• Nie rozumiem Autor: ~Hyt [189.45.150.*]
    Przy takich wynikach, kazda inna forma roslby kilkanascie %.
  • Re: Nie rozumiem Autor: ~Optymista [45.11.60.*]
    Odkąd pamiętam zawsze tak jest, ESPI, o nowych kontraktach , świetnych wynikach itp, w dół. Zero info , marazm, wybicie i 10 sesji z rzędu w górę. Ta spółka jak chyba żadna inna uczy cierpliwości.
  • czekam Re: Nie rozumiem Autor: ~Redii [45.131.35.*]
    Dnia 2025-04-11 o godz. 21:46 ~Optymista napisał(a):
    >.......... Ta spółka jak chyba żadna inna uczy cierpliwości."<
    Oj tak uczy cierpliwości i inwestowania długoterminowego w dobre spółki, ja to wiem :-))
    Oglądałem wyciągi z początkowych zakupów akcji SYNEKTIKa, początki roku 2020 średnia cena zakupu 15,40 zł a wycena spółki okolice 12-13 zł i były dni że widziałem po 10+, zł , zakopałem i nie zaglądałem i się doczekałem.
    Teraz jest podobnie podział spółki zrobi małe zamieszanie i liczę się ze spadkami i słabą wycena nowej spółki alllle, czekać cierpliwie i pod koniec roku 2026 liczę na ładny widok w portfelu sumarycznej wartości obu spółek i rekordową dywidendę w 2026 na SYNEKTIKu.
    Wytrwałości.

• Re: czekam Re: Nie rozumiem Autor: ~Maciek [31.183.140.*]
    Myślę, że jeśli nowa spółka będzie po podziale w okolicach 25 zł (co już daje kapitalizację 200+ mln) to wystarczy, że do tego czasu będzie informacja o III fazie badań w USA lub rozmowach z partnerem z Azji i grubi na wejściu podłączą odkurzacz żeby kupić w takiej cenie. Sam zresztą też dokupię bo spin off będzie jak Synektik w 2020 roku, tanie akcje z potencjałem, że po kilku latach będzie kilkudziesięciozłotowa dywidenda i 3-cyfrowy kurs.

Z kolei wycena oryginalnego Synektik powinna się obronić, będziemy w trakcie maratonu KPO i wzroście rok do roku, zresztą będę trzymał dla dywidendy, która jeszcze wzrośnie.
  • Re: czekam Re: Nie rozumiem Autor: ~Zwyklyleszcz-krytyk [188.146.24.*]
    Myślę,że Syn2bio zadebiutuje za ok 12 miesięcy z ceną minimum 50-70 zł
  • Re: czekam Re: Nie rozumiem Autor: ~RR [83.142.199.*]
    Nie wiem po ile zadebiutuje ale uwazam ze bedzie tam jazda na maxa poczatkowo, chociaz spodziewam sie jednoczesnie ze ludzie szukajac kasy na nowa spolke beda sypac snt co w efekcie moze skutkowac zjazdem - taki scenario bylby optymalny bo mozna buloby sypnac snt i kupic nowa spolke a potem sprzedac nowa i przeskoczyc na dywidendowy snt w promocji - byloby pieknie ale niestety zycie rzadko realizuje marzenia
  • Re: czekam Re: Nie rozumiem Autor: ~Zwyklyleszcz-krytyk [188.146.26.*]
    Na Syn2bio będzie moim zdaniem duży popyt ze strony amerykańskich funduszy inwestycyjnych, które najlepiej orientują się w swoim rynku badań persfuzji mięśnia sercowego a przypomnijmy ,że debiut giełdowy odbędzie w połowie 3 fazy w USA i raczej już od początku debiutu więksi będą chcieli zająć dobrą pozycję.Co do Synektika myślę,że fundamenty raczej nie pozwolą na jakąś większą przecenę akcji,która notabene będzie za rok sporo powyżej 300 moim skromnym zdaniem.
  • Re: czekam Re: Nie rozumiem Autor: ~Iks [37.248.223.*]
    Za rok Synektik będzie osiągać conajmniej 2 razy wyższe zyski niż obecnie. Po pierwsze wyniki nie będą już obciążane przez spłatę rat dla Intuitive za przejęcie rynków czeskiego i słowackiego, po drugie nie będą obciążane kosztami badań 3 fazy, po trzecie przychody powtarzalne będą już dużo wyższe niż teraz.
    Czyli ok 200 mln zysku a to kurs min 350...tak to widzę.
    Przy kursie 350 zł i zysku netto 200 mln zł, wskaźnik C/Z wynosie około 14,93.
[x]
SYNEKTIK 2,26% 253,00 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.