• Omineło mnie ESPI jakieś? Autor: ~Kra-Kra-Leszcze-Dwa [31.186.201.*]
    Sygnatura sprawy: 74127/24/897
    Sygnatura akt Wa XIII NsRejKRS 74127/24/897
    Numer KRS 0000769437
    Postanowienie
    Warszawa, dnia 2025-02-21
    Referendarz sądowy w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy w Warszawie XIII Wydział Gospodarczy Krajowego
    Rejestru Sądowego Dawid Siemienkowicz
    po rozpoznaniu na posiedzeniu niejawnym
    w dniu 2025-02-21 w Warszawie
    sprawy z urzędu
    z udziałem SIMFABRIC SPÓŁKA AKCYJNA z siedzibą w Warszawie
    w przedmiocie postępowania przymuszającego do złożenia wniosku o zmianę wpisu
    postanawia:
    1. Na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy z dnia 20 sierpnia 1997 r. o Krajowym Rejestrze Sądowym wszcząć wobec
    SIMFABRIC SPÓŁKA AKCYJNA z siedzibą w Warszawie postępowanie przymuszające w związku z niezłożeniem
    wniosku o zmianę informacji o wysokości kapitału zakładowego, wartości nominalnej akcji, kwotowego określenia
    części kapitału wpłaconego,
    albowiem tut. Sąd powziął od spółki Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych S.A. informację, iż w rejestrze
    przedsiębiorców znajdują się niezgodne z rzeczywistym stanem rzeczy informację o m.in. wysokości kapitału
    zakładowego, wartości nominalnej akcji, kwotowego określenia części kapitału wpłaconego z uwagi na
    przeprowadzoną redukcję jednostkowej wartości nominalnej akcji uczestnika zarejestrowanych w depozycie
    papierów wartościowych prowadzonym przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych S.A. (tj. akcji serii A i B),
    2. Wezwać SIMFABRIC SPÓŁKA AKCYJNA z siedzibą w Warszawie do złożenia wniosku o zmianę danych podmiotu w
    rejestrze przedsiębiorców (za pośrednictwem systemu teleinformatycznego S24 albo PRS) z podaniem prawidłowej
    i aktualnej informacji i o wysokości kapitału zakładowego, wartości nominalnej akcji, kwotowego określenia części
    kapitału wpłaconego (wraz z opłatą od wniosku w kwocie 250 zł i opłatą za ogłoszenie w Monitorze Sądowym i
    Gospodarczym w kwocie 100 zł, a także dokumentami stanowiącymi materialnoprawną podstawę żądania zmiany
    danych podmiotu) lub oświadczenia o aktualności danych ujawnionych w rejestrze we w/w zakresie,
    - w terminie 7 dni od daty doręczenia niniejszego postanowienia, pod rygorem zastosowania grzywny
    przewidzianej w przepisach kodeksu postępowania cywilnego o egzekucji świadczeń niepieniężnych.

• Re: Omineło mnie ESPI jakieś? Autor: ~Ricardo [79.127.154.*]
    Pytanie o ilu sprawach sądowych Julka zapomniała jeszcze poinformować?
  • Re: Omineło mnie ESPI jakieś? Autor: ~Piotr [89.8.130.*]
    O WIELU.
  • Re: Omineło mnie ESPI jakieś? Autor: ~Piotr [89.8.130.*]
    O wielu. Pisałem wielokrotnie, że po zatajaja wyroki i procesy przed inwestorami. Licza ze jakos sie uda nie i formowac do (rychlego) zamkniecia pralni.
  • Re: Omineło mnie ESPI jakieś? Autor: ~Simjestthebest [188.33.8.*]
    Ta zwłaszcza te infa hehe
  • Re: Omineło mnie ESPI jakieś? Autor: ~Citrix [89.64.62.*]
    SimFabric S.A. stoi obecnie wobec postępowania przymuszającego prowadzonego przez XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego z uwagi na brak aktualizacji danych w KRS dotyczących:
    • wysokości kapitału zakładowego,
    • wartości nominalnej akcji,
    • kwotowego określenia części kapitału wpłaconego.
    Dlaczego?
    Sąd otrzymał informację od Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych S.A., że dane ujawnione w KRS są niezgodne z rzeczywistością, m.in. na skutek redukcji wartości nominalnej akcji serii A i B, zarejestrowanych w depozycie.

Co spółka musi zrobić?
    W ciągu 7 dni od doręczenia postanowienia, SimFabric musi:
    1. Złożyć wniosek o zmianę danych w KRS (przez S24 lub PRS), wskazując prawidłowe dane dotyczące kapitału i akcji,
    2. Dołączyć odpowiednie dokumenty, które stanowią podstawę prawną tych zmian,
    3. Uiścić opłaty:
    • 250 zł – opłata sądowa od wniosku,
    • 100 zł – opłata za ogłoszenie w Monitorze Sądowym i Gospodarczym,
    1. Albo – złożyć oświadczenie, że dane w rejestrze są już aktualne.

Jeśli tego nie zrobi – sąd może nałożyć grzywnę w trybie przepisów o egzekucji świadczeń niepieniężnych (zgodnie z Kodeksem postępowania cywilnego, art. 1052 i następne). Grzywna może być nakładana wielokrotnie, aż do skutku, a sąd może sięgnąć również po inne środki egzekucyjne, jeśli nieposłuszeństwo będzie się przedłużać.
    Chcesz, żebym sprawdził, co aktualnie widnieje w KRS dla SimFabric albo pomógł sformułować taki wniosek do sądu?
    4o
    You said:
    poproszę
    ChatGPT said:
    Aktualne dane SimFabric S.A. w KRS
    Zgodnie z informacjami dostępnymi na stronie internetowej SimFabric S.A., spółka jest zarejestrowana pod numerem KRS 0000769437, z siedzibą przy al. Jana Pawła II 27, 00-867 Warszawa. W regulaminie serwisu podano, że kapitał zakładowy wynosi 625 000,00 zł . Jednakże, zgodnie z postanowieniem sądu z 21 lutego 2025 r., dane te mogą być nieaktualne z powodu przeprowadzonej redukcji wartości nominalnej akcji serii A i B.
    Wniosek do KRS – wzór
    Poniżej przedstawiam przykładowy wzór wniosku o aktualizację danych w Krajowym Rejestrze Sądowym (KRS), który SimFabric S.A. powinna złożyć w systemie PRS lub S24:

Wniosek dotyczy:
    Aktualizacji danych dotyczących:
    • wysokości kapitału zakładowego,
    • wartości nominalnej akcji,
    • kwotowego określenia części kapitału wpłaconego.

W związku z przeprowadzoną redukcją wartości nominalnej akcji serii A i B, dane ujawnione w KRS są niezgodne z aktualnym stanem faktycznym. Zgodnie z informacją otrzymaną od Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych S.A., konieczne jest zaktualizowanie powyższych informacji w rejestrze przedsiębiorców.
    E a dlaczego nie wklejacie linka?
  • Re: Omineło mnie ESPI jakieś? Autor: ~Kra-Kra-Leszcze-Dwa [31.186.201.*]
    Wejdź sobie misiaczku na rarportal
    Przejdź do przeglądania spraw
    Wyszukaj sobie spółkę po KRS
    Znajdź sobie sprawę
    Znajdź sobie orzeczenie

To takie proste...

Niema to jak próbować manipulować kursem. Co nie? Hehe
  • Re: Omineło mnie ESPI jakieś? Autor: ~Kra-Kra-Leszcze-Dwa [31.186.201.*]
    Nie używaj słów i zwrotów, których znaczenie wybiega poza zakres Twojej inteligencji oraz praktycznej umiejętności interpretacji.
    Oooo... powiało chłodem. Chyba prawda zabolała
  • Re: Omineło mnie ESPI jakieś? Autor: ~tommo [79.184.189.*]
    Tkanina rzadziej informuje o toczących się postępowaniach oraz wyrokach niż nie informuje. I tyle w temacie :]
[x]
SIMFABRIC 0,67% 1,80 2025-10-24 15:52:13
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.