• Na Temat Fotovolt ! Autor: ~rudolf [95.203.38.*]
    Powiedzmy sobie szczerze – spółka stoi na naprawdę solidnych fundamentach. Ma stałe przychody, generuje zyski i działa w sektorze, który ma przed sobą kilka lat mocnego wzrostu, wspieranego dotacjami.
    Rating bardzo przyzwoity, a jeśli dowiozą wyniki przez kolejne dwa kwartały, to może być jeszcze lepiej. Do tego dochodzi potencjał w pozyskiwaniu kolejnych dotacji – np. na farmy fotowoltaiczne, zarówno na obecnie dzierżawionych gruntach, jak i nowych działkach, które podobno już są wstępnie przygotowane.
    Fajnie też, że rozwijają nową nogę biznesową – deweloperkę. Jeśli to dobrze poprowadzą, może dać ciekawe wyniki w średnim terminie.
    Free float wynosi ok. 23%, ale co jakiś czas widać większe pakiety (po kilka procent) wystawiane na sprzedaż. Może to sugerować, że spora część FF jest w rękach większych inwestorów indywidualnych, którzy trzymają te akcje już dłuższy czas i nie oddają ich byle komu.
    Jedyny większy minus, moim zdaniem, to obecność na NewConnect i mało kto o spółce słyszał, więc i płynność niska. Ale jeśli wejdzie jakiś większy temat albo info, to ruch na kursie i obrotach może przyjść bardzo szybko. W takim scenariuszu poziomy rzędu 4–5 zł wydają się realne.
    To oczywiście tylko moje spojrzenie – może ktoś z Was śledzi temat głębiej albo widzi coś, co przeoczyłem? Macie jakieś inne obserwacje, np. co do tych działek albo potencjalnych projektów w pipeline? Chętnie posłucham innych opinii – może wspólnie coś wyciągniemy z tych klocków
  • Re: Na Temat Fotovolt ! Autor: ~Difihuho [89.67.108.*]
    4 ZL ? Zmień leki. Do połowy 2026r kurs nie ruszy wyżej niż 1 zl o ile ruszy.
  • Re: Na Temat Fotovolt ! Autor: ~Posiadacz [95.203.32.*]
    Skąd takie twierdzenie ze nie ruszy, w sumie udało nam się komuś sprzedać nasze akcje. Dwa razy już atakowali kurs 90 groszy.
  • Re: Na Temat Fotovolt ! Autor: ~rudolf [95.203.39.*]
    Zmień leki? No proszę cię... Brzmi znajomo. Rok temu też byli tacy 'eksperci', co mówili, że Fotovolt nie ruszy z miejsca, że groszówka, że szkoda klikać. I co? Kurs poleciał o 218% w górę, a oni dalej siedzą na peronie i czekają na niskie ceny.
    Przypomnijmy sobie kilka dat:
    • 12 lutego 2024: Kurs zamknął się na poziomie 0,256 PLN Minimalny kurs 2024 roku
    • 19 sierpnia 2024: Kurs osiągnął 0,880 PLN.
    • 20 sierpnia 2024: Kurs wyniósł 0,900 PLN.
    • 27 września 2024: Kurs wyniósł 0,700 PLN.
    • 6 lutego 2025: Kurs osiągnął 0,790 PLN.
    • 19 lutego 2025: Kurs wyniósł 0,880 PLN.
    • 20 lutego 2025: Kurs osiągnął 0,900 PLN.
    4 zł? Zobaczymy. Ale jeśli historia lubi się powtarzać, to już wiemy, kto się będzie znowu drapał po głowie.
    Ja nie zmieniam leków — ja trzymam pozycję. ty jak chcesz
    Nie poleciał o 218% tylko wrócił do ceny z przed wojny.Tak ze jak ktoś wtedy kupił akcje dopiero jest na 0.Przychody za 2021 3 miliony a zysk 709 tysięcy.Wniosek firma stoi w miejscu.
  • Re: Na Temat Fotovolt ! Autor: ~Posiadacz [95.203.33.*]
    Właśnie powiedzcie mi dlaczego kiedyś był po 2 złote w najlepszym czasie? kiedyś papier był bardzo spekulacyjny poszedł w górę w kilka sesji o kilkaset procent. Kto to teraz powykupował? Fotovolt nie stoi w miejscu bo ratingi faktycznie są najlepsze w histori spółki.
  • Re: Na Temat Fotovolt ! Autor: ~Difihuho [188.146.62.*]
    Dla mnie stoi.Teraz przy prawie 2x wyższych przychodach ma niższe zyski wiec nie widzę pola na wyższy kurs.Dlatego sprzedałem. Może przy domkach ruszy w górę ale tak jak pisałem 2 połowa 2026.
  • Re: Na Temat Fotovolt ! Autor: ~Posiadacz [95.203.33.*]
    Ja również sprzedałem 3/4 akcji. Trochę szkoda że cena nie chce zbyt nisko spaść od ceny po jakiej sprzedałem.
    Zastanawiają mnie te większe pakiety. Nie sądzisz ze mogą zrobić jazdę w górę? Czy zwalą w dół aby dobrać?
    Ostatnio chyba jacyś drobni oddawali resztki akcji.Szczerze nie widzę potrzeby żeby tzw gruby jeszcze dobiera szczególnie ze pozbierali akcji w dołku ze średnią od 0.25-0.39.wiec kupienie teraz pi 0.7 nie jest okazja.Natomiast jeżeli chodzi o nowych to nie ma tutaj zachęty na kupno.Mysle ze teraz z rok będzie się kręcić w przedziale 0.65-0.85.Dlatego juz nie wchodzę w to.Dali ładnie zarobić i starczy.
  • Re: Na Temat Fotovolt ! Autor: ~Pytam [37.225.40.*]
    Re: Na Temat Fotovolt ! Autor: ~Difihuho [89.67.108.*] 2025-04-12 17:46
    Nie poleciał o 218% tylko wrócił do ceny z przed wojny.Tak ze jak ktoś wtedy kupił akcje dopiero jest na 0.Przychody za 2021 3 miliony a zysk 709 tysięcy.Wniosek firma stoi w miejscu.

Skończyłeś edukacje na poziomie nauczania początkowego.
    "sprzed", a nie "z przed". "umorzył", a nie "umożył", o liczebnikach nie wspomnę :-))))))))))))))
    Słyszałeś o dysleksji? Radzę się zapoznać z tym tematem i nie czepiać się jeżeli nie znasz człowieka.
    Objawy dysleksji występują u mniej więcej 10% populacji.
    Re: Na Temat Fotovolt ! Autor: ~Difihuho [89.67.108.*] 2025-04-13 10:00
    Słyszałeś o dysleksji? Radzę się zapoznać z tym tematem i nie czepiać się jeżeli nie znasz człowieka.
    Objawy dysleksji występują u mniej więcej 10% populacji.

a ty znasz innych forumowiczów, że wyzywasz ich na każdej spółce od najgorszych???
     Re: Na Temat Fotovolt ! Autor: ~Difihuho [89.67.108.*] 2025-04-11 19:55
    4 ZL ? Zmień leki. Do połowy 2026r kurs nie ruszy wyżej niż 1 zl o ile ruszy.
     Re: 10 mln złotych Autor: ~Difihuho [89.67.108.*] 2025-04-12 17:28
    Tak to jest jak pacjent z Choroszczy dostanie dostęp do neta.Nie martw się lis leki wkrótce zaczną działać.

To chyba prze dysleksję.
    A co to ma wspólnego z dysleksja?
    Czepiają się ludzi z problemami dyslekcyjnymi i wysmiewajac ich ułomności wcale nie jesteś lepszy ode mnie. Niech pierwszy...rzuci itd.Tylko ja nie udaje świętego pisze to co chce bo po prostu taki jestem.
    Re: Na Temat Fotovolt ! Autor: ~Difihuho [89.67.108.*] 2025-04-13 10:31
    Czepiają się ludzi z problemami dyslekcyjnymi i wysmiewajac ich ułomności wcale nie jesteś lepszy ode mnie. Niech pierwszy...rzuci itd.Tylko ja nie udaje świętego pisze to co chce bo po prostu taki jestem.

Jesteś jaki jesteś i dlatego cały czas równasz do siebie.
    Ja nie jestem lepszy od ciebie??? To wklej mój wpis, w którym wyzywam innych forumowiczów od leszcz.y, ćwo.ków. the.bili i kilka epitetów można byłoby wymienić - to są obraźliwe zwroty notorycznie wykorzystywane przez ciebie wobec innych forumowiczów.

A równając do twojego poziomu wypowiedzi, co trudno mi przychodzi, to jestem jaki jestem (bez wyzywania innych), bo ty taki jesteś :-)))))))))))))
  • z tych ludzi tez byś się śmiał ze robią błędy? Autor: ~Difihuho [188.146.62.*]
    Albert Einstein, Walt Disney, Winston Churchill, Pablo Picasso, Leonardo da Vinci, Mozart, Adam Mickiewicz, Andy Warhol, Anthony Hopkins, Agatha Christie, John Lennon – ich wszystkich łączy właśnie dysleksja.
    A jak chcesz się czegoś dowiedziec o pewnych zachowaniach dyslektykow np agresja to radzę zapoznać się z tą tzw ułomnością i nie oceniać ludzi po okładce.Zanim zaczniesz kogoś oceniać lub niszczyć na forum zastanów się czy ta osoba nie jest taka dlatego ze chce czy dlatego ze powodują to czynniki na które ona nie ma wpływu choć może by i chciała. Mam nadzieje ze teraz nie ma błędów ortograficznych bo starałem się żeby ich nie było a jeżeli są to..w sumie wisi mi to.
    To niech zacznie tobie wisieć co ja robię jak ty obrażając innych równasz cały czas do siebie :-))))))))))))

A co do dysleksji, to jak jest to fakt, to telefon komórkowy, komputer, laptop zaznaczają błędy pisarskie, a nawet poprawiają te błędy na właściwy, poprawny zapis. W konsekwencji nawet dyslektyk może pisać poprawna polszczyzną.
    No widzisz teraz udowadniasz ze jednak nic nie zrozumiałeś.Osoba z dysleksja musi pracować nad poprawna pisownia a jak to ma zrobić jeżeli włączy sobie poprawianie błędów? O to chodzi żeby popełniać jak najmniej błędów bez pomocy aplikacji .Zgoda niektórzy idą na łatwiznę ale ja się do nich nie zaliczam.
    Jak już faktycznie masz dysleksję to nie wiesz co to sprawdzam ???
    A może wymyślasz historie dla usprawiedliwienia swojej niewiedzy. Tyle lat błędów na poziomie nauczania początkowego i co tak nagle wzięło ciebie na wrzucenie tego z siebie??? Teraz dysleksja a wcześniej, że błędy każdemu zdarzają się?
    Ale nie obchodzi mnie to.

Dalej nic nie rozumiesz lub po prostu dyskryminujesz osoby które nie pasują do twojego wzorca.Musialbys przejść to co takie osoby przechodzą w szkole podstawowej (dzieci naprawdę są okropne)nauczyciele tez którzy wyzywaja dzieci od....I dopiero zdiagnozowanie problemu otwiera im oczy.W liceum tez nie bywa lepiej bo nikt nie chce zrozumieć czym jest ta ułomnośc genowa. To czym się chwalić? Ludzie z tym problemem często przechodzą depresję odreagowuja stres agresją lub odseparowuja się od innych.Nikt o tym nie mówi bo to nie rak czy HIV lub inne g...ale problem jest i to duży. A co byś zrobił gdyby dziecko poprosiło cie o napisanie wypracowania a ty wiesz ze nie możesz mu pomóc? Poczytaj jakieś forum co piszą o swoich problemach i jak nie chcesz równać do mnie to nie zwracaj ludziom uwagi na błędy bo nigdy nie wiadomo kto to napisał.
[x]
FOTOVOLT 5,56% 0,65 2025-09-03 15:55:15
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.