zobaczymy Tommi zobaczymy, oczywiście każdy plus na rachunku cieszy, ale dla mnie najbardziej liczy się kurs na jesień gdy zobaczymy wyniki za pierwszy pełen kwartał JDM na rynku i wersje na konsole oraz multiplayer będą "za rogiem". Możliwe że wtedy będziemy rozmawiać o kwotach trzycyfrowych.
To bardzo przyzwoity dzień. Kurs końcowy 11,30 zł. Obrót 517 tyś czyli jest zainteresowanie. 46 tyś akcji przyzwoicie jak na tą spółkę. Widać, że kapitał zaczyna się aktywizować. Ludzie którzy analizują na chłodno widzą realny potencjał sprzedażowy, pozytywne wrażenia po prezentacji gry. To jeszcze nie euforia, ale widać powoli, że rynek zaczyna grać pod oczekiwania. Jeśli kolejne dni utrzymają trend to 12+ może być kwestią 4 dni (w czwartek na koniec tygodnia).
O euforii nie ma mowy. Zainteresowanie dopiero się pojawi, gdy rynek zauważy, że zmiana daty premiery rzeczywiście jest podyktowana dbałością o jakość i detale. Jakość przede wszystkim. Ja to rozumiem , ale jeśli ktoś nie analizował szczegółowo spółki, może odbierać takie zmiany z ostrożnością. Dodatkowo myślę, że mało kto jeszcze kojarzy Gaming Factory. To stosunkowo mała spółka z wielkimi ambicjami i ogromnym potencjałem, ale na rozpoznawalność i popularność wśród inwestorów przyjdzie czas. Może jeszcze przed premierą, a z pewnością po udanej premierze będzie bardzo głośno o Gaming Factory i zainteresowanie rynku będzie ogromne. Jest bardzo wcześnie i my jesteśmy na walorze bardzo wcześnie. Atak na 15 jest prawdopodobny już wkrótce.
Oczywiście, to jest wróżenie z fusów ale myślę, że w tym tygodniu coś się ruszy na kursie. Nie daje mi spokoju ta transakcja pakietowa 30 tysięcy sztuk. Do tego to co się działo w piątek pod koniec. 20 tysięcy sztuk w dwie minuty. Ewidentnie ktoś grubszy zbiera. Cieszy to, że mało chętnych żeby oddać. Mam przeczucie, że to ruszy od rana jutro.
Ewidentne chłodzenie papieru od kilku dni pod koniec sesji. Do tego zakup 30k w transakcji pakietowej, aby nie wywołać zamieszania. Pod koniec sesji dziś zakup 20k papieru spowodował wystrzał o 7%!!! Rozumiecie co to oznacza? To znaczy, że po prawej stronie prawie nic nie ma! Trzymajcie to co macie. W następnym tygodniu znowu pewnie będą próbować chłodzić ale już może być ciężko.