcie gry będzie pozytywne. Chociaż po takim czasie....
Twój tok myślenie jest z poprzedniej epoki. Dziś marketing nie polega na spuszczaniu głowy, tylko na umiejętnym opakowaniu nawet porażki. CI Games robi dokładnie to, co działa - zmienia narrację z „naprawiamy” na „dajemy drugą szansę”. Tak buduje się dziś zaangażowanie i sprzedaż. Wstyd, o którym mówisz, nic nie daje, a dobra opowieść sprzedaje więcej niż perfekcyjny produkt.
Zgadzam się tylko tutaj brakuje dobrej opowieści. Tym bardziej że nie była to gierka za 100 000zl tylko 300mln. Starają się i to jest na plus. Pisałem już że Marek jest mistrzem zarządzania porażką/ryzykiem.
Dnia 2025-04-15 o godz. 22:07 ~qwerty napisał(a): > Dnia 2025-04-15 o godz. 22:04 ~123 napisał(a): > > Pierdoły wypisujesz. > > Och ty moj mistrzu wtopy…. > To ile straty za 2024 przewidujesz ? > Ja stawiam, ze ponad 10 mln minimum
Pamiętaj jedno: giełda żyje zaskoczeniem. Jak coś jest spodziewane (np.: odpisy), to nie ruszą kursu. Rynek to dawno wkalkulował. Dopiero jakby tych odpisów nie było albo były mniejsze niż się mówi to może być impuls w górę.
Tu nie chodzi o to co się wydarzy tylko co będzie dla rynku zaskoczeniem.
Wy naprawdę wierzycie w to, że oni wypuszczą trzy gry między 2026-28r. Przecież oni nie mają pieniędzy nawet na jedną. Zysków nie ma, będą gigantyczne odpisy każdego kwartału w 2025r. i 2026r. do premiery jeżeli gra wyjdzie w 26r. Prezes wyraźnie ostrzegał, że gra się nie zwróciła.
Dlaczego już nic nie ma na temat snajpera i tej trzeciej gry? Kiedy mają zamiar zacząć pracę nad nimi? Życzę powodzenia wszystkim i naprawdę chciałbym się mylić.