• Chodzą słuchy… Autor: ~Student [83.175.188.*]
    Gdybym Wam powiedział, że obiło mi się o uszy coś o odwrotnym przejęciu?
    Być może Cedrób za pomocą Gobarto wejdzie na giełdę…
    Nie jest to porada inwestycyjna.
  • Re: Chodzą słuchy Autor: ~Mmm [85.221.139.*]
    Tez to slyszalem, ale jakieś 3 lata temu. Być może temat powrócił. Przynajmniej płynność byłaby lepsza.
  • Re: Chodzą słuchy Autor: ~X5 [95.49.227.*]
    Bez dodatkowej emisji stalibyśmy się, jako mniejszościowi, współwłaścicielami Cedrobu. Czy może z emisją dodatkową, dotychczasowi właściciele Cedrobu uzyskaliby ponad 95% konglomeratu i zdjęliby z giełdy całość ? To ostatnie do zaskarżenia. Cała koncepcja moim zdaniem mało prawdopodobna. Ale kto wie. Uważam, że pierwsze będzie kolejne zaproszenie. Pewnie problemem jest wyszacowanie odpowiedniej ceny. Zobaczymy???
  • Re: Chodzą słuchy Autor: ~akcjonariusz [217.119.75.*]
    Różne słuchy od tygodni chodzą. Od takich, że jakiś duży podmiot chce łyknąć całość CEDROB+GOBARTO, przez takie, że ktoś chciałby samo GOBARTO kupić, w tym podmiot branżowy i chyba urząd antymonopolowy by się nie zgodził, ale też fundusz PE aż do takich że będzie kolejne zaproszenie i miarkują czy 60-70zł wystarczy. Tzn. wiedzą, że nie wystarczy bo żelazna grupa nie odda niżej niż okolice 100zł, ale myślą nad jeszcze kolejną próbą. Też słyszałem o wersji IPO CEDROB.
    Jest tyle wersji na rynku branżowym o tygodni, że można książkę napisać.
    Ciekawe ile prawdy jest we wszystkich plotkach.
    W jakiejkolwiek wersji żelazna grupa tanio skóry nie sprzeda. Albo zaoferują 100zł + i mają z głowy temat i swobodę działania. Albo jak coś będzie niekorzystnego to będą znowu skargi i procesy i znów będą mieli nosa ucieranego.
  • Re: Chodzą słuchy… Autor: ~nikt [188.33.42.*]
    Panowie, ciekawe jakie jest źródło tych informacji ? To tak trochę jak z tym co chciał kopić całość. Rynek finansowy zaczyna mi przypominać trochę towarzystwo wzajemnej adoracji grająca na wy*****u 90 % ludzkości. Ostatnie decyzje bossa za oceanu potwierdzają moją tezę. A bankier mocno ingeruje w to co ma pokazać się na forum :-)
[x]
GOBARTO 0,44% 23,00 2025-10-09 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.